Skocz do zawartości
S@m@rytamin

Kamera internetowa HD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem zainteresowany kupnem kamery internetowej HD, która potrafi wyświetlić 30 fps w wysokiej rozdzielczości w programie Skype.

Niestety kamera na która miałem chrapkę czyli logitech c910 niema certyfikatu skype czyli nie jest widziana bądź nie potrafi wyświetlić obrazu HD w skype, natomiast microsoft hd 5000 ma problemy z płynnością czyli wyświetla maksymalnie 15 fps. Duże znaczenie ma także trzymanie ostrości bo słyszałem ze i z tym są problemy.

Mówiąc od HD mam na myśli rozdzielczość 1280 x 720.

Dzięki za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybka odpowiedz, szkoda ze jest tylko kompatybilny ze skypem, msn i inne wideoczaty odpadają, no ale nie można mieć wszystkiego. Może jestem wybredny ale zapomniałem dodać o kompatybilności z reszta komunikatorów, widać to są początki kamer z hd dlatego jest jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C910 powinna być w stanie spokojne działać w 720p w Skypie: HD webcam 3-way shootout: SkypeHD's best take on Logitech -- Engadget

Z podwójnym certyfikatem dla Skype i WLM jest problem, odpowiedz sobie na pytanie czego częściej używasz i się dostosuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za link, właśnie tym testem sugerowałem się wcześniej przy wyborze kamerki, co do kompatybilności kamerki ze skype - zero, tylko 3rd party video chats, także wóz albo przewoź, faktycznie trzeba dobrze się zastanowić którą kamerkę wybrać i do jakich zastosowań chce się ja używać. Albo czat wideo z rodzina na skype na faceVsion TouchCam N1 , badz logitech C910 do streamu na stronkach typu livestream.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi