Skocz do zawartości
The SainT

Modernizacja kompa do 1000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam "odświeżyć" moje pudełko, oto co posiadam.

MoBo: Abit IP35-e

CPU: C2D E6550 2.33 @ 2.8 + Scythe Mugen2

GPU: Sapphire HD4850 Vapor-X

RAM: Corsair XMS2 2x2GB 800Mhz CL5 (5-5-5-18)

PSU: OCZ StealthXStream2 600W

Grafike myśle narazie zostawić, ram mam dość nowy bo z listopada 2010. Dużo gram, przeważnie w 1280x1024, ale chciałbym aby obskoczyło 1920x1080 niedalekiej przyszłośći. Jeżeli macie jakieś pomysły to proszę o pomoc!

Edytowane przez The SainT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie - kup używanego c2q.

Masz dobre podstawy pod mocne oc (płyta, chłodzenie, zasilacz) więc tu nie masz się nad czym zastanawiać tylko kupować i kręcić ile się da.

Przesiadka na AM2+/AM3 + x4 nie ma sensu bo wydajnościowo wyjdzie bardzo podobnie a zachodu dużo więcej...

Jeżeli chcesz aby każda gra działała w full hd to szukaj jakiegoś GTX460 1GB.

Oczywiście patrz tylko na części używane bo nowe już są drogie a będą jeszcze droższe...

pozdrawiam

Edytowane przez frozenpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli generalnie przesiade sie na c2q q6600 mam okazje kupic uzywke za ~300zl + OC i ten gtx460 i full hd obskoczy? duzo gram i chciałbym zachowac plynnosc w grze te 40-50 STALYCH fpsow by mi sie przydalo przy takiej rozdzialce.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak da się przerobić Radka HD6950, a nie HD6850

Już wyedytowałem dzięki ;) Co ten sylwester robi z człowiekiem :D

Wracając do tematu.

Na dzień dzisiejszy podkręcony c2q + podkręcony GTX 460 dadzą radę w fullHD zapewniając płynność w najnowszych tytułach (nie każda gra będzie płynna na ULTRA detalach ale większość owszem).

Z czasem gdy wyjdą bardziej wymagające gry wymienisz kartę graficzną lub całą platformę (w zależności jakie będzie zapotrzebowanie na moc obliczeniową procesora dla przyszłych gier) i jedziesz dalej ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie - kup używanego c2q.

Masz dobre podstawy pod mocne oc (płyta, chłodzenie, zasilacz) więc tu nie masz się nad czym zastanawiać tylko kupować i kręcić ile się da.

Przesiadka na AM2+/AM3 + x4 nie ma sensu bo wydajnościowo wyjdzie bardzo podobnie a zachodu dużo więcej...

Jeżeli chcesz aby każda gra działała w full hd to szukaj jakiegoś GTX460 1GB.

Oczywiście patrz tylko na części używane bo nowe już są drogie a będą jeszcze droższe...

pozdrawiam

ale am2+ ma jedna zalete ... wrzuci sie tam X6 ;-)

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi