lanlox Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Sytuacja wygląda tak mam stary monitor , przy którym jakby się postarać można oślepnąć, jakiś Ultra VGA 1280 :D PREHISTORYK heh, zdecydowałem się na zakup czegoś nowego i teraz pytanie co wybrać, w tak MAX cenie 550zł znalazłem na allegro coś takiego: Monitor BENQ G2222HDL DVI 36GW FULL HD LED *EM* ......... 525zł z przesyłką SAMSUNG BX2231 FullHD 2ms 2xHDMI !!! HIT !!! .......... 550zł z przesyłką--> 71 ofert na tej aukcji :D ................................ Samsung ...................................... BENQ Maks. rozdzielczość obrazu 1920x1080 ............ 1920x1080 Czas reakcji matrycy 2ms ....................... 5ms Przekątna ekranu 21,5 ...................... 21,5 cale Jasność 250 cd/m2 ....................... 250 cd/m2 Pobór mocy Wł./Wył. 18/0,3 W ......................... 28W / - / - oba są LEDOWE I teraz mam takie pytanie, jako że całe życie korzystałem z MAX 19calowego monitora, boję się trochę przestawiać na 22, nie będzie za duży? Widać ogromną różnicę? Nie bolą oczy? Na dobrą sprawę mógłbym się w ogóle nie zastanawiać i wziąć tego Samsunga, ale tak jak pisałem wyżej czy 22 cale nie będzie za duży?. Monitor do normalnego użytku : raz na rok jakaś gra, filmy, internet, nic więcej.... Czy po prostu brać jakiś 20calowy? np coś takiego: Gateway HX2000 425 zł Rozdzielczość nominalna (w pikselach) 1600x900 Czas reakcji 2 ms gtg (5 ms) Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc., z Góry dzięki :) Edytowane 7 Stycznia 2011 przez lanlox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Nie będzie za duży ja się przesiadłem z 17" crt na właśnie tego samsunga bx2231 i nic oczy nie bolą. Zdecydowanie bierz samsunga: ma szybszy czas reakcji, bardziej energooszczędny, ma "lepszą" gwarancję i posiada 2x hdmi o czym w benq można pomarzyć. Jestem w 100% zadowolonym użytkownikiem, w tej cenie chyba nie ma lepszego monitora, jakbym miał jeszcze raz dokonać zakupu brałbym go bez wahania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanlox Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 spoko , właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :), aczkolwiek czekam na następne, może ktoś coś jeszcze ma ciekawego na temat tych monitórów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Monitory tej samej klasy. Jeżeli potrzebujesz hdmi , to bierz samunga, jak nie to tańszego benq. Jeden czort w tej klasie cenowej, świecą tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...