IntelDualCore Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam! Chciałem się dowiedzieć jaki procesor proponujecie do zestawu: Gigabyte ES2L 1Gb DDR2 GoodRam Galaxy 8600Gt (wersja podkręcona) Fortron 350W, nie pamiętam dokładnego modelu w chwili obecnej mam Pentium 4 2,8 GHz, teraz chciałem kupić coś lepszego , myślałem nad Dual Core E2140, E2160 lub E2180 Co polecacie w cenie ~120 zł. Jaka jest różnica pomiędzy E2160 a E2180 ? Czy na zestawie z E2160 + 8600gt + 1gb ramu pogram na minimalnych w GTA4 ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jesli masz 120zł, to do pogrania w GTA to najlepiej kupic najtanszego E21xx oraz dodatkowe 1GB ramu. Jesli masz troche więcej, to zastanowilbym sie nad E4300. Kolejna sprawą jest podkrecenie owego procesora, bo kazdy z nich bedzie nieco za wolny - nie wiem czy ES2L ma opcje do zmiany fsb, ale jesli nie, to BSEL mod @266mhz bedzie idealnym rozwiązaniem, ktore bardzo poprawi osiagi komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 kupiłem Core 2 Duo E4500 za 100zł , czy to dobry wybór ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exon Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 I co jeszcze jaki teraz tylko myśl nad podkręcaniem proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntelDualCore Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 I co jeszcze jaki teraz tylko myśl nad podkręcaniem proca nie rozumiem o co Ci chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pikko Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 I co jeszcze jaki teraz tylko myśl nad podkręcaniem proca exon miał na myśli chyba "i to jeszcze jaki":) no i żebyś pomyślał nad podkręceniem proca:) Jakie masz chłodzenie do niego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Do tej gry 3 rdzenie i więcej i dopiero jest komfortowo... ale zapewne nawet mocno podkręcony 86GT to do tej gry minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...