Skocz do zawartości
lolekcky

Szukam zamiennika płyty głównej asus m2nc51-ar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wpadł mi w rączki komputer HP Pavilion Slimline s3123w (Phenom x2 2.1, 1GB DDR2 533 Samsung, Gf6150 LE) z uwaloną płytą główną asus m2nc51-ar, niestety niegdzie nie mogę znaleźć zamiennika, gdyż jej wymiary są niestandardowe - 17x19cm. Proszę o pomoc.

post-172418-0-54402800-1294860184_thumb.gif

Edytowane przez lolekcky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wpadł mi w rączki komputer HP Pavilion Slimline s3123w (Phenom x2 2.1, 1GB DDR2 533 Samsung, Gf6150 LE) z uwaloną płytą główną asus m2nc51-ar, niestety niegdzie nie mogę znaleźć zamiennika, gdyż jej wymiary są niestandardowe - 17x19cm. Proszę o pomoc.

Lekko powiększona płyta w standardzie mini-ITX

np: ASUS M4A88T-I DELUXE MINI ITX 17x17cm HDMI FV Wwa (1408724473) - Aukcje internetowe Allegro

Zanim kupisz, idź do elektronika, bo najpewniej uwalony jest albo jakiś kondensator, albo mosfet i może się da to tanio naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to jak zwężona flex-atx, czyli jako zamiennik pasowałaby każda mini-itx. Problem polega na tym że nie będzie do nich pasował zasilacz z tego komputerka, to nie jest złącze zasilania ATX. Najprostsze rozwiązanie to kupienie takiej płyty na ebay, cena to około 300zł z wysyłką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi