piotrk2683 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) cześć siostra kupiła sobie laptopa Asusa ,lapek kupiony był w Media markcie, gdy leżał na półce wyświatlała się informację ,że ma technologię Hyper-threading - (wielowątkowość), odpaliłem benchmarka SIW(System Information for Windows) i przy opisie procesora i Hyper-threading ,jest informacja ,że procesor zawiera tą technologię ,ale pisze ,że jest ona wyłączona (disabled), szukałem więc w Biosie opcji ,żeby to włączyć , Bios jest AMI ,ale nie ma tam nic pokrewnego z nazwą Hyper-threading, ogólnie Bios praktycznie nie ma żadnych "ważnych" opcji ,po za informacyjnymi i typu logo producenta, nie wiem ,może jakąś kombinacją trzeba włączyć ukryte opcje Biosu, proszę o wskazówki Piotr laptop Asus X52JE-EX071V Windows 7 Edytowane 4 Stycznia 2011 przez piotrk2683 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Wciśnij ctrl+alt+delete, uruchom menadżera zadań, przejdź do zakładki wydajność. A teraz napisz ile widzisz wykresów w "historia użycia procesora" powinieneś mieć 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Internet podpowiada, że siedzi tam procesor Intel® Pentium® Processor P6100 Intel® Hyper-Threading Technology No 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk2683 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) "Wciśnij ctrl+alt+delete, uruchom menadżera zadań, przejdź do zakładki wydajność. A teraz napisz ile widzisz wykresów w "historia użycia procesora" powinieneś mieć 4. " są dwa ,ale myślałem ,że te logiczne są po prostu wyłączone ,gdzieś w Biosie,a jednak ten procesor jest bez Hyper-threading, zmyliła mnie ta informacja na lapku jak był w media jeszcze (była tam reklama procesorów serii i-Core... na laptopach ,z informacją ,że zawierają Turbo-Boost i Hyper-threading,ale widocznie nie wszystkie miały te funkcje), benchmark (SIW)tez się chyba myli ,bo pisze o procesorze : "Hyper Threading Supported" ,ale ,że jest ten "dodatek" wyłączony (disabled) dziękuję za pomoc wszystkim Edytowane 5 Stycznia 2011 przez piotrk2683 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...