lakii123 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam. poszukuje małego laptopa do 14" ma mi służyć w domu jako normalny stacjonarny komputer ale często bedę z nim chodził do szkoły komputera używam do obrubki zdjeć dlatego musi mieć bardzo dobry układ grafiki czasem gram w gry typu gta4 cs1,6 a przeważnie do internetu czego wymagam od lapka: w miare mocny procesor, dysk ok 320gb jak bedzie większy nic sie nie stanie ram minimum 2gb w miare dobrą karte graficzną usb 3,0 wage do ok 2,5kg w oko wpadł mi asus N43JQ http://www.x-kom.pl/p/61302-notebook-laptop-14,1-asus-n43jq-vx021-i7-740qm-4096-500-dvd-rw.html Ma mocny procesor i7 4gb ramu matryce 14" dysk 500gb tylko nie wiem jak z układem grafiki prosze o ocene tego lapka oraz o podanie innych modeli w cenie do 3800zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dobrze, że Ci wpadł w oko bo wygląda na to, że jest super. Tu masz parę opinii: http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=38097 Moim zdaniem spełnia wszystkie twoje wymogi,choć z baterią może być różnie, ale jak chcesz wydajnie i 14 cali to cuda się nie staną. Mimo to wątpie, że znajdziesz coś lepszego, ładniejszego i solidniej wykonanego w tej cenie, ale może ktoś będzie miał jakiś pomysł. Sam bym go wziął jakbym był na kupnie teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) komputera używam do obrubki zdjeć dlatego musi mieć bardzo dobry układ grafiki Jeśli chcesz używać komputera do obróbki zdjęć to praktycznie układ grafiki jest mało istotny ... za to kluczowym elementem jest wyświetlacz (matryca najlepiej IPS/PVA z 10-14 bit LUT). Niestety w laptopach nie montuje się wyświetlaczy nadających się do korekcji zdjęć (czyt: nie znam aktualnie produkowanego modelu który miałby przynajmniej matrycę IPS/PVA ... o min. 10 bit LUT nie wspominając). często bedę z nim chodził do szkoły Nie wiem jak 14", ale ~15"-16" to już trochę krówki (bez karmelu) jak na sprzęt do noszenia (tak wrzucić do torby z zeszytami czy plecaka to chyba nie bardzo). Za to niedawno widziałem ~12" i już było to przyzwoitych gabarytów "do noszenia". 10" jeszcze lepiej, ale widzę że nie ma tam często napędu DVD. Jakimś wyjściem jest laptop+stacjonarny (dobry) monitor + mysz i klawiatura. Ew. laptop + stacjonarny zestaw PC. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ten ASUS jest dość fajny ale rozważyłbym jeszcze MacBooka White, można go dostać za te 3200-3400, do 3800 spokojnie się zmieścisz. Nadal mocny ale mniejszy, lżejszy i ma długi czas pracy na baterii a dla ucznia te cechy są bardzo ważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakii123 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 co do układu graficznego chodziło mi o kartę graficzną i matryce. w domu będę go podłączał pod tv lub monitor (Full HD) 14 wybrałem z kuli tego że jest najbardziej optymalna jak dla mnie co do MacBooka to ogólnie od apla się trzymam z daleko nie przypadły mi do gustu jego komputery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...