Skocz do zawartości
przemo1

OEM Asus 4p800-vm/s wgralem zly bios

Rekomendowane odpowiedzi

eh... co za pech mam mobo asus p4p800-vm/s a nie asus p4p800-vm,jednak wgralem bios od tej 2 i teraz pisze ze bios is bad kaze mi podac cd z p4p8vmsi.rom Tyle ze do niej biosu nie ma w calym internecie.... moze macie ta płytę i zapodacie mi swój bios???? asus update save bios to file PLz

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma tej płyty, bo pochodzi ona z rozbiórki OEM-ów.

If the model number printed on your motherboard has the /S, then it is not supported by Asus. The Asus bios program will not work on your motherboard. Asus builds motherboards for many pc manufacturers. You have to go the website of your pc builder for support and service.

Zmień temat wątku na regulaminowy.

I zobacz to: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mozna wgrywac nowy bios nie robiac wczesniej kopi oryginalnego biosu? Przeciez to proszenie sie o klopoty.

Tutaj masz najnowszy bios oem od maxdaty:

http://ftp.maxdata.de/MAXDATA%20PCs/MAXDATA%20Desktop/1%20Mainboards/1%20ASUS%20Mainboards/Archive/ASUS%20P4P800-VM/BIOS-Update/1013-13.EXE

Po wypakowaniu na dyskietke (jak nie masz to uzyj vfd) zmieniasz nazwe pliku z 1013-13.rom na p4p8vmsi.rom i uruchamiasz komputer z dyskietki lub plyty.

Podobno mozna wgrac bios od asusa tak jak to opisal varsovie tutaj: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800 mozesz sprobowac jak juz uda Ci sie przywrocic bios.

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mozna wgrywac nowy bios nie robiac wczesniej kopi oryginalnego biosu? Przeciez to proszenie sie o klopoty.

Tutaj masz najnowszy bios oem od maxdaty:

http://ftp.maxdata.de/MAXDATA%20PCs/MAXDATA%20Desktop/1%20Mainboards/1%20ASUS%20Mainboards/Archive/ASUS%20P4P800-VM/BIOS-Update/1013-13.EXE

Po wypakowaniu na dyskietke (jak nie masz to uzyj vfd) zmieniasz nazwe pliku z 1013-13.rom na p4p8vmsi.rom i uruchamiasz komputer z dyskietki lub plyty.

Podobno mozna wgrac bios od asusa tak jak to opisal varsovie tutaj: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800 mozesz sprobowac jak juz uda Ci sie przywrocic bios.

Dzieki juz czaje ale nie wiem tylko jak wypakowac .exe na .rom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

> z tym sobie poradze

Wczesniej podalem link do opisu na elektrodzie:

CMOS Settings Wrong ASUS P4P800

Wgraj tak samo (trzeba wgrywac dwa razy raz przez ezflash i drugi przez afudos) i powinno dzialac.

Koniecznie napisz czy udalo Ci sie rozwiazac problem z cmosem w podany sposob.

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pokazuje się komunikat "P4P8VMSI.ROM NOT FOUND" i tak w kółko, linki do biosu z tego tematu już niestety nie działają a na ftp maxdaty jest wersja VM a nigdzie indziej nie znajduję czegokolwiek na temat biosu do tej płyty opróćz tego, że go nie ma. Może ktoś z Was ma i udostępnił by mi, byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi