seku Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Witam mam taki problem w zestawie z Pentium 4 HT 3,6ghz HT 2mb cache na LGA775 DDR1 i AGP 8x spaliła się płyta główna i moje pytanie jest takie czy ten procesor będzie działał w takiej płycie głównej ? ASUS P5G43T-M PRO ew. P5G41TD-M Pro ew. MSI G41M-E43 +DDR3 A-Data 4GB PC1333 2x2G CL9 Dual czy ten procesor będzie kompatybilny z DDR3 i tymi płytami głównymi próbował ktoś takiej konfiguracji ? sugerowano mi kupienie podobnej płyty taka jak się spaliła ale są tylko używane a nie chce kupować bo nie wiem jak długo będzie działać edit: dokładnie to taki procesor http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27478 Edytowane 11 Stycznia 2011 przez seku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Co do płyt Asusa procesory wykonane w technologi 90 nm nie działają na nich. Z MSI jest chyba podobnie, zgodnie ze specyfikacja jedyny akceptowalny Pentium 4 to tylko z rodziny Cedar Mill 65nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Dzięki dziś w lokalnym sklepie komp. byłem sprawdzić i sprawdzili w ASUS P5KPL-AM SE z 2x DDR2 800mhz i wstało w biosie wszystko poprawnie wykryło. zamówiłem ASUS P5G43T-M PRO zobaczymy jeśli nie ruszy to nie muszę kupić więc nie ma stresu takie dodatkowe pytanie w poprzednim zestawie była karta grafiki GF 7300 GT z 512mb. czy ten Intel GMA X4500 będzie taki sam czy gorszy ? ma miec Maximum shared memory of 1759M jeśli wszystko ruszy to chyba wystarczy jak kupie 1x2gb DDR3 1333mhz bo do tego proca chyba będzie bez znaczenia czy będzie to dual czy single ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 IMO GF byłby lepszy. Integra "zabierze" pamięć z ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 tak wiem tyle ze ten GF 7300 jest na AGP komputer jest mojego kuzyna i nie bardzo ma kasę do niego dokładać a ja tez się dołożę więc po kosztach staram się mu z powrotem kompa uruchomić żeby mu to na poziomie działało takim jakim miał ramu miał 512 ddr1 teraz będzie miał 2gb ddr3 :-) żeby mu tylko na tej grafice działały jako tako gry w które grał do tej pory. jak dozbiera to kupi coś wtedy na PCIe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie wiem, w co gral do tej pory, ale niech sie mentalnie naszykuje na srogie rozczarowanie. Integry Intela w grach to dno i metr mulu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Raczej bym nie liczył, że ten Pentium ruszy mu na płycie głównej z DDR3. http://pl.asus.com/product.aspx?P_ID=f1GlsGY5edO0vlwm&templete=2 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Witam, jeżeli nie chcesz przepłacać to może zastanów się nad tym: http://www.komputronik.pl/index.php/product/61440/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Gigabyte_GA_G31M_ES2L.html pamięć ddr2 a z tego co wiem to twój p4 działa na pamięci ddr2. Pzdr przemo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 dzięki za odpowiedz a więc nikt nie próbował takiej kombinacji konfiguracji. Jutro a najpóźniej w poniedziałek będzie płyta więc się dowiem to ja wiem że ten Intel nie będzie wyrywał ekranu. ale w Silkroada i temu typu podobne zagra bo w to zazwyczaj gra. jeśli nie ruszy na G4x to będzie G3x tyle że 2gb DDR3 1333mhz kosztuje 80zł a 2gb DDR2 to wydatek min. 130zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 100% sukces P4 wstało system się zainstalował DDR3 max można ustawić tylko jako 800mhz wszystko działa stabilnie Intel GMA X4500HD jest szybszy jak GF 7300 GT na AGP 8x jedyny mankament to taki komunikat... żeby wgrać najnowszego biosa który jest najnowszy chyba do końca tego proca nie rozpoznaje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 jedyny mankament to taki komunikat... żeby wgrać najnowszego biosa który jest najnowszy chyba do końca tego proca nie rozpoznaje. Pewnie nikt nie pomyślał, że ktoś zastosuje takie kombinacje alpejskie ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 dzięki jak na wstępie napisałem że niby można było kupić używkę ale to lotto jak długo wytrzyma itp. na allegro za płytę pod DDr1 i AGP trzeba min 100zł+kw a tak za płytę dałem 270zł + 85zł za ram i jest możliwość założenia nawet C2Q i są DDr3 Polak potrafi :-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Gratuluje, sugerowanie opiniami innych jednak nie zawsze popłaca, najlepiej samemu sprawdzić :) Trochę mnie to zdziwiło, sam na płycie z sygnaturki próbowałem uruchomić P IV 2,80 GHz bez powodzenia, na oficjalnym forum Asusa także mnie poinformowano o braku wsparcia procesorów <90nm i dałem sobie spokój. Sami nie wiedzą co działa na ich produktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...