Afiasty Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie znalazlem zadnego konkretnego działu na te pytanie a wiec zaptym tu. Mianowicie mam problem z grą warcraft 3 : The Frozen Throne chodzi o multiplayera. Mój problem składa się z kilku "podcześci": Zacznijmy od tego że osób z którymi chcialbym zagrac jest dwójka ze mną trójka, podziele ich na numery w (dalszej czesci bedzie prosciej dzieki temu :P) - 1. Ja Netia 2. znajomy z internetem neostrady 3. znajomy teoretycznie na łaczu neo praktycznie na orange przez kabel [używa routera, ja i kolega 2 mamy modemy] Part #1 Odrazu mowie nie gramy na batllenecie interesuje nas gra miedzy nami bez zadnych rankingow bajerów itp a jako do stworzenia wirtualnego lana używamt hamachi. Więc tak gdy ja (1) postawie host na server to kolega numer 2 dołączy a kolega numer 3 już na liście niema tego servera. Natomiast gdy kolega numer 2 założy server to i ja (1) i kolega numer 3 widzimy go. Następnie gdy kolega 3 postawi server to ja go nie widze a znajomy z numer 2 widzi. Part #2 Gdy ja lub znajomy 2 postawimy server (i chcemy grać tylko we dwóch) to 6/10 map w pewien sposób nie chodzi a polega to na tym iż w momencie gdy dołacze do gry ja lub kolega numer 2 to przycisk start game 'gaśnie' (robi się szary). Natomiast gdy kolega numer 3 załozy server z mapami które nam nie chodzą to gdy kolega numer 2 dołaczy do niego mają pełną możliwość grania na mapach które mi i 2 normalnie nie chodzą. Problem w tym iż wlasnie nie moge dołączać do serverów koelgi nr. 3. Part #3 [ ostatni ] Czasami na niektórych mapach gdy założy server kolega numer 2 ja joinuje normalnie, gdzie wtedy przy każdej próbie wejścia kolega numer 3 dostaje 'czarodziejskiego kicka' od niewiadomo kogo i cofa go do menu z serverami. ################### info dodatkowe ################## Łącza internetowe mamy wszyscy wporządku stosunkowo szybkie i dotychczas bezproblemowe. Kolega z numerem 3 posiada router model: CERBERUS P6331_42 natomiast ja i #2 mamy standardowe modemy. Posiadamy takie same wersje gry [eng] oraz takie same patche 1.24e english. W necie czytałem że problem z hostowaniem może być przez porty ale jak to możliwe gdy servery swoje widzimy w chińskim kolega ja widze tego ten tego nie widzi a ten widzi oby dwa :S. Wszelka pomoc mile widziana i za każdą najmniejszą chęć pomocy bardzo dziekuje pozdrawiam wszystkich PS. Jesli temat jest w złym dziale czy coś prosze moderatorów o nie usuwanie gdyz troszke sie nameczylem nad opisem sytuacji i przeniesienie go w stosunkowe miejsce DZIEKUJE! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Kup gre i grajcie na Battle Necie, proste. I slabo szukales starego tematu: Click Edytowane 3 Stycznia 2011 przez kelcior 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Sprawdźcie forwarding portów - szczególnie jeżeli jeden z Was ma router. Pamiętam że mieliśmy cuda też przy graniu, nawet przez BN. Sprawdźcie też, czy któryś z Was przypadkiem nie zignorował okienka windowsowego firewalla i zablokował nieopatrznie Warcraftowi dostęp do Sieci. U mnie objawiało się to w podobny sposób jak u Was - widziałem gry, mogłem dołączyć, ale nie mogłem postawić serwera. Ot dziwna dziwność. Co śmieszniejsze - mimo że problemy z W3 rozwiązałem (właśnie forwarding portów, bo miałem bajkę z cyklu "za siedmioma routerami, za siedmioma firewallami, stał sobie komp), to na Warcrafcie 2 i SC przy graniu przez BN mam jedną osobę, której obecność powoduje, że nie mogę dołączyć do gry- ot, ciekawostka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krimisek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Niech kazdy polaczy sie z siecia przez hamachi i wywola ipconfig /all w konsoli (start->uruchom->cmd). Wrzuc wyniki polecen a najlepiej odezwij sie na priv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afiasty Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Moje: Konfiguracja IP systemu Windows Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : unia-3460a28e16 Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . : Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany Routing IP włączony . . . . . . . : Nie Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie Lista przeszukiwania sufiksów DNS : pl Karta Ethernet Hamachi: Sufiks DNS konkretnego połączenia : Opis . . . . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-23-C3-7D-79-39 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Nie Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 5.125.121.57 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0 Brama domyślna. . . . . . . . . . : Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 5.0.0.1 Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 3 stycznia 2011 13:46:44 Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 3 stycznia 2012 13:46:44 Karta Ethernet Połączenie lokalne: Sufiks DNS konkretnego połączenia : pl Opis . . . . . . . . . . . . . . : Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fas t Ethernet NIC Adres fizyczny. . . . . . . . . . : D8-5D-4C-82-10-57 DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.1.254 Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254 Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254 Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 3 stycznia 2011 13:44:41 Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 4 stycznia 2011 13:44:41 Karta Ethernet {CEBC5BED-FC05-41A5-9A0D-004F586AE5AA}: Stan nośnika . . . . . . . . . . : Nośnik odłączony Opis . . . . . . . . . . . . . . : ESLvnic Virtual Network 32 Bit - Ste rownik miniport Harmonogramu pakietów Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-FF-01-00-00-01 od znajomych dodam później ponieważ niema ich w tej chwili ####################### edit Ale czemu kolega nr 2 łaczy sie ebzproblemowo z kolega nr 3 o.O a ten caly forwarding to skąplikwoana rzecz? bo kolega nr /3/ jest dosyć jakby to ująć hmmm głupi i ciezko mu zrobic co kolwiek samemu >.> Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Afiasty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 To niech kolego nr. 3 przestanie korzystac z routera jesli nie umie go obsluzyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afiasty Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Niestety dzieli internet z ojcem wiec musi korzystac z niego ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krimisek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zeby bylo smieszniej ty tez masz router. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 "Garena", google it, then use it. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afiasty Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) garena tez nie działa gdy ten z routerem zalozy serva to widze go ale i tak do niego nie dolacze ### a żeby było zabawniej to neistety ale mam modem Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Afiasty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 "Jak zagrac ze znajomymi na multi uzywajac pirackiej wersji gry" Proponuje poszukac informacji na innym forum bo temat nie jest w pełni "kompatybilny" z regulaminem tu obowiazujacym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Żeby zagrać będzie ci potrzebna czarna przepaska, wystrugany drewniany miecz i solidna, drewniana proteza nogi. W międzyczasie wypływasz w tygodniowy rejs na zupełnie inne wody. 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...