Dawid afg Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Chciałem dziś zainstalować kartę muzyczną SoundBlaster PCI64 na ES1371. Problem w tym, że podczas instalacji sterowników wyświetla się w kreatorze taka informacja: "Nie można zainstalować tego sprzętu Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu: Kontroler multimediów audio Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia Odmowa dostępu." Googlując, natrafiłem info iż może to być powiązane z plikiem driver.cab, jednak skopiowanie nowego nie dało efektów. Nie mogę też wejść w tryb awaryjny i spróbować tam zainstalować - crash podczas wczytywania plików. Nie mam już pomysłów. Karta działała kiedyś w obecnej konfiguracji sprzętu. Edytowane 25 Grudnia 2010 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Masz prawa administratora? Jaki masz system? Jaki SP? Jakie dokladnie sterowniki instalujesz i jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) 1. Problem występował zarówno na zwykłym, jak i koncie administratora. 2. Jak w temacie, XP oraz SP3. 3. Sterowniki z płyty od w/w karty. Po zamontowaniu karty i wykryciu sprzętu, próbowałem dokonać instalacji. Po skopiowaniu plików występował problem z rejestracją kluczy w rejestrze. Tak samo było przy próbie wgrania nowej wersji kodeków. Po instalacji wyświetlało błąd związany z rejestrem. Najprawdopodobniej była to sprawka jakiegoś wirusa z infekcji sprzed miesiąca. Kilka innych prób, czyszczenie rejestru różnymi programami i użycie kopii zapasowej nie dało rezultatów, a po reinstalacji systemu... crashował się chwilę po rozpoczęciu wczytywania. Nagrałem na płyty co ważniejsze pliki i nie widząc innego wyjścia sformatowałem partycję. Obecnie kończę instalować oprogramowanie i łatki. Trudno. W każdym razie dzięki :) Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...