kryptonfz Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device Press any key - ten komunikat wyświetla mi się w NOWYM KOMPIE- SKŁADANYM przy włączaniu go. A było to tak.. dziś robiłem partycje, przez zarządzanie dyskami, wszystko pięknie ładnie, zainstalowałem gry, programy i zrobiłem restart komputera, niestety po restarcie wyszedł ten komunikat.Czytałem już troche o tym ale jakoś nic nie pomogło, ustawiłem w biosie zeby odpalało dysk na 1 miejscu, co do komputerów to jestem w tym zielony, może coś nie podpięte? chodź wątpie bo normalnie się włączył i działał. [komputer dostałem wczoraj, składali go w sklepie] proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 [komputer dostałem wczoraj, składali go w sklepie] (...) dziś robiłem partycje... (...) jestem w tym zielony... Z kompem jest wszystko OK, ale z treści postu wynika kto jest winny. ;) Jak się nie umie partycjonować to się trzeba trzymać z daleka od pewnych rzeczy. Generalnie zaproś bardziej obcykanego kumpla na piwo(bezalkoholowe) i wszystko się naprawi. Albo skoro i tak zepsułeś to załóż partycje od nowa i postaw system od początku. Chociaż się nauczysz ;) Podpowiedź: Wystartuj kompa z płyty instalacyjnej systemu operacyjnego. Windowsa prawdopodobnie. Reszta jest banalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryptonfz Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) system się instaluje, teraz znowu chce zrobić partycje dysku d , jak zrobić ją żeby uniknąć tego błędu i komunikatu? czy przed robieniem partycji zaznaczyc w biosie zeby 1odpalal sie dysk? P.S chce zrobić przez panel sterowania i tam dalej zarządzanie dyskami Edytowane 27 Grudnia 2010 przez kryptonfz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 system się instaluje, teraz znowu chce zrobić partycje dysku d , jak zrobić ją żeby uniknąć tego błędu i komunikatu? czy przed robieniem partycji zaznaczyc w biosie zeby 1odpalal sie dysk? P.S chce zrobić przez panel sterowania i tam dalej zarządzanie dyskami Generalnie trzeba było utworzyć partycje w instalatorze systemu (przed instalacją) i nie miałbyś problemu powtórnie. To czy teraz będziesz mógł utworzyć kolejną partycję zależy od tego jak masz teraz spartycjonowany dysk. Czy masz tylko jedną partycję (np C:) zajmującą całą pojemność dysku? Czy może masz jedną partycję (np. C:) zajmującą np. 80GB i wolne miejsce na utworzenie kolejnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryptonfz Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 mam 100gb na ci i reszta jest do przydzielenia.Proszę o pilną odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 mam 100gb na ci i reszta jest do przydzielenia.Proszę o pilną odpowiedź. Utwórz na pozostałym wolnym miejscu partycję rozszerzoną i na niej dyski logiczne w jakim rozmiarze chcesz. Nie ruszaj już tej podstawowej partycji 100GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...