hardy99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam, Jutro odbiorę nowy nabytek - Phenoma X2 555 @ X4 4.0 GHz @ 1.43 V. Na aktualnym procu mam zamontowany ColerMaster TX3. Daje on sobie radę przy pracy z ustawieniami 3.6 GHz @ 1.475V, ale temperatura proca przekracza 55'C, a rdzeni 45'C. X4 jak sądzę będzie grzał się trochę bardziej, choć z tego co czytałem niewiele. Mam dość wąską budę i nie mogę założyć żadnego chłodzenia z wentylatorem 120 mm. Stąd wpadłem na pomysł by domontować na TX3 drugi wentylator. Ma to sens ? Nie zakłóci to obiegu powietrza w obudowie ? Aktualnie wygląda to u mnie tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Mam takie ustawienie na swoim Zalmanie,przy czym śmigają dwa 120mm na.Nic nie zakłóci obiegu powietrza,a temperatura powinna spaść,nawet jak wentylki zwolnisz do 800rpm. Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 (edytowane) Oki. To jaki cichy wentylator 92 mm możecie polecić ? Myślałem na Silentium Zephyr albo Enermax UCTB9. Jak nie to coś z tego sklepu, bo mogę odebrać osobiście i nie płaciłbym za wysyłkę, a mają spory wybór. PS. Wiem, ze nie w tym dziale powinienem spytać, ale nie ma sensu nowego tematu zakładać. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...