kuebk Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Na obecna chwile korzystam z konfiguracji AM200+WRT54GL z tomato dziala to bardo fajnie, jednakze chcialbym troche rozbudowac owa siec. Potrzebuje switcha, tutaj myslalem o EG008W (cos koniecznie gigabitowego) jednakze nie moge go znalezc ani na allegro ani po sklepach. Co do AP to chcialbym to zrealizowac tak aby dzialaly oba naraz i klient automagicznie wybiera tego z lepszym dla niego zasiegiem. Kiedys myslalem nad WAP54G, patrzac po allegro kosztuje 100-130zl. Jednakze znalazlem rowniez cos takiego Linksys WRTU54G-TM RUTER ROUTER WARSZAWA NOWY FV (1373834806) - Aukcje internetowe Allegro i zastanawia mnie skad taka niska cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Pewnie dlatego, że na to "coś" nie ma nic alternatywnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) No jak jest takie dobre i brak alternatyw to wydaje mi sie ze cena tez powinna byc wyzsza, bo jak tak patrze to az szkoda tego nie brac tyle ze nie wiem czy z tym urzadzeniem osiagne to co chce. :( Brac to "cos"? Edytowane 26 Grudnia 2010 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) Ja Ci polecę to TL-WR1043ND 1GB Ethernet LAN + 300Mbit WiFi + USB na np. zewnętrzny dysk. Obsługuje alternatywny soft. Niestety Tomato z tego co się orientuje nie. Ja śmigam na default sofcie i mam zero problemów. Zasięg nawet spoko na 2 domy jednorodzinne (piętrowe). Wprawdzie są 2 pokoje bez zasięgu ale to w 2 domu i przez 5 ścian (w tym 2 zewnętrzne ok 20m od routera). Coś czytałem o alternatywnym sofcie do niego tutaj bodajże KLIK, także najpierw poczytaj. Jest też tańsza o kilkadziesiąt złoty wersja bez USB. Tą tańszą wersję testowali kiedyś w gazecie którejś i zajęła bardzo przyzwoite miejsce w teście routerów. Edytowane 26 Grudnia 2010 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Niestety zakup jednego urzadzenia odpada z racji tego ze switcha gbit potrzebuje w innej lokalizacji niz ap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...