bandit Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Mam pytanie : Czy można w jakiś sposób zainstalować w/w system bez koniecznośći instalowania 98 i potem ''nakładania'' na niego 2000 . Proszę o odpowiedź ew.kroki jakie trzeba popełnić aby zaintalować Dziękuję po prostu nie wiem Pozdruffka: Paweł S. ----------------------- nie ma na świecie osoby która wszystko by wiedziała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 odpal kompa z dyskietki systemowej z obsluga cd-roma, np. takiej co robi sie w win98 potem wejdz do katalogu "i386" na plycie instalacyjnej windowsa (ten katralog moze byc w jakims innym katalogu, jesli ta instalka to pirat ;) jak juz wejdziesz to daj komende "winnt /s x:i386" gdzie x - to twoj cd-rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ltox Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Musisz skorzystac z opcji bootowania systemu z plyty cd-rom, ktora jest dostepna w biosie i wszystko bedzie gralo. Po wlaczeniu kompa instalator wystartuje z plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur wawa Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 człowieku daruj sobie tego 2000, mam 98 i kciałem mu dołożyć 2000, normalnie bajzel, potem były problemy z usunieciem tego syfu z dysku, ale udało sie po wielkich trudach i powruciłem do poczciwej 98, to jest najlepszy system, prubowałem wszystkich, ni ma LEPSZEGO. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 człowieku daruj sobie tego 2000, mam 98 i kciałem mu dołożyć 2000, normalnie bajzel, potem były problemy z usunieciem tego syfu z dysku, ale udało sie po wielkich trudach i powruciłem do poczciwej 98, to jest najlepszy system, prubowałem wszystkich, ni ma LEPSZEGO. :DCzłowieku do czego ty winde wykorzystujesz???? 2000 to jest mistrzowski system dla mnie THE BEST (mam tez 98 do gier ale troche mało stabilny jak dla mnie). jak zaczniesz robic jakieś poważne rzeczy na kompie to też zauwarzysz że nie ma jak NT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 człowieku daruj sobie tego 2000, mam 98 i kciałem mu dołożyć 2000, normalnie bajzel, ty poprostu nie potrafisz obslugiwac windowsa 2000 potem były problemy z usunieciem tego syfu z dysku, ale udało sie po wielkich trudach i powruciłem do poczciwej 98, to jest najlepszy system, prubowałem wszystkich, ni ma LEPSZEGO. :D jakos watpie w to co piszesz o wyzszosci win98 nad innymi systemami operacyjnymi a co do samej instalacji win2000.. jak odpalisz kompa z dyskietki startowej np. win98 (nie rob tego z dyskietki winME) to recznie uruchom smartdrv.exe bo inaczej bedzie bardzo dlugo instalowal winde. ale i tak najlepiej odpalic instalke z boot'owalnej plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Wolalbym juz 2000 niz shieta XP. Co do plyty to chyba jakis tuman robil kopie. CD z Win2k ma swojego boota (moze o tym nawet nie wiesz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Wolalbym juz 2000 niz shieta XP. Co do plyty to chyba jakis tuman robil kopie. CD z Win2k ma swojego boota (moze o tym nawet nie wiesz) Dokładnie :D Ja nigdy nie miałem problemu z instalacją Win 2000, świetny system... Używam i w domu i w pracy. Nie ma już powrotu do Windows 9x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Dokładnie :D Ja nigdy nie miałem problemu z instalacją Win 2000, świetny system... Używam i w domu i w pracy. Nie ma już powrotu do Windows 9x Uzywam Win98 SE i jest dla mnie No.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 człowieku daruj sobie tego 2000, mam 98 i kciałem mu dołożyć 2000, normalnie bajzel, potem były problemy z usunieciem tego syfu z dysku, ale udało sie po wielkich trudach i powruciłem do poczciwej 98, to jest najlepszy system, prubowałem wszystkich, ni ma LEPSZEGO. :D jak ci sie nie podoba to ok.. ale daj banditowi sprobowac... moze on wykarze sie troche wiekszymi umiejętnosciami niz ty i w2k bedzie dla niego lepszym systemem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Niech się gość schowa i popyta wcześniej kogoś ze swoich znajomych jak to się robi a nie wyskakuje z takim idiotycznym i bezsensownym pytaniem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Niech się gość schowa i popyta wcześniej kogoś ze swoich znajomych jak to się robi a nie wyskakuje z takim idiotycznym i bezsensownym pytaniem 8) no to zamknijmy to forum po co pytac jak sie czegos nie wie???????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Nie oto mi chodzi moze źle to ujołem,no ale gość wyskakuje z takim pytaniem.Co ma 2000 do 98? To tak jakby się zapytał, czy trzeba mieć w kompie GeForce2 zeby włożyć nowego GeForce3,No bez kitu.Co ma piernik do wiatraka?? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 no wlasnie sa i tacy ludzie co czegos takiego moga nie wiedziec... naprawde ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Nie oto mi chodzi moze źle to ujołem,no ale gość wyskakuje z takim pytaniem.Co ma 2000 do 98? To tak jakby się zapytał, czy trzeba mieć w kompie GeForce2 zeby włożyć nowego GeForce3,No bez kitu.Co ma piernik do wiatraka?? 8) mąka :D nie lubie wina 2000 ... u mnie na kompie po instalacji wszystkich sterow, directx itp gry za cholere nie chialy dzialac.... wiec teraz mam XP na klasycznym widoku i jest cacy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Ja miałem na płytce z Win 200 Pro folder make boot i tam był taki programik w dosie który robił booty na 4 dyskietkach i potem uruchamiasz z nich kompa potem płytke ładujesz i formacik i instal .. :) chyba nic w tym trudnego niema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 odpal kompa z dyskietki systemowej z obsluga cd-roma, np. takiej co robi sie w win98 potem wejdz do katalogu "i386" na plycie instalacyjnej windowsa (ten katralog moze byc w jakims innym katalogu, jesli ta instalka to pirat ;) jak juz wejdziesz to daj komende "winnt /s x:i386" gdzie x - to twoj cd-rom Pytanie jak odpalisz w dosie katalog i386 ?Ja kiedys bardzo dawno tez tak myslalem ze sie da niestety dos nie potrafi odpalic katalogu z tak wielką ilością plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 no co ty opowiadasz... zawsze wchodzilem do katalogu i386 i wpisywalem winnt start z dyskietki win98 odpalenie ---> smartdrv.exe przejscie do do napedu, z ktorego mam instaliowac system --> np. e: wejscie do katalogu i386 poleceniem ---> cd i386 uruchomienie pliku winnt wpisujac ;) ---> winnt i bez problemu powinna uruchomic sie instalacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 no co ty opowiadasz... zawsze wchodzilem do katalogu i386 i wpisywalem winnt start z dyskietki win98 odpalenie ---> smartdrv.exe przejscie do do napedu, z ktorego mam instaliowac system --> np. e: wejscie do katalogu i386 poleceniem ---> cd i386 uruchomienie pliku winnt wpisujac ;) ---> winnt i bez problemu powinna uruchomic sie instalacja Dokładnie, to zawsze działa, a nawet przecież nie trzeba wchodzić do katalogu bo przecież wystarczy podać pełną śćieżkę dostepu do instalatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 [...]niestety dos nie potrafi odpalic katalogu z tak wielką ilością plików tym to mnie zabiles :D dos pokaze Ci kazda ilosc plikow :P chyba, ze sam go pisales :P co do dyskusji w98 <=> w2k.... ja stawiam na w2k :D chociaz ostatnio uzywam w98..... w2k wywalal mi bluescreeny jakis czas bez powodu :| dlatego dalem se od niego odpoczynek, ale na wakacje jak bede 24/24 na necie to tylko w2k :!: takiej stabilnosci to tylko pozazdrocic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...