Furtek Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Mam taki oto rozkaład w PC: klik aby powiększyć -> Uploaded with ImageShack.us i mam 2 radiatory jeden 120 drugi 240. i mam dylemat gdzie który dać. najbardziej pasuje mi opcja 120 za PCU a 240 już za GPU. Tylko tu mam mały test: Przy maksymalnym obciążeniu PCU mi wisi na 50 stopniach i nie idzie w górę oczywiście przy standardowym chłodzeniu wiatrakiem, natomiast GPU jeszcze nie na maksa ale przy bardzo wysokim obciążeniu około godziny wskakiwało na 70 stopni Co mi doradzicie przyjaciele ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Po 1 nie PCU, tylko CPU Po 2 powiedz jaką masz budę, a jak to jakiś nołnejm to daj zdjęcia. To głównie od niej zależy rozkład chłodnic. Po 3 rezerwuar pod pompą, to kiepski pomysł. Najlepiej jest, jak jest odwrotnie. Edit: @down oj doobra tam ;p Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Hejger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Po 1 nie PCU, tylko PCUZamienił stryjek siekierkę na kijek ;-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 I zapewne chodzi o wentylatory, a nie radiatory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Proponowałbym raczej: REZ->POMPA->RAD1->RAD2->CPU->GPU->REZ Swoją drogą kolejność chłodnic ma dość niewielki wpływ na temperaturę cieczy w układzie, więc raczej układ chłodnic będzie zależał od twojej obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Wybaczcie w pośpiechu pisałem posta. Obudowa Aerocool Vx-9 link moja buda: Chłodnice 120 dam na zewnątrz z tyłu obudowy. Chłodnice 240 dam pod spodem obudowy. obudowę podniosę i ładnie zamaskuje :) Pompa i rezerwuar będą ukryte za ścianką, zaraz pod HDD. będą na tym samym poziomie (Rys był dla przykładu chłodnic, nie innych podzespołów) Będzie to grało ? :) W PC zależy mi na ciszy. lubię bajery ale na czele stawiam ciszę :) Dziękuję za wszystkie wskazówki. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 To jeszcze powiedz jaki masz rez i pompkę, bo od tego też dużo zależy. A chłodnicę 240, dałbym na przód, w zatoki, bo z tego co widziałem na zdjęciach można tak spokojnie zrobić. Dasz dysk na górę i powinno się zmieścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Pompka : link Rez : link Obecnie mam wyciszony przód, jest na nim tylko wiatrak dmuchający prosto na HDD. cóż ciekawy pomysł ale będę musiał zmienic miejsce wiatraka co mi nie za bardzo pasuje heh. pomyślimy :) Ej.... ale jak tam dam chłodnice z przodu, to czy mogę dać aby pompka nadawała mi wodę do chłodnicy a dopiero od chłodnicy do CPU ? Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...