S@m@rytamin Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam Jestem zainteresowany kupnem kamery internetowej HD, która potrafi wyświetlić 30 fps w wysokiej rozdzielczości w programie Skype. Niestety kamera na która miałem chrapkę czyli logitech c910 niema certyfikatu skype czyli nie jest widziana bądź nie potrafi wyświetlić obrazu HD w skype, natomiast microsoft hd 5000 ma problemy z płynnością czyli wyświetla maksymalnie 15 fps. Duże znaczenie ma także trzymanie ostrości bo słyszałem ze i z tym są problemy. Mówiąc od HD mam na myśli rozdzielczość 1280 x 720. Dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 faceVsion TouchCam N1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S@m@rytamin Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dzięki za szybka odpowiedz, szkoda ze jest tylko kompatybilny ze skypem, msn i inne wideoczaty odpadają, no ale nie można mieć wszystkiego. Może jestem wybredny ale zapomniałem dodać o kompatybilności z reszta komunikatorów, widać to są początki kamer z hd dlatego jest jak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 C910 powinna być w stanie spokojne działać w 720p w Skypie: HD webcam 3-way shootout: SkypeHD's best take on Logitech -- Engadget Z podwójnym certyfikatem dla Skype i WLM jest problem, odpowiedz sobie na pytanie czego częściej używasz i się dostosuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S@m@rytamin Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dzięki za link, właśnie tym testem sugerowałem się wcześniej przy wyborze kamerki, co do kompatybilności kamerki ze skype - zero, tylko 3rd party video chats, także wóz albo przewoź, faktycznie trzeba dobrze się zastanowić którą kamerkę wybrać i do jakich zastosowań chce się ja używać. Albo czat wideo z rodzina na skype na faceVsion TouchCam N1 , badz logitech C910 do streamu na stronkach typu livestream. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 N1 będzie działał również na stronach livestream, dla przykładu David DiFranco jej używa również do regularnych przekazów na USTREAM. Jedyna niekompatybilność jaką wyczytałem to właśnie Windows Live Messenger. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam, podepnę się pod temat - wybrałem wstępne kamerkę pod skype dla siostry Kamera internetowa Genius FaceCam 2000 - Kamery internetowe - ram.net.pl czy możecie jakieś aleternatywy zaproponować. Co myślicie o takim wyborze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Wiesz co, ja akurat testowałem tego nowego LifeCama HD 5000 od Microsoftu i nic mi tam nie przycinało. No ale to nowa generacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonda Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Ładnie się prezentuje ten life cam, a jak z jakością? Dobrze na teście wypadła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...