EnDurion Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam. Bez rozpisywania się... mam internet od dostawcy Multi-Media. Jak wygląda moje połączenie umieszczam w załączniku. Stacjonarny komputer ma system Windows 7, a laptop XP. Do rzeczy. Od jakiegoś czasu (co raz częściej) mam problemy z dostępem do internetu, co ciekawe, dzisiaj na przykład rozłączyło tylko stacjonarny tak, że nawet wpisując w pasku adres routera 192.168.0.1 nie mogłem się z nim połączyć, ale na laptopie wszystko było w porządku (przeglądarka, router itd). Zazwyczaj wystarczy, że zresetuje modem i po kilku minutach znów jest połączenie, ale niepokoi mnie fakt, że w czasie zerwanego połączenia nie mam dostępu nawet do routera, więc nie sądzę, żeby zawinił dostawca internetu. Jeżeli trzeba, mogę załączyć jakiekolwiek screeny z konfiguracji routera. Problem pojawia się średnio raz dziennie. Proszę o wsparcie, to robi się naprawdę denerwujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Sam sobie odpowiedziałeś. Wina nie leży po stronie multimedi. Problem występuje raz po lanie raz po wifi czy ciągle rozłącza lan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dzisiaj na przykład odłączyłem zasilanie od samego routera, podpiąłem ponownie i jest ok. Dziwne, dzieje się to zawsze około godziny 18-19, a jeśli nic bym z tym nie zrobił, to połączenia nie miałbym w ogóle puki nie podłącze ponownie router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 ALe na obu komputerach nie było połączenia z routerem czy tylko na tym podpiętym po kablu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Tylko przy stacjonarnym po kablu. Właśnie 3 minuty temu znowu rozłączyło i znów musiałem podpiąć ponownie router. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Podepnij sobie laptopa przez LAN na 1-2 dni i zobacz czy problem też występuje. Jesli nie to winna jest sieciówka w stacjonarnym. Możesz też skombinować inną sieciówkę do blaszaka i potesteować parę dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) 13:15 znowu zerwane połączenie. Dziwne, ale od godziny ściągam dużo plików (3-4 na raz) na stacjonarnym i zrywa połączenie częściej. Używam zintegrowanej karty sieciowej. a laptopa podłączę tak jak piszesz i dam znać pojutrze, chyba że wcześniej coś będzie nie tak. Edytowane 7 Stycznia 2011 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zmieniałeś porty na routerze? Może sieciówka 'idzie' w stan spoczynku ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Coś tam kiedyś próbowałem zmieniać ale się nie udało, a jakiś czas potem zresetowałem i konfigurowałem go od nowa, więc w portach jest pewnie nic nie tknięte. A jak sprawdzić, czy sieciówka "idzie" w stan spoczynku? Sprzęt jest fabrycznie nowy mam go 2 miesiące jeśli o to chodzi. A może chodzi o to (załącznik)? :wink: Odznaczyłem pierwszą pozycję, zobaczymy jak to będzie :rolleyes: Edytowane 7 Stycznia 2011 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Z tego co wiem, niewolno pisać 2 postów pod rząd, ale zrobiłem wyjątek, bo inaczej nikt tak starego tematu by nie przeczytał.:wink: Dalej mam to samo, ale zauważyłem kilka istotnych rzeczy: 1. Połączenie jest częściej zrywane, gdy pobieram wiele plików na raz, oglądam film hd na YouTube (większe wykorzystanie łącza). 2. Połączenie jest częściej zrywane, gdy na laptopie ktoś surfuje po internecie. 3. Ostatnio korzystam również z wifi w telefonie - nie mam problemów z połączeniem. Podpiąłem laptopa kablowo i spróbowałem "obciążyć" łącze (dużo stron wczytywanych na raz, jakiś film na YT itp), problemów nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...