cad9 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Potrzebuję wentylatora 80mm na tył obudowy. Wymagania ma być w miarę tani do 20 zł, trochę dmuchać (zephyr 80 odpada, mam takiego w zasilaczu cichy, ale słabo dmucha,), i być cichy. Niestety obudowa jeszcze z czasów socket 478 i inny wentylator na tył się nie zmieści :sad: Nie potrzebuje jakiegoś tornada w obudowie, wystarczy, żeby sprawnie wyciągał powietrze i bł cichy (oczywiście będzie zamontowany na kołkach silikonowych). Zastanawiam się nad 3 modelami (zephyr 80 odpada): 1.Artic Cooling F8, 2.Fander Roxo 80, 3.SilentiumPC Mistral 80, Który z nich polecacie? Słyszałem o Fanderze, niby słabszy od zephyra, jedną dobrą opinie, artic F8 ponoć głośny, zaś kompletnie nic mi nie wiadomo o Mistralu 80 :blink: Na pewno ktoś z forumowiczów ma któryś z tych wentyli prosiłbym o konkretne rady i opinie jak się sprawują, oraz który z nich wybrać (Jak znacie w tej cenie 80mm dobry wentyl. to jestem otwarty na sugestie) Edytowane 4 Stycznia 2011 przez cad9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Miałem kilka 80 od arctica i wszystko zależy na jaki egzemplarz trafisz, niestety aby 80ka dmuchała to potrzebuje obrotów a to wiąże się z głośniejszą pracą łożyska, coś za coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Według mnie najlepszy będzie Fander z ręczna regulacją obrotów: WENTYLATOR FANDER SELEKTA - REG.OBR - 80x80x25mm Można samemu według uznania regulować szybkość, a co za tym idzie również hałas :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Poprosiłbym Cię o informacje gdzie stoi u Ciebie komputer, jaki masz zasilacz oraz jak wygląda wnętrze twojej obudowy. Możesz też napisać specyfikacje swojego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cad9 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Obudowa stoi w wydzielonym miejscu nw biurku (koło nóg na lewo od nich jest miejsce na komputer), w zasilaczu robiłem fanswapa, wymieniłem w nim wentylator na 80 mm zephyra. W środku obudowy znajduje się Intel Celeron D 2,8 GHz chłodzony przez Glacial Tech Igloo 4300, jeden dysk twardy WD ATA 80 GB oraz nagrywarka DVD, na tyle obudowy mam TRICOD SCIENCE 80 mm Model: SPDM8025S, nie jestem pewiem jakiej firmy jest obudowa, na przodzie jest wielka nalepka z literą e. Średnie temperatury wewnątz obudowy wachają się od 32 - 35°C na procesorze od 46 - 53°C W sumie wewnątrza śa 3 wentylatory (jeden na tyle wyciagający powietrze TRICOD SCIENCE 80 mm Model: SPDM8025S, silentiumpc 80mm Zephyr w zasilaczu wyciagający powietrze oraz Glacial Igloo chłodzący procesor. Zastanawiam się poważnie na kupnem na tył Artic Colling F8 TC z czujnikiem temperatury. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez cad9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...