radiergummi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Większość przecieków to jednak es-ki są Ja tam widzę Revision 9 czyli sklepowe E1 :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) zwrócicie uwagę na jeszcze jedno w stosunku do news'a na purepc ubyło 2mb kaszy przy i5-3570k z 8 na 6... chyba zaraz zrezygnuję z zamówionej płyty... :mur: Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Tabelka nie jest oficjalna. Wkradł im się błąd. Zresztą nigdy nie było mowy o 8MB dla 3570K, więc o rozczarowaniu też nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) kontynuując "spekulacje" można stwierdzić że oc rzędu 4,8-4,9 24/7 jest mrzonką przy chłodzeniu powietrznym... przejście z tego co mam na ivy który może pójdzie stabilnie 24/7 przy 4.5 nie wiele chyba da przy gierkach a to jest mój jedyny cel. nic innego pożytecznego na kompie nie robię :lol2: :lol2: :lol2: tak wiem że to co piszę brzmi jak jedno wielkie jęczenie starej d*py ale od czego mamy fora... Acha, to że procesor ma 80*C nie oznacza, że się grzeje i można na nim smażyć kotlety ;) Mogę Cię zapewnić, że dotykając radiatora zobaczyłbyś różnicę w cieple pomiędzy podkręconym SB a podkręconym IB, i to nawet, gdyby pierwszy miał 70*C a drugi 80*C. idąc tym tropem to będziemy mieli szalejące wentylatory na coolerze który jest "zimny" :P miniaturyzacja i całe to ich prawo mora mogą sobie wsadzić skoro wszystko jest ok dopóki nie kręcisz :P a przecież tutaj nikogo nic innego nie interesuje Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 kontynuując "spekulacje" można stwierdzić że oc rzędu 4,8-4,9 24/7 jest mrzonką przy chłodzeniu powietrznym... przejście z tego co mam na ivy który może pójdzie stabilnie 24/7 przy 4.5 nie wiele chyba da przy gierkach a to jest mój jedyny cel. nic innego pożytecznego na kompie nie robię :lol2: :lol2: :lol2: tak wiem że to co piszę brzmi jak jedno wielkie jęczenie starej d*py ale od czego mamy fora... idąc tym tropem to będziemy mieli szalejące wentylatory na coolerze który jest "zimny" :P miniaturyzacja i całe to ich prawo mora mogą sobie wsadzić skoro wszystko jest ok dopóki nie kręcisz :P a przecież tutaj nikogo nic innego nie interesuje Nie truj d#py Kupisz sobie tanio 2500k używkę od kogoś kto napali się na 3770k ;) Np ode mnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Asus P8Z77-V Deluxe oc Bidne to Ivy, Cały hype i para pójdzie w gwizdek. Przynajmniej dalej z moim SB będę mógł paradować z podniesioną głową. :lol2: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 morele chyba czytają moje posty bo właśnie dostałem emaila że mi wysłali płytę, a niech ich drzwi ścisną :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Asus P8Z77-V Deluxe oc Bidne to Ivy, Cały hype i para pójdzie w gwizdek. Intel sam dla siebie w tym segmencie cenowym jest konkurencją, więc nie widać powodów, by mieli przeprowadzać wydajnościową rewolucję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 całe moje oczekiwania o kan tyłka rozbić, overclocking mizerny, temperatury wysokie, no chyba że wczesne wersje biosu coś źle pokazują, różnica w poborze energii 40w pod obciążeniem, i po co to kupować ??? taka sama nowość jak z77, ale jak płyta moja będzie obsługiwać te procki to pewnie i tak kupie z ciekawości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 TDP 95W :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceDrink Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Co to dlaczego się chwalili, że tdp 77w zaczynam żałować że kupiłem i3 2100 bo widzę ib mierne oc plus tdp takie same i pewnie te plus 20% do wydajności to też będzie mega ściema. Zaraz się wnerwię sprzeda i3 kupie phenoma ii x4 960t plus sabertootha 990fx i będzie gitara. A i pewnie się okaże pod koniec roku, że poprawione buldki będą wydajniejsze niż te całe ib. PS. Zobaczycie, że tak będzie i będzie płacz :/ Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez IceDrink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Chyba mamy do czynienia z chorobami wieku dziecięcego procesu technologicznego 22nm: News 3rd GEN Intel CPU Semi-Stable Testing *Preview* - 56K WARNING i5-3570k : not bad but a little disappointed... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceDrink Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Hmm czyli Intel ma Faila mam nadzieje, że to wykorzysta AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Qrcze. W iddle pobór prądu nawet ładnie niżej....ale temp już nie tak ładnie. A chciałem do HTPC coś kupić i dać pasywnie(mocny radiator). A wygląda na to że może być problem. Nie kupowałem i3 2100/T i czekałem na Ivy bo: 1-24p bug mało widoczny ale zawsze 2-mniejszy pobór prądu w Ivy 3-nowszy procek/szybszy/obsługa 4k/ 4-Grafika w procku nieco zbustowana+dodane kilka rzeczy A tu wygląda że trzeba się przeprosić z sandy bridge do HTPC.:/ http://www.tweaktown.com/reviews/4663/asrock_z77_extreme6_intel_z77_with_ivy_bridge_motherboard_review/index11.html Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Ogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceDrink Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ogi "1-24p bug mało widoczny ale zawsze" - możesz jaśniej bo ja akurat mam i3 2100, który tylko czeka na płytę główną,ram i zasilacz a ty mówisz o jakimś bugu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 IN4.pl - Bug w grafice Sandy Bridge - naprawa dopiero w nowym CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/7 To tak w skrócie. Ale nie jest to dokuczliwe,powiedziałbym nawet że sporo osób nawet tego nie zauważa. Mi się po prostu nie spieszyło z kupnem procka do HTPC. Mam specjalny komputerek do filmów, chciałem tylko go "zmniejszyć". Dlatego nie kupowałem i3. Ten "bug" na pewno nie był głównym kryterium,a jak informacje się potwierdzą to pewnie i tak kupie go :) Ps:radiergummi był szybszy :) Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Ogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceDrink Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Uff bo już myślałem, że rdzenie CPU dały ciała a na szczęście to tylko te śmieszne GPU - które nie powiem twardo ciągnie fife 11 i nfs world. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) http://www.technextday.co.uk/m4n?seid=etailer-product&prodid=984483&viewMode=3 Już sklepy zaczynają sprzedaż ..ciekawe :) Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Ogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Płytę z77 juz mam jak pisałem wyżej Deluxe. Moze uda mi się załatwic w przyszłym tygodniu 3770K a najbidniej 23-24-go. Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Qrcze. W iddle pobór prądu nawet ładnie niżej....ale temp już nie tak ładnie. A chciałem do HTPC coś kupić i dać pasywnie(mocny radiator). A wygląda na to że może być problem. Nie kupowałem i3 2100/T i czekałem na Ivy bo: 1-24p bug mało widoczny ale zawsze 2-mniejszy pobór prądu w Ivy 3-nowszy procek/szybszy/obsługa 4k/ 4-Grafika w procku nieco zbustowana+dodane kilka rzeczy A tu wygląda że trzeba się przeprosić z sandy bridge do HTPC.:/ ASRock Z77 Extreme6 (Intel Z77 with Ivy Bridge) Motherboard Review - Temperature and Power :: TweakTown USA Edition i3 Ivy bridge pojawią się najwcześniej w lipcu. Mnie najbardziej interesuje cena używanego i5-2400 za miesiąc. Liczę, że spadnie poniżej 500 i przeskoczę z i3 na i5 niewielkim kosztem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Suma sumarum wyjdzie na to, że mogłeś od razu kupić 2500K i by wyszło taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jak kupowałem i3 to do 2500k musiałbym dopłacić 400. Teraz mam zamiar dopłacić 150-200 do i5-2400 (mam budżetową płytę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jak kupowałem i3 to do 2500k musiałbym dopłacić 400. Teraz mam zamiar dopłacić 150-200 do i5-2400 (mam budżetową płytę). Ogólnie masa kombinowania be sensu. Cena twojego proca też spadnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Nie kumasz, że nie było mnie stać na i5 te kilka miesięcy temu? A cena mojego proca spadnie mniej, bo i3 ivy bridge jeszcze nie będzie na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) i po co te emocje lepiej skupmy się na tym co nam "polakom" wychodzi najlepiej czyli narzekaniu :lol2: na ivy... Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Płytę z77 juz mam jak pisałem wyżej Deluxe. Moze uda mi się załatwic w przyszłym tygodniu 3770K a najbidniej 23-24-go. gdzie go wytrzaskasz w przyszlym tygodniu ??:) i po ile w zlociszach ?? 23 to wcale nie tak bidnie :wink: Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Intel cuts desktop Ivy Bridge CPU pricing ahead of launch - szkoda tylko że u nas pewnie sklepy wykorzystają to do zgarnięcia większego zysku... a nie lepszej ceny dla klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 I znów 3570K ma w tabelce 8MB cache... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) widząc ich logo w tle stwierdzam że to oni są pewnie źródłem tej bzdury... skośnookim chyba bez różnicy czy to 6 czy 8 :lol2: komputronik i morele już są gotowe na ivy 2500k kosztuje unich niecałe 900zł gdzie w proline cena to 829 co i tak jest ceną skandaliczną... jak dobrze pamiętam w proline były i po 690zł swego czasu Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...