crashone Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam, chciałbym trochę zmodernizować swój PC Konfiguracja w podpisie, myślę nad wymianą płyty+ram+cpu GA-880GMA-UD2H 320zł Athlon II X3 445 270zł 2 kości GoodRam 2GB PC1333 180zł Płytę wybrałem ze względu na USB i SATA 3.0 oraz standard micro atx, procek ze względu na stosunek cena/moc oraz możliwość odblokowania dodatkowych rdzeni i pamięci. Ram jako 1 z najtańszych w przyszłości wolne sloty pozwolą na dołożenie kolejnych kości. Czy w podobnej cenie dostanę coś lepszego oraz czy skok wydajności będzie zauważalny? 2 sprawą pozostaje jakiś zasilacz fajnie by było, gdyby miał normę 80 plus i tu myślę nad FSP500-60APN, a może coś innego np seasonic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Różnica będzie zauważalna, zwłaszcza jeśli podkręcisz/odblokujesz proca. Seasonic, ewentualnie Fortron GHN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Kolejna sprawa czy warto wziąć X3 450 cena prawie identyczna jak 445, niby 100MHz zysku ale czy szanse na odblokowanie nie zmaleją? Co powiecie na temat zasilacza Tacens RADIX IV - 450W - 80+? Chciałem Seasonica 400W SS-400ET 80+ jednak ciężko go już dorwać, może jakaś inna ciekawa propozycja ze sklepu morele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 np. FSP400-60GHN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...