przemo1 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) eh... co za pech mam mobo asus p4p800-vm/s a nie asus p4p800-vm,jednak wgralem bios od tej 2 i teraz pisze ze bios is bad kaze mi podac cd z p4p8vmsi.rom Tyle ze do niej biosu nie ma w calym internecie.... moze macie ta płytę i zapodacie mi swój bios???? asus update save bios to file PLz Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nikt nie ma tej płyty, bo pochodzi ona z rozbiórki OEM-ów. If the model number printed on your motherboard has the /S, then it is not supported by Asus. The Asus bios program will not work on your motherboard. Asus builds motherboards for many pc manufacturers. You have to go the website of your pc builder for support and service. Zmień temat wątku na regulaminowy. I zobacz to: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Dobrze,on zaczyna jakąś procedurę bios recowery i wtedy jaki bios mu podać żeby odpalił?? czy podać ze zwykłego p4p800 vm czy z p4p800 vm/s?? o ile taki znajdę .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Jak mozna wgrywac nowy bios nie robiac wczesniej kopi oryginalnego biosu? Przeciez to proszenie sie o klopoty. Tutaj masz najnowszy bios oem od maxdaty: http://ftp.maxdata.de/MAXDATA%20PCs/MAXDATA%20Desktop/1%20Mainboards/1%20ASUS%20Mainboards/Archive/ASUS%20P4P800-VM/BIOS-Update/1013-13.EXE Po wypakowaniu na dyskietke (jak nie masz to uzyj vfd) zmieniasz nazwe pliku z 1013-13.rom na p4p8vmsi.rom i uruchamiasz komputer z dyskietki lub plyty. Podobno mozna wgrac bios od asusa tak jak to opisal varsovie tutaj: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800 mozesz sprobowac jak juz uda Ci sie przywrocic bios. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jak mozna wgrywac nowy bios nie robiac wczesniej kopi oryginalnego biosu? Przeciez to proszenie sie o klopoty. Tutaj masz najnowszy bios oem od maxdaty: http://ftp.maxdata.de/MAXDATA%20PCs/MAXDATA%20Desktop/1%20Mainboards/1%20ASUS%20Mainboards/Archive/ASUS%20P4P800-VM/BIOS-Update/1013-13.EXE Po wypakowaniu na dyskietke (jak nie masz to uzyj vfd) zmieniasz nazwe pliku z 1013-13.rom na p4p8vmsi.rom i uruchamiasz komputer z dyskietki lub plyty. Podobno mozna wgrac bios od asusa tak jak to opisal varsovie tutaj: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800 mozesz sprobowac jak juz uda Ci sie przywrocic bios. Dzieki juz czaje ale nie wiem tylko jak wypakowac .exe na .rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 vfd = Virtual Floppy Drive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 vfd = Virtual Floppy Drive Wszystko świetnie ,tylko jak zmienic format pliku bios'u na rom..... bo tylko tego nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 > Dzieki juz czaje ale nie wiem tylko jak wypakowac .exe na .rom Tak jak podalem, uzycie google sprawia Ci problem? Tutaj masz wypakowany bios: Deposit Files Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dziekuje Wszystko smiga wgralem nawet bios 1018 ze strony asusa pozostalo tylko"cmos wrong" z tym sobie poradze dziekuje za pomoc do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) > z tym sobie poradze Wczesniej podalem link do opisu na elektrodzie: CMOS Settings Wrong ASUS P4P800 Wgraj tak samo (trzeba wgrywac dwa razy raz przez ezflash i drugi przez afudos) i powinno dzialac. Koniecznie napisz czy udalo Ci sie rozwiazac problem z cmosem w podany sposob. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 (edytowane) Pomogło :) 1.Zmiana bios P4P800-VM 1818 1.Restart(cmos clear) 2.Use default. Jak widać CMOS samo przeszło Pozdrawiam Przemo Jak trzeba wam bios max-data to pisać (PW) chętnie udostępnię Edytowane 14 Stycznia 2011 przez przemo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gebooss Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam, Odświeżam temat ponieważ zrobiłem to samo:/ Pobrałem niby bios z ftp maxdaty ale nie przyjmuje mi go ;/ Nie wiem, może mam zły bios, nigdzie indziej nie mogę go znaleźć. Pomoże ktoś, szkoda płyty. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Co to znaczy nie przyjmuje? Potrafisz napisac dokladniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gebooss Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam Pokazuje się komunikat "P4P8VMSI.ROM NOT FOUND" i tak w kółko, linki do biosu z tego tematu już niestety nie działają a na ftp maxdaty jest wersja VM a nigdzie indziej nie znajduję czegokolwiek na temat biosu do tej płyty opróćz tego, że go nie ma. Może ktoś z Was ma i udostępnił by mi, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zmieniles nazwe pliku z biosem na taka jakiej szuka bootrom? Bios byl i nadal jest na serwerze maxdaty: http://ftp.maxdata.de/MAXDATA%20PCs/MAXDATA%20Desktop/02%20Mainboards/1%20ASUS%20Mainboards/Archive/ASUS%20P4P800-VM/BIOS-Update/1013-13.EXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gebooss Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam No właśnie pobierałem już ten bios, zmieniałem nazwę na taką jaką poszukuje i nic. Dziękuję za zainteresowanie, myśle, że nie ma co tracić na to czasu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Mam nadzieje, ze rozpakowales plik i dopiero zmieniles nazwe pliku z biosem, a nie pliku exe? ;-) Zawsze mozna wgrac bios przy pomocy programatora lub innej plyty (hotflash). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...