Skocz do zawartości
xacti

Laptop 12"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje dosc taniego laptopa - moze byc uzywany - 10"-12" .

Do czego bedzie uzywany ? Internet, muzyka. Zainstaluje na nim jakiegos linuxa, ubuntu lub gentoo jesli bede mial wiecej czasu.

Zainteresowal mnie HP NC2400.

I teraz dwa pytania.

1. Jest mozliwa wymiana procesora na jakis 2 rdzeniowy lub po prostu szybszy ?

2. Jesli mialbym kupowac NC2400 to jaki dysk 1,8" jest godny polecenia ? (Nie potrzebuje wiecej niz 60-80GB)

Do kompilacji gentoo przyda sie cos lepszego niz jest montowane fabrycznie w tym laptopie, stad pytanie. Instalacja tego systemu nie jest jednak priorytetem wiec nie bede napewno wymienial procesora odrazu po zakupie laptopa. Co do dysku twardego - na allegro oferowane sa stosunkowo tanio te notebooki lecz bez dysku.

Jestem rowniez otwarty na wszelkie inne propozycje, nie jestem uprzedzony do zadnej firmy ;)

Kwota jaka dysponuje to okolo 700zl , dlatego wszelkie oferty netbookow uzywanych wchodza w gre. :) Oczywiscie im taniej tym lepiej, wydaje mi sie, ze moje wymagania nie sa jakies szczegolne.

EDIT

Znalazlem jeszcze ciekawe oferty Dell'a D420 . Co o nim powiecie?

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi