Jake79 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam. Mam następujący problemik: 1. Win Xp po uruchomieniu wywalał komunikat: "Przejdź do panelu sterowania celem zainstalowania i skonfigurowania..."; dodatkowo często po starcie witał mnie czarny ekran, co wymagało restartów...; przeszedłem zatem do pkt. 2 - tak jak np. tu - Naprawa systemu Windows Xp z płyty instalacyjnej #2 - Forum Komputerowe ForumPC.pl 2. W biosie ustawiłem bootowanie z cd na 1 miescu i przeszedłem do naprawy systemu; wszystko o.k., ale przy "instalowaniu Windows" proces nie posuwa się dalej; cały czas jest "instalowanie..." i "Instalacja zostanie ukończona za około 39 minut" i tak sobie to stoi, w prawym dolnym migają kwadraciki, a instalator raczy nas komunikatami o zaletach syatemu. Ale naprzód się to nie posuwa. Proszę o pomoc. Co zrobić? Dodam, że niezależnie od konfigu "boot" z poziomu biosa, po każdym restacie wracam do momentu o którym mowa w pkt. 2 zdanie 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Dysk wyczyszczony ze starych partycji? Poodłączaj wszystko co jest niepotrzebne podczas instalacji. Home z SP3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Tzn. co miałbym poodłączać? Ofkoz win xp home, ale sp 2. Na dysku nie było dotychczas formatu; są 2 partycje; win xp jest na partycji C. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Niepotrzebne urządzenia na USB, może dźwiękówkę na PCI o ile jest... Teoretycznie setup staje w momencie wykrywania i instalowania sprzętu. Im mniej do zainstalowania tym większe szanse że pójdzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...