Skocz do zawartości
Trix33

Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie chciałbym Was zapytać o procesor tzn. Mój komputer to już trochę przestarzała maszyna, ale staram się wymieniać w nim części bo nie mam kasy na nowego. Zakupiłem już kartę graficzną, dokupiłem ramy, oraz kartę muzyczną. Niestety z tego co mi wiadomo na procka i płytę główną trzeba mieć już więcej kasy, a jako, że się na tym nie znam chciałbym byście mi powiedzieli, poradzili ile muszę mieć na oko kasy na nowego procka, który nie będę musiał wymieniać po szybkim czasie. Mój komp to:

K9N4 Ultra-F - MSI Polska – Komputery AIO, notebooki, netbooki, płyty główne, karty graficzne i więcej

2 GB RAM

Radeon HD 4600 Series 1 GB

CMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ (2 rdzenie)

Chciałbym coś za nie dużą kasę, a dobrego by utrzymać nowe gry... potrzebne mi tylko informacje ile bym musiał wydać, oraz propozycje jaki kupić najlepiej. Wasze propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta główna ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 Socket AM2+ (PCX/VGA/DZW/LAN/SATA/RAID/DDR2/DDR3) mATX (N68C-S UCC) w Morele.net

+

używany X2 240.

Ile dałeś za tą kartę i jaki masz zasilacz?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o kartę graficzną to dałem 280 zł,jeżeli o kartę główną to miałem razem z kompem, a nie pamiętam już ile to było, dość dawno kupiłem tego kompa Zasilacz: QOLTEC SILENTLINE POWER Q400,

A ta płyta główna co mi pokazałeś jest dość tania, jest tak tak dużo lepsza od mojej by dawać za nią 140 zł

Zapytam jeszcze, czy opłaca się kupić taką kartę chodzi mi kartę za 200 zł, a nie lepiej nazbierać sobie na lepszą za 300-400 zł?

Edytowane przez Trix33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi