xxxpopek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam czy mógłby mi ktoś pomóc w wyborze chłodzenia do i5 760, boxowe chłodzenie staje się uciążliwe, zależy mi przede wszystkim na ciszy, procesor nie kręcony i nie zamierzam go podkręcać. Moja płyta główna to Gigabyte P55A-UD3. Czytałem troszkę na temat Mugen 2 i nie którzy piszą że może przeszkadzać jak się ma wysokie radiatory RAM-u, mój ram to Patriot Sector5 VIPER II DDR3 2x2GB 1600mhz Cl8 Dual, XMP, Intel Core i5. Obudowa komputera to Cooler Master Gladiator 600, z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ceny nie podales, to sobie pozwolilem na takie chlodzonko: Zalman CNPS10X FLEX - MAXFPS - Sklep dla Graczy + Scythe Slip Stream 120 PWM Adjustable - MAXFPS - Sklep dla Graczy + MCS.pc.pl | Coollaboratory Liquid Pro (1 g) | SKLEP KOMPUTEROWY chłodzenie wodne zasilacze obudowy bloki wodne pompy Flexa kladziesz na CLP bardzo dokladnie wtartym w ihsa i stopke chlodzenia i montujesz na nim dwa wentylatorki jako push-pull (fotke znajdziesz w necie szukajac zwyklego slip streama bez pwm) sterowane pwm z gniazdka cpu:fan na mobo. Wentylatorki musza byc spiete razem (rownolegle). Wszystko zajmuje przyzwoita ilosc miejsca, wydajnosc bedzie bardzo wysoka, glosnosc bedzie bardzo niska, a wizualnie nie powstydzil by sie zaden moder. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 nie wiem jak można się tak męczyć z clipem- jak dal mnie ta pasta to poracha- sam raz użyłem ale dla paru stopni to szkoda czasu i pieniędzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jaka poracha ? To najwydajniejsza pasta jaka kiedykolwiek wyszla na rynek. Trzeba ja tylko umiec porzadnie nalozyc/wetrzec i jest cudowna wydajnosc. Pasta nie wysycha, bo nie ma czynnika spajajacego, ktory wysycha i robi sie skorupa jak w innych pastach. Raz, a porzadnie zakladasz i jest spokoj na dlugie miesiace. Przy powierzchniach miedzianych, nie ma problemow, a takie jest proponowane. Skad u Ciebie taka awersja do CLP :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulfisko Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 CLP możesz polecić komuś kto się na tym zna i potrafi nakładać pasty... CLP nakłada się niezwykle trudno, a do tego przewodzi prąd jak szalona. Kropla spływająca z procka na mobo i masz pozamiatane... Jest wydajna to fakt, ale taki Zalman STG-2 odstaje od niej o 2-3st C, a jest tańszy i bezpieczniejszy w nakładaniu... Do tego Zalman którego poleciłeś ma ją w zestawie i nie wiem jaki jest sens, żeby dopłacać 40zł i wymienić bardzo dobrą pastę na minimalnie lepszą... SS od Scythe był dobrym wentylatorem... Teraz jednak już jest dużo wiele lepszych konstrukcji na lepszych łożyskach. Flex + dwie SigmyEvo na 5-7V i napewno będzie wydajniej i przy tym taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exon Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Tą pastę naprawdę lepiej zmienić jest wydajna to fakt ale nakładanie i przewodnictwo prądu masakra Czy ktoś wie czy STG2 przewodzi prąd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulfisko Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 stg2 nie przewodzi prądu, jeżeli ją podgrzejesz przed nałożeniem (ciepła woda, grzejnik) to łatwo się nakłada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...