Gość henek45 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witam, w battlefieldzie bad company 2 gra się zamrażała tuż po wejściu do menu, albo raz pograłem i też się zamrażała, jedynie hard reset pomagał, w riva tuner obniżyłem taktowanie rdzenia o 30mhz i taktowanie pamięci też o 30 mhz, i o dziwo battlefield zaczął działać, ale występują jakieś takie dziwne przycięcia, a np. w call of duty black ops grałem i były mocne przycięcia gry, framedropy do 0 i kilka razy po prostu się gra zawiesiła i tylko pomógł ctrl alt delete. Z wcześniejszą kartą nie miałem , żadnych takich problemów(HD 4830 512MB), a moja konfiguracja sprzętowa to: e5200@3,3, 3x1gb ddr2, hd 4870 512MB, zasilacz 620W, oczywiście karta graficzna podłączona 2 wtykami 6pinowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Jaka wersja sterowników? Na starszych w BC2 były problemy. Zobacz czy to samo będzie z niekręconym procem. Jaki dokładnie zasilacz? Edytowane 1 Stycznia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) zasilacz seasonic 620w, sterowniki catalisty 10.12. Sprawdzałem na defaulcie 2,5ghz i battlefield się nadal zamrażał, a na poprzedniej karcie na @3,3 nie było najmniejszych problemów z żadną grą. Odkąd mam tą kartę, wiesza mi się też call of duty i jedynym ratunkiem jest ctrl alt i delete. A czasami też tak mam, że chłodzenie na karcie na sekundę włącza się na max i zaraz normalnie. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez henek45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jaka temp ma karta? Włącz na chwile furmarka albo np. 3dmarka i zobacz czy przypadkowo nie ma jakiś artefaktów czy czegoś podobnego. Może karta pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 nie ma żadnych artefaktów, furmarkiem był testowany i wszystko ok, temperatury w spoczynku 68 stopni a w furmarku coś 75 czy 79. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Może karta z jakiejś przyczyny włącza tryb 2D, możesz to monitorować za pomocą np: msi afterburner. To spróbuj wgrać nowy bios, gdzieś na purepc jest pełno poradników jak to zrobić na hd4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Odinstaluj sterowniki, użyj Driver Cleaner i zainstaluj ponownie. Masz możliwość sprawdzenia karty na innym komputerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...