Przemcio666 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Game Horror TV... ... bo tak nazywa się ten kanał, jest on poświęcony horrorom w grach komputerowych od ich dwóch fanów, co znajdziecie na kanale? Videorecenzje Czyli najważniejszy dział tego kanału, czym nasze recenzje wyróżniają się od innych? Tym, że oceniamy również klimat jak i strach danej gry, oczywiście rozgrywka, grafika i audio nie odchodzą w zapomnienie, o pierwszym aspekcie staramy się mówić jak najwięcej, o dwóch pozostałych tylko pobierznie, bo chociażby grafikę widzicie na klipie (każda recenzja nagrywana jest w najwyższych detalach w jakości 720p, czyli HD). Ogółem na dzień dzisiejszy znajdziecie tu 23 recenzje różnych horrorów (w sumie 24, ale jedna recenzja poszła do archiwum, bo zrobiłem jej remake), od tych bardzo strasznych, do tych mniej. Recenzje nie ograniczają się tylko do znanych gier, a również do modów (np. Nightmare House 2 do Half-Life'a 2), czy mniej znanych gier Freeware (przykład - Which). Poradniki Aktualnie raczkujący dział, jest tam tylko jeden, stary poradnik pt. jak grać w horrory. Są tam zawarte informacje, które dla niektórych osób są chyba zbyt trudne do zrozumienia, dlatego też nagrałem ten poradnik. Warto obejrzeć, zanim powiesz mi, że grałeś popołudniu w Silent Hilla i nie był straszny. Zagrajmy w... (Let's Play) Niedawno wprowadzony dział do owego kanału, chyba każdy wie o co w tym chodzi. Gram (mój współpracownik nie robi LP na tym kanale) w nocy, na słuchawkach, sam i w ciemnym pokoju, czyli tak jak powinna wyglądać gra w horrory. W sumie moje zagrajmy nastawione są bardziej na humor, aniżeli na strach (przynajmniej tak sądzę po komentarzach widzów : D). Oczywiście są też często momenty, w których boję się, lub się wystraszę, a wtedy pomagają mi... Bluzgi : D Słynne "JA PIER****!" pewna osoba pisała, że ustawi sobie na dzwonek w komórce. Oprócz tych trzech działów (zwanych na Youtube playlistami) są też newsy na temat kanału i inne pie rdoły, ale raczej nie będzie to obchodzić osób, które na bierząco mnie nie oglądają : P Dodatkowo archiwum z filmami, które są dosłownie o dupę roztrzaść (mam nadzieję, że nie uznacie tego za jakiś wielki bluzg : D). No to co? Zapraszam do oglądania, oceniania i subskrybowania mojego kanału. Link do kanału Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez Przemcio666 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Temat chyba może być, ewentualnie na oślą łączkę ktoś go przeniesie. Styl komentowania o wiele lepszy niż to było w przypadku gry "call of cthulhu", czyli postępu robisz. :] Ogólnie całkiem pozytywnie, dobre tempo (chociaż możesz minimalnie zwolnić, bo trochę w niektórych momentach zaczynasz galopować) i w miarę wyraźnie mówisz. Tylko jedno rzuciło się w oczy "bedzie" wymawiaj bardziej z naciskiem na "ę" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Widzę, że ostatnio zapanowała moda robienia przez użytkowników różnych for internetowych "wideorecenzji" gier. Czyżby ludzie tracili umiejętność pisania? Wydaje mi się, że łatwiej, w sensie technicznym i ogólnie, jest stworzyć recenzję w postaci tekstu okraszonego screenami, wykresami itd niż przygotować nagranie. Oczywiście, że jestem jak najbardziej za tworzeniem recenzji gier przez użytkowników, ale "wideorecenzje" jakoś nie przemawiają do mnie. Sorry za szczerość :D Mam nadzieję, że Cię nie zniechęcam :-) Tak samo na youtube ostatnio ukazują się wideotutoriale które wygodniejsze w odbiorze byłyby w postaci tekstu. Ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem, że trzeba tworzyć (imo) zbędne wideo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Dzięki ath, co do SpectatorX Czyżby ludzie tracili umiejętność pisania? Wydaje mi się' date=' że łatwiej, w sensie technicznym i ogólnie, jest stworzyć recenzję w postaci tekstu okraszonego screenami, wykresami itd niż przygotować nagranie.[/quote'] Łatwiej - faktycznie, ale wg mnie videorecenzja jest bardziej wymowna, czemu? W pisanej recenzji nawet screenami nie pokażesz jak wygląda gameplay, nie mówiąc już o dźwięku, oglądający sam sobie wyrabia zdanie o grze oglądając klip, jednocześnie słuchając komentarzy recenzenta. Poza tym - wygoda, nie musisz czytać, nie musisz przewijać strony, po prostu siadasz sobie wygodnie, zakładasz słuchawki (albo włączasz głośniki) i oglądasz : ) Ja bym nie zagrał nigdy w Super Meat Boya, jakbym tylko o nim przeczytał (a oglądałem videorecenzje właśnie), bo po prostu trudno zachęcić kogoś do takiej gry nie pokazując jak się w nią gra : D Btw, myślisz, że bez umiejętności pisania zrobiłbyś videorecenzję? Ja tekst do moich recenzji piszę zazwyczaj od 3, do 5 godzin : P Tak samo na youtube ostatnio ukazują się wideotutoriale które wygodniejsze w odbiorze byłyby w postaci tekstu. Ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem' date=' że trzeba tworzyć (imo) zbędne wideo?[/quote'] Niekiedy jest tak, że ktoś ma np. inną wersję programu, która ma inne nazwy, albo inny język, a potem jest problem - czytasz tutorial i nie masz pojęcia o co chodzi, a videotutorial pokaże Ci dokładnie jak coś zrobić, bez żadnych niedomówień. Ale to Twoje zdanie, które szanuję, jednak mam nadzieję, że przybliżyłem Ci trochę dlaczego videorecenzje/videotutoriale są po prostu lepsze (jak dla kogo). Btw, jesteś pierwszą osobą, która to napisała : D Anyway, dzięki za komentarz. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez Przemcio666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Początkowo myślałem ze spam ale kanał jest bardzo dobrze prowadzony i na poziomie więc może zostać ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Zrob recenzje Cold Fear. Swietny survival horror, raczej malo znany i nie doceniany. Edytowane 2 Stycznia 2011 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 W Cold Fear nie grałem, ach, trzeba trochę strat nadrobić, ale nie mam za bardzo kiedy... Czekam na więcej komentarzy i dzięki, że moderator postanowił zostawić ten temat : D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Rozśmiesza mnie co jakiś czas słowo "bedziemy" chyba będziemy, dużo ludzi tak mówi bez ogonka to e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mieszkam w prawie wiosce i mam styczność z wieloma ludźmi mówiącymi po śląsku, dlatego takie właśnie niekiedy śląskie słówka mi się wkradają : D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mi to sie kojarzy z dykcja Mietka spod monopolowego ;) no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Pomijając irytujące 'bedziemy' to mi brakuje trochę luzu w twojej wypowiedzi.Cały czas pracuj nad intonacją i może staraj się czytać trochę wolniej ? W każdym razie całkiem profesjonalne podejście do tematu-tak trzymaj !! Aż dziwne że masz tak mało wyświetleń,chyba nikt już nie gra w horrory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Czepiacie się tego 'bedziemy' jak nie wiem : D W każdym razie - będę mówił 'będziemy' : D Nad intonacją ciągle pracuję (co reckę piszą mi, że jest lepiej : P), luzu faktycznie mało, bo robię recenzje bardziej profesjonalne, w sensie, żebyście więcej się dowiedzieli, aniżeli śmiali się z jakichś tekstów. Oczywiście można te dwie rzeczy połączyć, ale jakoś do horrorów mi to nie pasuje : D Co do małej ilości wyświetleń - spokojnie, mam dopiero 5 recenzji, codziennie przybywa widzów, wiadomo, że od razu na początku nie będę miał wielu subskrybentów : P No i jeszcze dochodzi to, że mniej osób interesują horrory, ale po prostu chciałem, by kanał był oryginalniejszy od innych, w których działa zasada, że wyjdzie coś głośnego i już każdy recka o tym samym. Dzięki za komentarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Next - Silent Hill 2 http://www.youtube.com/watch?v=Czw5mkqgIWg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Mam pytanie, bo czekalem na wyjasnienie w recenzji ale sie nie doczekalem :). Jak zostal rozwiazany podzial na zagadki easy/hard bo nie moge sobie sobie tego wyobrazic, latwa zagadka to latwa zagadka, no chyba ze po prostu jest podzial i niektore w zaleznosci od trybu, nie wystepuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Sorry, miałem o tym powiedzieć, ale w końcu zapomniałem : P Zazwyczaj chodzi o to, że tekst do zagadki jest trudniejszy, trudniej napisany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dodałem mój pierwszy poradnik pod tytułem "Jak grać w horrory" (dałem wyjaśnienie czemu takie coś zrobiłem : D). Znajdują się tam też ważne informacje i gry, które na ten czas możecie wybrać, bym mógł zrecenzować (na końcu) http://www.youtube.com/watch?v=HWgMIoifNvo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Condemned: Criminal Origins już jest: http://www.youtube.com/watch?v=vEjIIwX5cI8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Rzetelnie. Ze spraw językowych rażą mnie tylko jeszcze wstawki typu: "- [...]i takie tam", "-Nie idzie <czegoś zrobic>". Czekam na kolejne recencje. Co prawda nie mam czasu, żeby sięgnąc po rekomendowane tytuły po raz wtóry, mimo wszystko fajnie jest sobie przypomnieć starsze, dobre gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzięki, nad językiem ciągle pracuję : P Czekam na kolejne oceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Obiecany materiał z Dead Space 2: http://www.youtube.com/watch?v=C_QqRZ_e9hM PS. Przestaję reklamować się na tym forum z powodu zbyt małej ilości odpowiedzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) PS. Przestaję reklamować się na tym forum z powodu zbyt małej ilości odpowiedzi. Z pewnością takie posunięcie ci jej nie poprawi ;] Edytowane 1 Lutego 2011 przez Caleb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 To na zachętę napiszę, że obejrzałem i jest przyzwoicie, ale pewne zastrzeżenia (już wspomniane mam) - czasami mówisz za szybko i za mechanicznie - ciężko zrozumieć. Co więcej po takiej "serii" jest chwila przestoju w komentowaniu - każe to myśleć że czytasz szybciej niż planowałeś. Poza tym Twoja dykcja nie jest do końca poprawna - ale to można doszlifować. No i do jeszcze jednej rzeczy się przyczepię, choć może na wyrost - ujawniłeś zbyt dużo moim zdaniem o pierwszej walce w SH2 - nie będzie zaskoczenia.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemcio666 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Postanawiam odświeżyć temat po dłuuugiej przerwie - tym razem ze zmienionym opisem na bardziej aktualny. Sorry, za moje wcześniejsze zachowanie, a dokładnie o tego posta: Obiecany materiał z Dead Space 2: http://www.youtube.com/watch?v=C_QqRZ_e9hM PS. Przestaję reklamować się na tym forum z powodu zbyt małej ilości odpowiedzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...