damianzet1 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mam obecnie zestaw: AMD Phenom II X4 955 /3.2GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM3 AsRock M3A785GMH/128M /AMD 785G, DDR3-1600, mATX GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 2x Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 RAID 0 bequiet! PurePower L7 430W Scythe Ninja 3 Mam 700 złotych do wydania na jego modernizację. Sprzędtu nie używam do gier, a do operacji na bazie danych i programowania (vs2010). Prosiłbym o rady, bo dzięki wam złożyłem taki zestaw i jestem bardzo zadowolony, a że zwycięskiego składu się nie zmienia to liczę na was:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) OCZ Vertex2 E 60GB (285MB/275MB/s) [OCZSSD2-2VTXE60G] - 499zł : Esc.pl Jak chcesz żeby było jeszcze szybciej niż Raid 0. Jeśli jakimś cudem nie starcza Ci ramu to dokup do tego jeszcze jedną kość goodram ddr3 2gb 1600mhz. System jaki masz? win7 64bit? A może rozważałeś prace na 2 monitorach? Edytowane 28 Grudnia 2010 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 A stare części sprzedać zamierzasz? Sprzęt nowy czy używany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Brakuje Ci wydajności? Co to za soft, jak obsługuje wielordzeniowość i na czym głównie się opiera? Na już to poczytaj o SSD bo ciezko mowic co tu zmieniac :P (kupiles sprzet ktory dzis dalej sie sprzedaje jako ten najbardziej oplacalny takze wiesz ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianzet1 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 jeżeli zmiana ramu to będę pracował na win 7 professional 64 bity (teraz 32). Pracuję na dwóch monitorach no i oczywiście nie chcę tego zmieniać. Raid0 zrobiłem sobie niedawno i kolejnej zmiany z dyskami po prostu nie chcę :) W najbliższych planach jest praca na photoshopie i tego się najbardziej obawiam. Teraz jest problem z ramem, bo dochodzi do tych 3gb dosyć często. Jeśli jakimś cudem nie starcza Ci ramu to dokup do tego jeszcze jedną kość goodram ddr3 2gb 1600mhz. Czyli 2x2gb Goodram powinno mi w sumie wystarczyć? Grafika zbędna ? Czy może da jakiś przyrost mocy przy photoshopie? - pliki nie na plakaty. głównie do projektowania grafiki na strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Wygodniej się pracuje w PS przy włączonej akceleracji grafiki. (Od wersji CS4). Zresztą obejrzyj filmiki pokazujące różnicę YouTube Choć przy małych, prostych projektach cudów nie oczekuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianzet1 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 OK, dzięki wielkie za odpowiedzi. Dokupuję te 4bg ramu i rozglądam się za jakąś tanią grafiką z nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...