Skocz do zawartości
mat_zab

GeForce 3 TI ?????????

Rekomendowane odpowiedzi

ja miałem ti200 palita i wyciałgłem na nim ponad 9000pkt w marku 2001 Te karty kreca sie jak szalone a szczególeni mój palitek krecił sie jak oslały - bierz Palita bo tanszy i równie wydajny!!!!!!!!

Nie pisz głupot! Na stronach do których mam pełne zufanie ( www.guru3d.com ) piszą że z podobnych graf (ale lepszych z nazwy i doświadczeń) do się wycisnąć ok. 4k w 3dMark201se. Osobiście uzyskuję zbliżone wyniki.

Każdy może napisać co chce - tylko po co? Ja się upiersz - to udowodnij. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem ti200 palita i wyciałgłem na nim ponad 9000pkt w marku 2001 Te karty kreca sie jak szalone a szczególeni mój palitek krecił sie jak oslały - bierz Palita bo tanszy i równie wydajny!!!!!!!!

Nie pisz głupot! Na stronach do których mam pełne zufanie ( www.guru3d.com ) piszą że z podobnych graf (ale lepszych z nazwy i doświadczeń) do się wycisnąć ok. 4k w 3dMark201se. Osobiście uzyskuję zbliżone wyniki.

ja bardzo przepraszam, ale co to jest 4k w 3d marku 2001se na gf3, zobacz na link w moim podpisie, zreszto sa ludzie na forum, ktorzy wykrecaja po 12-13k na takich gf-ach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i pytam co powiecie o karcie firmy X-Power GeForce3 Ti200 w komputroniku takie maja jak sie krecą i ogólnie. I jeszcze jedno pytanie co bedzie lepsze:

Gainward GF3 Ti200 64MB DDR PP Ti/450 GS TV

Czy

SuperGrace Radeon 9100 Tv ( 250//250 )

Chodzi mi o karte z dobrym obrazem no i wydajnością w 3dmarku i grach  :twisted:

Moge ci moja sprzedać gainwarda jeszcze 2 lata gwaranji z boku masz jej zdjęcie max chodziłą mi na 275 na 590

Jak niby r9100 jest szybszy to pokaż mi takiego któy ma 12k w 3dm moja tyle miała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bardzo przepraszam, ale co to jest 4k w 3d marku 2001se na gf3, zobacz na link w moim podpisie, zreszto sa ludzie na forum, ktorzy wykrecaja po 12-13k na takich gf-ach

Może: ale na Palicie? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak : System 8RDA3 , BARTON 2500+ , 256 DDR 2700.

3Dmark2001

Power Color R9100L - 8170pkt.

Gainward Gf3Ti-200 - taktowanie w trybie enchanced - 8849pkt.

Za to w grach przewaga gf3 jest już conajmniej odczuwalna.

Za cenę 365zł ten GAINWARD to świetna propozycja, chociaż w benchmarkach R9100 pełny napewno będzie lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może: ale na Palicie? :oops:

Co z tego żę PALIT, miałem takiego i bez krecenia mialem ~9500pkt w 3dmarku 2k1se!! Poprostu to są referencyjne karty nVidii, w opakowaniach innych, coś jak Super Grace u ATi... Ogólnie wydajniejszy na bank będzie gf3tit!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze podpowiedźcie które detonatory są najlepsze pod GF3:

Gainward zaleca 28.32, Hercules 40.41, Prolink 45.23, facet z linka Niemca osiągnął swój wynik na 40.72.  :oops:

ten facet z linku w moim podpisie to ja :) tylko teraz gf lezy w serwisie i sie leczy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze podpowiedźcie które detonatory są najlepsze pod GF3:

Gainward zaleca 28.32, Hercules 40.41, Prolink 45.23, facet z linka Niemca osiągnął swój wynik na 40.72.  :oops:

ten facet z linku w moim podpisie to ja :) tylko teraz gf lezy w serwisie i sie leczy :lol:

Szkoda... ale może wyleczą :?:

A które detonatory do GF3 są najlepsze :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze są te Detonatory które zaleca producent karty. Np. ja mam GeForce2 GTS Creativa. Miałem referencyjne detonatory 45.23 i w 3DMarku2001 miałem wynik 2200. Zmieniłem na 28.32 Gainwarda i mam wynik 2700, a różnica w FPS jest duża, a zwłaszcza w teście High Polygon Count.

Do GF3 Gainwarda także najlepsze są 28.32.

Mam nadzieję, że wkrótce dozbieram kaski na właśnie GF3 Gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na to tak. MAsz gainwarda 2 lata i ci padła karta. Dajesz do serwisu a w magazynach nie mają juz tych kart i dostajesz cos lepszego. A poza tym gainward ma serwis sos , oni płaca za przesłanie do nich uszkodzonej karty i za wysyłke naprawionej do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie najwydajniej chodzilo na 40.72, mozesz jeszcze sprobaowac na omegach 43.45 lub 41.09 lub 03. Wyfajne tez byly 30.82, ale nie powiem jak maja sie do wczesniej wymienionych bo dawno nie testowalem.

esem=> cienki masz ten wynik jak na taki sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Do tej pory chodziłem na omegach 45.23: miałem w okolicach 3800pkt. Zdecydowanie mi to nie pasowało, chociaż gry chodzą płynnie i bez zarzutów.

Na świeżych 40.72 od razu dostałem 9097 pkt. I wrócił mi rozum.

Jak trochę poprawiałem nHardware: szybkość > jakość (nie bawię się w rekordy, wzrok ważniejszy) wynik spadł mi na 5900pkt.

Mój Prolink ma zmieniony BIOS, tzn taktowanie na 200/460 = GF3, udostępnione FW. Udostępnienie SBA zawiesza mi komputer.

Jeszcze raz dzięki, uwieżyłem w swoją grafę = jest O.K. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Do tej pory chodziłem na omegach 45.23: miałem w okolicach 3800pkt. Zdecydowanie mi to nie pasowało, chociaż gry chodzą płynnie i bez zarzutów.

Na świeżych 40.72 od razu dostałem 9097 pkt. I wrócił mi rozum.

Jak trochę poprawiałem nHardware: szybkość > jakość (nie bawię się w rekordy, wzrok ważniejszy) wynik spadł mi na 5900pkt.

Mój Prolink ma zmieniony BIOS, tzn taktowanie na 200/460 = GF3, udostępnione FW. Udostępnienie SBA zawiesza mi komputer.

Jeszcze raz dzięki, uwieżyłem w swoją grafę = jest O.K. :lol:

niemcowi chyba chodziło o to ze te 9k to troche słabo IMO powinienes z 10k mieć tylko podkrec jeszcze troche to grafe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemcowi chyba chodziło o to ze te 9k to troche słabo IMO  powinienes z 10k mieć tylko podkrec jeszcze troche to grafe :)

Wiem - ale po co mam więcej kręcić: aby sobie udowodnic, że wyciągnę 10k :?:

Dla mnie teraz te prawie 6k pkt. do codziennego życia wystarcza, tymbardziej, że preferuję jakość a nie szybkość.

Poza tym mam już pewność, że z grafą jest wszystko O.K. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, włąśnie stałem się szczęśliwym :?: :idea: posiadaczem karty Leadtek WinFast GeForce 3 TITANIUM 64 MB RAM, 128 BIT. Wcześniej w 3dMarku 2k1 na tym sprzećie co mam w sygnaturze, tylko że na GeForce 4 440 MX, 64 MB/BI,T AGPX4 miałem 6691, teraz mój wynik po zamontowaniu karty (jeszcze nie podkrecałem) podskoczył tylko o 112 ptk :cry: Lekko się załmałem, aż do momentu kiedy przeczytałem że ze sterami 45.23 (czyli tymi które zainstalowałem aby Colin 3 mi chodził) są niskie wyniki :lol: Jutro instaluje Win2k (jeżeli czas mi na to pozwoli), sterowniki 40.72, i robię 3DMarka 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie ma mocnych to przebij mnie!! Normalnie z tego co wiem to mam najwiecej na Ti200 i jak sie znajdzie ktos kto przebije moj wynik ale znajdzie sie z podobny wtedy bede walic wiecej narazie nei ma to najmneijszego sensu. link do wyniku w podpisie i poniezej

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6992553

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...