Skocz do zawartości
Afiasty

Warcraft 3 Wielka potrzeba pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znalazlem zadnego konkretnego działu na te pytanie a wiec zaptym tu.

Mianowicie mam problem z grą warcraft 3 : The Frozen Throne chodzi o multiplayera.

Mój problem składa się z kilku "podcześci":

Zacznijmy od tego że osób z którymi chcialbym zagrac jest dwójka ze mną trójka, podziele ich na numery w (dalszej czesci bedzie prosciej dzieki temu :P) -

1. Ja Netia

2. znajomy z internetem neostrady

3. znajomy teoretycznie na łaczu neo praktycznie na orange przez kabel [używa routera, ja i kolega 2 mamy modemy]

Part #1

Odrazu mowie nie gramy na batllenecie interesuje nas gra miedzy nami bez zadnych rankingow bajerów itp a jako do stworzenia wirtualnego lana używamt hamachi.

Więc tak gdy ja (1) postawie host na server to kolega numer 2 dołączy a kolega numer 3 już na liście niema tego servera.

Natomiast gdy kolega numer 2 założy server to i ja (1) i kolega numer 3 widzimy go.

Następnie gdy kolega 3 postawi server to ja go nie widze a znajomy z numer 2 widzi.

Part #2

Gdy ja lub znajomy 2 postawimy server (i chcemy grać tylko we dwóch) to 6/10 map w pewien sposób nie chodzi a polega to na tym iż w momencie gdy dołacze do gry ja lub kolega numer 2 to przycisk start game 'gaśnie' (robi się szary).

Natomiast gdy kolega numer 3 załozy server z mapami które nam nie chodzą to gdy kolega numer 2 dołaczy do niego mają pełną możliwość grania na mapach które mi i 2 normalnie nie chodzą. Problem w tym iż wlasnie nie moge dołączać do serverów koelgi nr. 3.

Part #3

[ ostatni ]

Czasami na niektórych mapach gdy założy server kolega numer 2 ja joinuje normalnie, gdzie wtedy przy każdej próbie wejścia kolega numer 3 dostaje 'czarodziejskiego kicka' od niewiadomo kogo i cofa go do menu z serverami.

################### info dodatkowe ##################

Łącza internetowe mamy wszyscy wporządku stosunkowo szybkie i dotychczas bezproblemowe.

Kolega z numerem 3 posiada router model: CERBERUS P6331_42 natomiast ja i #2 mamy standardowe modemy.

Posiadamy takie same wersje gry [eng] oraz takie same patche 1.24e english.

W necie czytałem że problem z hostowaniem może być przez porty ale jak to możliwe gdy servery swoje widzimy w chińskim kolega ja widze tego ten tego nie widzi a ten widzi oby dwa :S.

Wszelka pomoc mile widziana i za każdą najmniejszą chęć pomocy bardzo dziekuje pozdrawiam wszystkich

PS. Jesli temat jest w złym dziale czy coś prosze moderatorów o nie usuwanie gdyz troszke sie nameczylem nad opisem sytuacji i przeniesienie go w stosunkowe miejsce DZIEKUJE!

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdźcie forwarding portów - szczególnie jeżeli jeden z Was ma router. Pamiętam że mieliśmy cuda też przy graniu, nawet przez BN.

Sprawdźcie też, czy któryś z Was przypadkiem nie zignorował okienka windowsowego firewalla i zablokował nieopatrznie Warcraftowi dostęp do Sieci. U mnie objawiało się to w podobny sposób jak u Was - widziałem gry, mogłem dołączyć, ale nie mogłem postawić serwera. Ot dziwna dziwność.

Co śmieszniejsze - mimo że problemy z W3 rozwiązałem (właśnie forwarding portów, bo miałem bajkę z cyklu "za siedmioma routerami, za siedmioma firewallami, stał sobie komp), to na Warcrafcie 2 i SC przy graniu przez BN mam jedną osobę, której obecność powoduje, że nie mogę dołączyć do gry- ot, ciekawostka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje:

Konfiguracja IP systemu Windows

Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : unia-3460a28e16

Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . :

Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany

Routing IP włączony . . . . . . . : Nie

Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Lista przeszukiwania sufiksów DNS : pl

Karta Ethernet Hamachi:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis . . . . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-23-C3-7D-79-39

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak

Autokonfiguracja włączona . . . . : Nie

Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 5.125.121.57

Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0

Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 5.0.0.1

Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 3 stycznia 2011 13:46:44

Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 3 stycznia 2012 13:46:44

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Sufiks DNS konkretnego połączenia : pl

Opis . . . . . . . . . . . . . . : Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fas

t Ethernet NIC

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : D8-5D-4C-82-10-57

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.254

Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254

Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254

Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 3 stycznia 2011 13:44:41

Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 4 stycznia 2011 13:44:41

Karta Ethernet {CEBC5BED-FC05-41A5-9A0D-004F586AE5AA}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . : Nośnik odłączony

Opis . . . . . . . . . . . . . . : ESLvnic Virtual Network 32 Bit - Ste

rownik miniport Harmonogramu pakietów

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-FF-01-00-00-01

od znajomych dodam później ponieważ niema ich w tej chwili

####################### edit

Ale czemu kolega nr 2 łaczy sie ebzproblemowo z kolega nr 3 o.O a ten caly forwarding to skąplikwoana rzecz? bo kolega nr /3/ jest dosyć jakby to ująć hmmm głupi i ciezko mu zrobic co kolwiek samemu >.>

Edytowane przez Afiasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...