Matthew86 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam, znacie jakiś dobry serwis w Katowicach i okolicach który wymieniłby mostek północny w w/w laptopie? Laptop posiada wadliwe GPU do którego przyznała się oficjalnie nVidia (8400, GS). W jednym serwisie chcą mi zrobić reballing za 550zł i dają 1 miesiąc gwarancji :) więc chyba podziękuje. Wyczytałem że reballing i tak tu nic nie da bo mostek jest wadliwy (ma jakiś błąd grzania i sie "odkleja" od płyty), choć na różnych forach piszą różnie. W każdym bądź razie wszyscy mówią że jedynym lekarstwem jest wymiana mostka na wyprodukowany po 2009 roku. I tu jeszcze raz pytanie o uczciwy serwis który mi to zrobi, nie oszuka mnie i nie oskubie ? Mogą być również okolice Katowic, Sosnowiec, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel20 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 a może być Koszalin? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Oszczędź sobie nerwów i kłopotów, sprzedaj go w takim stanie w jakim jest (lub na części) i kup nowy laptop. Nie sądzę żeby ktokolwiek wymienił Ci mostek na nowy w cenie poniżej 400zł, a to już jest połowa wartości laptopa. Warto? Chyba nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew86 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Oszczędź sobie nerwów i kłopotów, sprzedaj go w takim stanie w jakim jest (lub na części) i kup nowy laptop. Nie sądzę żeby ktokolwiek wymienił Ci mostek na nowy w cenie poniżej 400zł, a to już jest połowa wartości laptopa. Warto? Chyba nie. Niestety nie posłuchałem i mam problem. Oddałem na serwis w którym mi powiedziano że odkleił się mostek północny na którym jest grafika i trzeba zrobić reballing za 550 zł. Zrezygnowałem i poszedłem gdzie indziej z diagnozą z pierwszego serwisu. Oto co powiedzieli mi na drugim serwisie: "Witam serdecznie Nawiązując do Pana zlecenia informujemy, że Pana usługa została wykonana - reballing mostka północnego - usługa była konieczna z uwagi na fakt iż ktoś dokonywał modyfikacji (nie odważymy się nazwać tego naprawą) i układ był nieprawidłowo (krzywo wlutowany), widoczne są również odbarwienia na wskutek przegrzania układu i okolic wynikłe prawdopodobnie z używania do modyfikacji opalarki. Tym niemniej wykonaliśmy dodatkową diagnostykę stwierdzając uszkodzenie karty graficznej - koszt naprawy z wymianą chipa karty graficznej to kwota 350zł netto (+23% VAT) - prosimy o odpowiedź czy wyraża Pan zgodę na naprawę karty graficznej." Pytanie czy grafika nie była zinegrowana w mostku północnym, czy to robić dalej czy nie, za "reballing zapłaciłem z góry" jak bym wiedział że tak będzie wyglądać to bym w ogóle nie robił tego. Czy przypadkiem nie chcą mnie naciągnąć i wymyślili że robili ten mostek a wcale nie trzeba było go robić (diagnoza z 1 serwisu mówiła że uszkodzony tylko mostek jest). Czy faktycznie grafika M8400 jest na osobnym chipie czy jeszcze jakoś inaczej ? Co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...