xacti Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, poszukuje dosc taniego laptopa - moze byc uzywany - 10"-12" . Do czego bedzie uzywany ? Internet, muzyka. Zainstaluje na nim jakiegos linuxa, ubuntu lub gentoo jesli bede mial wiecej czasu. Zainteresowal mnie HP NC2400. I teraz dwa pytania. 1. Jest mozliwa wymiana procesora na jakis 2 rdzeniowy lub po prostu szybszy ? 2. Jesli mialbym kupowac NC2400 to jaki dysk 1,8" jest godny polecenia ? (Nie potrzebuje wiecej niz 60-80GB) Do kompilacji gentoo przyda sie cos lepszego niz jest montowane fabrycznie w tym laptopie, stad pytanie. Instalacja tego systemu nie jest jednak priorytetem wiec nie bede napewno wymienial procesora odrazu po zakupie laptopa. Co do dysku twardego - na allegro oferowane sa stosunkowo tanio te notebooki lecz bez dysku. Jestem rowniez otwarty na wszelkie inne propozycje, nie jestem uprzedzony do zadnej firmy ;) Kwota jaka dysponuje to okolo 700zl , dlatego wszelkie oferty netbookow uzywanych wchodza w gre. :) Oczywiscie im taniej tym lepiej, wydaje mi sie, ze moje wymagania nie sa jakies szczegolne. EDIT Znalazlem jeszcze ciekawe oferty Dell'a D420 . Co o nim powiecie? Edytowane 6 Stycznia 2011 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...