sick Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Na stan dostał mi się komputer na jakimś as rocku /celeronem 2,66 / gf 5200 / zasilacz jak w temacie deer 350 w ~! rotfl / po odpięciu uwalonego napędu dvd komputer się restartuje losowo jednak gdy jest podpięty objawy te nie występują . Co najśmieszniejsze po zmierzeniu napiec miernikiem linia 12 v beztrosko śmiga 0.80 +/- bez napędu . Podpinając uszkodzony napęd jednak jest ustabilizowana +/- 11,75 dodam iż kondensatory na płycie oglądane pod lupa nie są spuchnięte nic z nich nie wycieka w związku z tym pytanie czy zmiana zasilacza coś pomoże ? A drugie pytanie czy uwalony naped moze w jakikolwiek sposób ustabilizować napięcie i brak rebootow bo pierwszy raz z takim czymś się spotkałem. Edytowane 3 Stycznia 2011 przez sick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Tak czy siak te zasilacze to nic dobrego. Warto zatem spróbować zamontować tam coś mocniejszego choćby na próbę, ale czy to pomoże... nikt Ci raczej tego nie zagwarantuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sick Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wiem ze takie crapowate sa zasilacze są do ekhm z czystej ciekawości napisałem ten temat z myślą ze ktoś morze z czymś takim się spotkał . W międzyczasie zamówiłem z fortrona 350w . Bo co jak co darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda . Dodam iż na kombinacji z tym uwalonym napędem www,gg,irc etc śmiga bez problemu 4 ta godzinę a bez raz się uruchomi raz restartuje losowo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Na stan dostał mi się komputer na jakimś as rocku /celeronem 2,66 / gf 5200 / zasilacz jak w temacie deer 350 w ~! rotfl / po odpięciu uwalonego napędu dvd komputer się restartuje losowo jednak gdy jest podpięty objawy te nie występują . Co najśmieszniejsze po zmierzeniu napiec miernikiem linia 12 v beztrosko śmiga 0.80 +/- bez napędu . To że miernik wskazuje w miarę "OK" napięcia jeszcze niewiele oznacza. Miałem przypadki że zasilacz wg. wskazań miernika dawał niemal równe 12V na linii 12V a komputer pracował na nim niestabilnie (!!!). ... tłumaczę sobie to tętnieniami/szumami których miernik za kilkadziesiąt PLN nie wskaże - ale jak jest dokładnie nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sick Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 To że miernik wskazuje w miarę "OK" napięcia jeszcze niewiele oznacza. Miałem przypadki że zasilacz wg. wskazań miernika dawał niemal równe 12V na linii 12V a komputer pracował na nim niestabilnie (!!!). ... tłumaczę sobie to tętnieniami/szumami których miernik za kilkadziesiąt PLN nie wskaże - ale jak jest dokładnie nie wiem. podpinając najprostszego upsa ta sama sytuacja x] wgm lol 12 h komp bangla . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...