Skocz do zawartości
Elninio

Zestaw chłodzący WC pod 1155 oraz Grafikę

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jestem w trakcie wymiany płyty procesora i grafiki. Zastanawiam się nad WC, tylko o tym nie mam zielonego pojęcia ;). Grafika - tutaj mam dylemat jaka - jak narazie z tym bym się wstrzymał(nowe grafiki od nvidii i AMD), bo chyba do takiego zestawu gdzie jest "zwodowany" proc można dokupić blok wodny na grafikę.

Tak więc co było by mi potrzebne, najlepiej z jakiegoś jednego sklepu - nie wiem cooling.pl? Chyba że znacie lepszy ;).

Grunt żeby była Cisza ;)

Edytowane przez Elninio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz bloku na CPU, GPU (tutaj fullcover lub blok na sam rdzeń), pompke (dużo ludzi chwali laing ddc), chłodnice, węże, złączki, rezerwuar. Tu masz dobry temat na początek Poradnik - Jak Złożyc Pierwsze Wc - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza ?

Posłuchaj + potężny radiator na procek + to samo na GPU + dysk SSD + fan-swap na zasilaczu (wentyl noctua - 40zł ) + 4 wentylatory noctua - 160zł

Suma z dyskiem SSD z 800zł

WC nie da ci większej ciszy , ale raczej taką samą - główny plus to możliwość mocnego OC bez większego hałasowania, ale i tak zestaw nie będzie cichszy niż dysk (a ten często jest nagłośniejszy)

dysk 2,5' ( po taniości) 120zł + blok cpu 140zł + blok gpu 400zł + 1-2 duża chłodnica 250zł + 3-4 wentylatory noctua - 160zł + wężyki - 50zł + pompka - 160zł + rezerwuar - 50zł + płyn do chłodnic - 20zł + złączki - 70zł

Suma z dyskiem = 1420zł (uwierz mi to jest naprawdę po taniości jeśli ma być cicho)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC to dość kosztowna zabawa, a podobno SB się bardzo nie grzeją.

Sam zakupiłem i czekam na zestaw s1155. Zdam relację czy WC cokolwiek daje na SB.

Jak się uprzesz, to w cooling.pl kupisz wszystko.

Najlepiej bierz blok EK HF + laing DDC + TOP + Swiftech MCR320 + osprzęt (węże, złączki, rez, wentyle wg. uznania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowanie nie fullcovera na gpu mija się z celem - w obudowie z WC wiaterek jest dużo mniejszy, jeśli polecasz mu swiftec - to dodaj że trzeba kupić "non-full cover" na pamiec i sekcje GPU - taki wydatek od 100zł za radiator z miejscem na blok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupowanie nie fullcovera na gpu mija się z celem - w obudowie z WC wiaterek jest dużo mniejszy, jeśli polecasz mu swiftec - to dodaj że trzeba kupić "non-full cover" na pamiec i sekcje GPU - taki wydatek od 100zł za radiator z miejscem na blok

Gdzie dochodzi kolejny wiatraczek, bo coś te radiatorki musi chłodzić. Ostatnio duuuuzo czytałem o fullcover lub blokach tylko na rdzeń i powiem ci jedno, jak juz to FC tylko. No ale to zależy również od zasobności portfela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi