Serekzolty Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam Mam x3 720BE i po wgraniu nowszego biosu na M3A785GMH/128M wkońcu przestał się zawieszać po unlocku,ale zauważyłem jedną dziwną rzecz.Jak ustawie -2% taktowania na każdy rdzeń w biosie to jest dobrze a jak chcę dać oryginalne to zawiesza się po 5 minutach OCCT.Czy to ustawienie ma aż taki wpływ na stabilność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Czwarty rdzeń jest nie do końca sprawny i będzie powodował problemy ze stabilnością. Obniżenie taktowania i/lub podwyższenie napięcia może pomóc, ale nie musi. Bardzo możliwe, że ten czwarty rdzeń i tak będzie się wieszał pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pod obciążeniem w OCCT wywala błąd ale nie na 4 rdzeniu.Tzn też ale głównie wywala się 1 i 3,dziwne.Na starym biosie wieszał się komp nawet bez obciążenia a po wgraniu nowszego nic takiego nie ma miejsca,a także komp się uruchamia poprawnie także coś się zmieniło;) Będę testować jeszcze i jak będzie stabilne w systemie,grach to zostawie mimo tego,że OCCT się wywala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...