devil162 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 mam możliwosc kupona komputera takiego za 1800 zl oplaca sie ?? monitor - philips 200w6black (20' panorama) plyta glowna - asus p5w dh de luxe ram - 2 GB kingston hyperX proc. -intel EXTREME EDITION x6800 + chlodzenie scythe ninja dysk wd raptor 150gb 10000rpm zasilacz seasonic 500w graf. sapphire ati x1950xtx czytniki kart, kieszenie na dyski... mysz logitech g7 klawiatura logitech wi-fi obudowa thermaltake tsunami do wszystkiego dedykowane chlodzenie jak beda chodzic na takim sprzecie te najnowsze gry typu crysis czy gta 4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Marnie. Karta za słaba do tych gier. Proc w GTA też miałby problemy. Poza tym Crysis i GTA nie nazwałbym najnowszymi grami. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez andrew777 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 za ta kase kupie lepszy sprzet ? nie odpowiedziales czy sie oplaca kupowac za ta cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nie opłaca się. Zestawy komputerowe na Styczeń 2011 | PurePC.pl Zestawy komputerowe na Styczeń 2011 | PurePC.pl Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 co trzeba bylo by wymienic zeby te najnowsze gry chodzily na srednich chociaz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Czyli go kupiłeś? <facepalm> Najbardziej boli słaba karta graficzna. Jakiś 5770 bardzo by pomógł procesorowi (który plasuje się w wydajności gdzieś pomiędzy E8400 a E8500, choć to 65nm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) nie kupilem ;) po prostu pytam , raczej go nie kupie , a jaka musiala by byc cena za niego zeby sie oplacalo go kupic ? rozumiem ze tylko karta graficzna przeszkadza w tym zeby te najnowsze gry chodzily ?? sprzedal bym stary komputer za 200-300 zl i dokupil za to grafike i bylo by moze dobrze dodam jeszcze ze na wszystkie elementy komputera jest dozywotnia gwarancja Edytowane 8 Stycznia 2011 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nie 1800 zł - 1200-1300 raczej. Policzmy: Monitor - 250 zł Płyta głowna - 130 zł RAM - 60 zł Procesor - 120 zł Dysk - 170 zł Zasilacz - 100 zł Grafika - 100 zł +duperele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Procesor jest wart przynajmiej 200 pln a ram ze 100. Myszka ze 70 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 dobra kupilem tego kompa za 1600 zl tzn. nie ja tylko tata :) ja nie dołożyłem ani grosza wiec co mi tam :) zawsze mozna dokupic lepsza grafe czy cos. lepsze to niz procek 2 ghz 512 ramu i ge force fx 5200 ktory aktualnie mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) 1600 zł to normalna cena za ten zestaw. Kilka lat temu to była wysoka półka, teraz do wymiany przede wszystkim karta graficzna. Procesor podkręcaj, X6800 ma odblokowany mnożnik, a chłodzenie masz niezłe. Ewentualnie wymienisz go na Q6600 (wysoki mnożnik, a płyta osiąga fsb 350-400). W GTA IV na C2D też się da grać, ale "view distance" na 10-15, system XP i karta nvidii. Na X1950GT (3/4 wydajności X1950XT) GTA IV chodziło fatalnie, na 9600GSO 768MB w 1440x900 High tekstury i 25-50 fps. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez host Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal76 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zestaw za te cenę nie jest zły...tylko ta grafika do wymiany i można jeszcze ze dwa latka poużywać B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 dzieki piekne za odpowiedzi :) mam zamiar sprzedac stary komputer (200-400 zl ) i za to kupi grafe :) powiem wam ze jak bede mial juz kompa to wtedy sprawdze jak sie sprawują gry m.in. gta 4 czy np. cod bo :) 30 -50 fps w takich grach mi w zupelnosci wystarczy ba nawet 20 fps moze byc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 W gta to bys musial niska rozdzielczosc i detale i wtedy moze by bylo plynnie. Ja na moim procku i HD4850 moglem sobie pozwolic na rozdzielczosc 1366x768 i detale na medium. A jest to grafa duzo lepsza od tej co bedziesz posiadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) ja to gta podalem raczej jako przyklad , watpie bym gral w to bo po prostu nie bardzo lubie takie gry :) bardziej mnie interesują np. Stalker ( wszystkie czesci ) , Call Of Duty , Need For Speedy , Prototype , Assasins Creed , do tego jakis Gothic , Oblivion Edytowane 9 Stycznia 2011 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nawet wśród tych gier, które wymieniłeś x1950 GT może mieć problemy.. Nie żartuje. Nie mówiąc juz o tym, że niektóry w ogóle się nie uruchomią. Przynajmniej te które wyjdą za jakiś czas i będą wspierały minimum DX 10. Kup jakiegoś 5770, albo GTX 460 768 MBi nie pożałujesz. Warto oczywiście podkręcić procesor do tych 3.5 ghz chociaż, a jak się da to do 3.8-4.0 ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 jakos to bedzie ,jak bede mial to sprawdze i sie przekonam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Z tego co podales to raczej tylko z stalkerami bys mial problemy. A co do grafy to bym bardziej polecil GTX260 jest znacznie tanszy od GTX460 a duzo mu nie ustepuje , a od 5770 jest lepszy. Do tego elegancko sie podkreca. No chyba ze wolal byś coś nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 tylko ze stalkerami ?? bo ja piszac Call of duty mialem na mysli wszystkie czesci w tym najnowsza black ops , need for speed to samo :)myslalem ze te gry maja wieksze wymagania niz stalkery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Pograsz ze statycznym oświetleniem (w stalkery), przy czym na wygladzie i klimacie stracisz za duzo, takze lepiej stalkera przechodzic na pelnym dynamicznym oswietleniu i lepszej karcie. Ewentualnie Cień Czarnobyla jakoś pójdzie teraz, ale Czyste Niebo już wymaga lepszej karty. Przydałoby się dokupić 1 lub 2GB ramu. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez host Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 (edytowane) a co z takimi grami jak Call of duty black ops ?? czy battlefield bad company 2 ? i jakie ram tutaj wchodzi ddr2 czy 3 ? Edytowane 10 Stycznia 2011 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jezeli chodzi o te dwa tytuly to mozesz zapomniec ;] Blach Ops kocha 4 rdzenie, a BF mocne grafiki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 (edytowane) W BC2 na 2 rdzeniach często będą duże spadki FPS (przynajmniej w grze wieloosobowej). Wymień proca na Q6600, sprzedaj obecny komputer i kup GTX 260. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 (edytowane) i jakie ram tutaj wchodzi ddr2 czy 3 ? 2 Edytowane 10 Stycznia 2011 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 jakos sobie poradze :) nie musze grac w black opsa na full detalach wystarcza mi niskie/srednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 sory ze post pod postem ale chcialem dodac ze kolega ma kompa i ma praktycznie taki sam procesor tez 2 rdzeniowy i black ops idzie mu na full :) wiec nie wiem czy bo lubi 4 rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 W multi? Moze i idzie na full ale gra przy 15fps nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 (edytowane) chodzi mu na full w normalnej grze single player :) kto powiedzial ze ja chce grac na multi ?? chce zagrac w black opsa w single playera nawet na niskich/srednich detalach , mysle ze na niskich na tym kompie spokojnie pojdzie Edytowane 12 Stycznia 2011 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 No widzisz ;] W tej grze wymagania miedzy multi a single sa kolosalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ciekawe jak na mojej grafie nie da sie grac na maxa a jest z 2 razy lepsza i mam mocniejszy procek. Moze faktycznie przy 15 fpsach. Srednie raczej powinny Ci dzialac przy tej rozdzielczosci monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...