Skocz do zawartości
Gość

Test dentonator 23.11 vs 29.42 na Gf2MX

Rekomendowane odpowiedzi

Mając chwile czasu postanowiłem zmienić sterownik grafy na nowszy. Jak dotychczas nie miałem lepszego detka od 23.11 . Ściągnąłem oficjalne det 29.42 i do boju .

23.11 wywaliłem i zainstalowałem na nowo bo miałem troche namieszane w ustawieniach w GeForceTweakUtility. Ztestowałem i następnie załadowałem 29.42 . System win XP pro. Konfig kompa poniżej.

Wyniki w Q3A bez zman różnice rzędu 0.1 fps.

Na drugi ogień poszedł lubiany przez wszystkich 3dmark 2k1

Detonator : 23.11 3DMark Score: 3011

Detonator : 29.42 3DMark Score: 3029

Róznica znów niewielka ale ... spójżcie niżej :)

Det 23.11 :

High Polygon Count (1 Light) 15.4 MTexel/s

High Polygon Count (8 Light) 3.2 MTexel/s

Det 29.42 :

High Polygon Count (1 Light) 18.9 MTexel/s

High Polygon Count (8 Light) 5.1 MTexel/s LOL :twisted: :D :D :D

Podsumowując ,moze wzrost wyniku niewielki ale moim zdaniem rewelka. Sterownik doskonale spisuje sie w grach o dużych wymaganiach np. GTA 3 ,gdzie jest mnóstwo źródeł światła (latarnie itp). Polecam.

ps. czy ktoś go próbował , czy też odzczół różnicę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznice doskonale widac wlasnie na tescie z karuzela i 8 swiatlami. A roznice po przejsciu z 23.11 trudno zebym nie zauwazyl, zreszta juz kiedys o tym pisalem. U mnie te drivery (23.11) zabieraja ponad 1000 punktow w 3dmarku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi