The SainT Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam, Niedawno padł mi HDD, szlag trafił wszystko, po odzyskaniu pliki i tak nie nadawały się do niczego, stratę już przebolałem. Natomiast, chciałem się dowiedzieć jak mógłbym dogłębniej sprawdzić dysk pod kątem błędów i jak można go sformatować "raz a dobrze" aby móc go jeszcze jakoś wyeksploatować? Żadnych bad sectorów system nie znalazł. Dysk: Samsung SpinPoint F1 640GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amante Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 A mógłbyś powiedzieć w jaki sposób utraciłeś dane? A do diagnostyki dysku polecam: MHDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 jakiś czas temu dysk zaczął się dziwnie zachowywać(dziwne odglosy i restartowanie dysku) a system zgłaszał awarię dysku, przeskanowałem i błędów nie było żadnych. Kupiłem nowy dysk coby zgrać pozostałe dane i nagle zonk, z 2 partycji zrobiło się 400GB czystej przestrzeni dyskowej, jakby to była nowa partycja po przeskanowaniu chkdsk odzsykal 75% danych ale nic z tego nie nadaje się do użytku, no może 0.2% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amante Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Przytoczę cytat jednego użytkownika: "Coś z tymi dyskami jest nie tak." Przeczytałem opinie na temat tego dysku i trzeba stwierdzić że dysk strasznie rozczarowuje pod względem prędkości, ciszy itd. I jednemu użytkownikowi także padł w podobny sposób dysk. Radził bym ci kupić coś pewniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Do odzysku danych Recuva albo DMDE ( lub niestety płatne Get data back for NTFS ) Pokaz mi smart tego dysku.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 No wiec tak, danych juz nie musze odzyskac, pogodzilem sie ze stratą, jednak chciałbym jakoś skorzystać z wolnego miejsca, sprawdziłem dysk MHDD zadnych badów, błedów nic, jedynie 23 zielone klastry. kiedy sformatuje dysk windows wywala komunikat, że dysk jest uszkodzony i żebym zrobił kopię bo są problemy. a MHDD nic nie wykrył. nie wiem jak go sformatować aby zaczął banglać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amante Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 zerowanie dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Oj, to nie ciekawie gdyż jest to 640GB i obawiam sie ze potrwa to jakies 25h ;/ może jakiś low level format ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie wiem skad ten mit ze 25 godzin ! ( raczej wiem .... samsungowskie toolsy długo to robia 80Gb robił 2.5 h.. ) W MHDD jest ERASE ( wklepane recznie z klawy ) dysk 320 GB godzina i wyzerowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dysk wyzerowany, niestety nic nie pomogło. Dalej pojawia się komunikat o awarii dysku w W7 x64> I takie moje pytanie Samsungi mają 24 m-ce gwarancji czy 36? bo jeżeli 36 to zawożę na serwis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amante Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Widzę że na niego dają 36 m-ce gwarancji. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Informacja o Gwarancji SAMSUNG 36 miesięcy od daty produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...