Skocz do zawartości
Programmer

Program OrderMyFiles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym wam zaprezentować moje dzieło - program OrderMyFiles. Jego zadaniem jest uporządkowanie plików dodając ich do odpowiednich kategorii, dzięki czemu jest je łatwo znaleźć. Posiada też parę przydatnych funkcji, które dodają przeróżne usprawnienia. Choć jest to jeszcze bardzo wczesna wersja (nazwałem ją Pre-Alpha, ponieważ można użyć Pre-Beta, a mój program jeszcze nie może się klasyfikować do Alpha) to zawiera najbardziej podstawowe funkcje, część z nich jest wyłączona. Program nawet mnie się przydał wiele razy, więc sądzę, że i u was tak będzie.

Program może jeszcze zawierać spore błędy, nie polecam usuwać za jego pomocą plików - aczkolwiek nic nie powinno się stać, ale lepiej uważać. Są dwie wersje: dla XP i dla Vista/7. Wersja dla XP powinna również działać na wcześniejszych edycjach systemu, ale nie była tam testowana.

Dlaczego oddaje program w tak wczesnej wersji? Chciałbym poznać wasze opinie na jego temat. Jest to dla mnie bardzo ważne.

Uwaga! Program w wersji dla XP wymaga do prawidłowego uruchomienia zainstalowanego .Net Framework'a w wersji co najmniej 3.0. Wersję 3.5 można pobrać z tej strony: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=333325fd-ae52-4e35-b531-508d977d32a6&displayLang=pl (w Viście i 7 ten problem nie występuje, gdyż domyślnie jest tam zainstalowany).

Chciałbym jeszcze dodać, że program może działać bardzo powoli przy włączonym antywirusie, gdyż zapewne sprawdza on, czy działanie mojego programu nie jest niebezpieczne. Zapewniam was, że nie jest, Kaspersky nic nie wykrywa, program działa w miarę szybko, sami możecie sprawdzić.

Zdaję sobie też sprawę, że wersja dla XP ma słaby wygląd, popracuję jeszcze nad tym, w wersji dla Vista/7 jest efekt AeroGlass i jest sto razy lepiej.

Wersja dla XP - MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Wersja dla Vista/7 - MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Edytowane przez Programmer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Program może jeszcze zawierać spore błędy,

No jak np próba odwołania się do nieistniejącego pliku podczas uruchamiania co skutkuje tym ze program w ogóle nie działa....

Jako ze program nawet nie działa więc nie mogłem zobaczyc róznic, pytanie. Po kiego osobne wersje dla XP i Visty/7?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, sorka, faktycznie, musiałem coś jeszcze przypadkiem dodać, zaraz wysyłam poprawioną. Tak jak mówiłem, to dopiero bardzo wczesna wersja, jak ktoś nie ma cierpliwości niech nie ściąga, rozumiem, że takie coś może wkurzyć.

Edytowane przez Programmer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz więcej szczegółów, jaki system, kiedy się pojawia. Ja testowałem na dwóch komputerach i wszystko jest ok, więc nie wiem dlaczego miałoby u ciebie nie działać.

Moze dlatego ze ma skopany kod?

I co za znaczenie ma system jak obie wersja programu majątego samego buga.

hint

OrderMyFiles\id.tmp

Po pierwsze - jakich różnic? Po drugie, 2 wersje dla tego, że XP nie zawiera jednej biblioteki i niestety program się o nią pluje, a nijak nie da się tego obejść, bo odniesienie do biblioteki nie jest w metodzie. Mógłbym zrobić dwie osobne klasy, ale po co zwiększać rozmiar programu?

Tylko nie mów ze chodzi o dwmapi.dll dla obsługi aero....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, nowe linki są już zaktualizowane w pierwszym poście.

Tylko nie mów ze chodzi o dwmapi.dll dla obsługi aero....

Właśnie okazało się, że nie do końca. Jest to możliwe, aby był jeden plik, ale muszę troszkę nad tym posiedzieć. Teraz program powinien działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi