P4W3L Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Zamierzam kupić laptop 16" cali do około 1800-2000 zł max z przesyłką. Zależy mi by laptop: -miał pojemny dysk(najlepiej 500gb) -był w miarę szybki -wytrzymały i mało awaryjny -cichy -miał dobre wi-fi Używać go zamierzam do różnych celów (głównie internet, nauka) zarówno w domu jak i poza nim. Zastanawiałem się nad Lenovo y550, lecz nie znam tej firmy i zastanawia mnie czy sprzęt nie padnie zaraz po gwarancji ;/ Na jakie modele/firmy zwracać uwagę, a których unikać ? Preferuje zakup przez allegro, lecz jeżeli trafi się jakiś dobry sklep (najlepiej w lublinie) to też dobrze ;] Proszę o podawanie dobrych konkretnych modeli;] Pozdrawiam. Edytowane 27 Grudnia 2010 przez P4W3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Unikać Acerów (plastik), HP (szczególnie pavilion, ładne ale głośne, ciepłe i awaryjne) Packard Bellów (bo to acer). Mierz w Lenovo, Samsungi, Tośki i Asusy (ale niektóre to też imo paździerze). (niekoniecznie w tej kolejności) Gry Cię nie interesują zbytnio? Jeśli nie, to raczej mierzyłbym niekoniecznie w lapka z jaknajlepszymi częściami tylko z dobrą baterią, porządnie wykonanego i ładnego. Na codzień to jest ważniejsze. I bardzo polecam poczytaj sobie notebookcheck.pl a jak znasz angielski to notebookcheck.net Mają świetne testy z których dowiesz się absolutnie wszystkiego, a ich forum w porównaniu do naszego (ale tylko na tematy laptopów ;-) ) jest istną kopalnią wiedzy. Pozdr Edytowane 27 Grudnia 2010 przez Sysak 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Do gier to bardziej konsola :) Dzięki za adresy stron, chętnie poczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Sysak wypadałoby jeszcze dopisać do listy polecany Sony i Apple. Nie ten przedział cenowy ale skoro już robisz listę to wiesz ;) @down Ja mam przeciwne doświadczenia, jakość wykonania wzorowa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 W czym są lepsze Sony czy Apple od innych? Tego drugiego nigdy nie miałem w rękach, ale płacąc krocie za sony dostajemy produkt bardzo przeciętnej jakości (poza matrycami - bo z jednej strony dają ładny obraz, maja bajery typu podwojne podswietlenie, ale z drugiej - w rpzypadku stłuczenia nie załata sie tego za 300zł, ale za prawie 3 razy tyle...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) za 1800-2000zł sony i apple? karkołomne zadanie... PS. Mój sony za 2800 też nie jest takim ideałem pod względem wykonania i matrycy (ba jej kąty widzenia to istna kicha). Ale w wielu dziedzinach to nadrabia: wygląd, kultura pracy, ergonomia, faktura na której nie widać brudu itp. a jak na sony stosunek podzespoły/cena w momencie zakupu był bardzo ok, więc w sumie jestem zadowolony i chyba drugi raz kupiłbym to samo. Edytowane 28 Grudnia 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ok. Dzięki za wskazówki, zdecydowałem się na lenovo ;) Pozdrawiam i życzę udanego sylwestra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...