Skocz do zawartości
Snups

Presario V5000 - problem z załadowaniem WinXP

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem z w/w laptopem. Jeszcze wczoraj z niego korzystałem (czyściłem i skanowałem). Oznaki są następujące :

-Był problem z plikiem hal.dll. Błąd tkwił jednak w czymś innym, brakowało wpisu w boot.ini lub był skopany. Stworzyłem bootowalnego pendrive'a i poprzez konsolę odzyskiwania odpaliłem bootcfg i zrobiłem wpis.

Teraz jest tak :

-Windows XP (nie wiem czy ma jakieś SP...) ładuje się. Widać pasek postępu, mija czas ładowania, nagle dostaję czarny ekran i reset.

Próbowałem :

-fixowania MBR oraz boot'a

Dodam, że ten laptop ma coś takiego jak "Presario Repair Partition", która swoją drogą nie działa. Do wtorku wieczór muszę przyprowadzić lapka do stanu używalności. Ewentualnie mogę zrobić backup danych i walnąć formata, tylko jest z tym problem, bo laptop nie ma napędu dvd.

Dysponuję :

-pendrive 2GB

-stacjonarka z której właśnie piszę

-zrypany laptop leżący w zasięgu ręki

Uprzedzając pytania laptop jest podpięty do stałego źródła zasilania i nie przegrzewa się. Myślałem nad wrzuceniem jakiegoś DOS'u na pendrive i przeniesieniu ważnych plików z HDD laptopa. Potem mógłbym wrzucić instalkę WinXP na pena i zrobić formata. Jeśli macie lepsze pomysły to dajcie znać.

Pozdrawiam

Snups

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi