tOOrOp Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam!!! Tak jak w temacie chciałbym podkręcić mój procek ImageShack� - Online Photo and Video Hosting i chciałbym również ustawić jakoś mój ram ( oto zdjęcie do niego ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ), moje mobo ImageShack� - Online Photo and Video Hosting Następnie zamieszczam linki do każdego okienka w biosie w trybie zaawansowanym: ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting ImageShack� - Online Photo and Video Hosting Moje pytania są następujące: 1. Co ustawić żeby płyta główna sama kontrolowała prędkość wiatraków, bo teraz idą na maxa? 2. Jakie napięcie na procku ustawić żebym wycisnął bez problemu 3GHz i żeby jak najmniej na tym procek ucierpiał? 3. Czy da się coś z ramem zrobić ( jak tak to co mam robić?) 4. uprzedam wasze pytania: jaki zasilacz i chłodzenie... zapewniam że odpowiednie Serdecznie dziękuję za wszystkie wypowiedzi.. Będę bardzo wdzięczny jeśli mi pomożecie:):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 1. Nie widzę tej opcji :o 2. 1,35V i fsb 333 3. Na razie zostaw na standardowych zegarach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 może ktoś jeszcze coś dorzuci od siebie??? dzięki kwasior:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 podkręciłem do 2.69GHz i szyna FSB jest na 299 i ani drgnie powyżej 300 nawet przy napięciu 1.5V, co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Pewnie Ci się pamięci skończyły a jak tak, to bardzo źle świadczy... Przy 299MHz na fsb jakie masz taktowanie pamięci? W cpu-z sprawdź, zakładka mamory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) oto zdjęcie z cpu-z zakładki memory... ImageShack i co teram mam robić?;| Edytowane 3 Stycznia 2011 przez tOOrOp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Jak to co? To od czego powinieneś zacząć czyli od czytania poradników. A w nich jak byk stoi "nie dać się złapać pamięciom o ile to możliwe" Zmniejsz mnożnik pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 nie da rady najmniejszy jest 2.66 później 3.33 i na końcu 4.00+ i mniejszego nie ma;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Nie ma mnożnika 1:1? Jeśli nie możesz dać niższego taktowania ramu to spróbuj dovoltować pamięci do 2,1V. Może zrobią parę MHz więcej. Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) oto zdjęcie: ImageShack jak dam enter jest 4 opcje: auto, 2.66, 3.33, 4.00+ i co teraz? Edytowane 3 Stycznia 2011 przez tOOrOp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 To bardzo możliwe, autor posiada płytę mATX. Kolega ma g33-ds2r (6 faz i ogólnie OC friendly), a mnożników również jak kot napłakał. Może aktualizacja biosu doda nowe mnożniki? (strzelam) Ewentualnie daj CL6 na ramach. Różnicy nie odczujesz, a możliwe że pamięć zniesie kilka MHz więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 -timingi nic nie dają:( -każdą wersje biosa wgrałem i lipa:(, n filmiku na youtube koleś ma ta samą płytę główną i ten sam bios i ma mnożnik 1:1 a ja nie mam, może to przez procek albo ram? -mnożnika nie można zmienić powyżej 9x na procku, czy jest jakaś możliwość żeby to jakoś podnieść bo jakbym miał 12x byłoby super... -albo jakoś ustawić ram na sztywne 670MHz? - albo jeszcze coś innego robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Nowy bios nic nie daje ... sam jestem posiadaczem tej płyty głównej i tego samego Proca co posiada kolega wyżej :) z OC nie mam problemów lata gładko na szynie 450 :) i mnożniku 6 :) napisz jakie posiadasz pamięci :) model konkretny to Ci napisze co Ci tamuje :) a i zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 ramy mam takie: GOODRAM DIMM DDR2 1GB 667MHz CL5 (GR667D264L5/1G) i zasilacz ocz 500w jakaś wersja pro ( nie chce mi się rozkręcać kompa;p) ale powinien wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 http://forum.purepc.pl/Socket-423478775479-f72/Bsel-Mod-By-Sector-200-266-333266-t236090.html Mod na fsb 266MHz lub 333MHz powinien dać Ci dzielnik pamięci 1:1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOOrOp Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 a dajesz jakąś gwarancję że nic mi się nie stanie z prockiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jeżeli starannie zrobisz, to nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Gwarancję? oc to zabawa dla ludzi z jajami :) Tu wszystko gwarantujesz sobie sam ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...