lolekcky Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, wpadł mi w rączki komputer HP Pavilion Slimline s3123w (Phenom x2 2.1, 1GB DDR2 533 Samsung, Gf6150 LE) z uwaloną płytą główną asus m2nc51-ar, niestety niegdzie nie mogę znaleźć zamiennika, gdyż jej wymiary są niestandardowe - 17x19cm. Proszę o pomoc. Edytowane 12 Stycznia 2011 przez lolekcky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam, wpadł mi w rączki komputer HP Pavilion Slimline s3123w (Phenom x2 2.1, 1GB DDR2 533 Samsung, Gf6150 LE) z uwaloną płytą główną asus m2nc51-ar, niestety niegdzie nie mogę znaleźć zamiennika, gdyż jej wymiary są niestandardowe - 17x19cm. Proszę o pomoc. Lekko powiększona płyta w standardzie mini-ITX np: ASUS M4A88T-I DELUXE MINI ITX 17x17cm HDMI FV Wwa (1408724473) - Aukcje internetowe Allegro Zanim kupisz, idź do elektronika, bo najpewniej uwalony jest albo jakiś kondensator, albo mosfet i może się da to tanio naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekcky Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 lekko powiększona mini-itx i nie jest to mini-DTX, nie będą pasowac do obudowy - bardzo dziwne. Można ściągnąc taką z uk, koszt ok 310zł ale nie o to chodzi moim zdaniem. To może sprawdzić każdy elektronik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Wygląda to jak zwężona flex-atx, czyli jako zamiennik pasowałaby każda mini-itx. Problem polega na tym że nie będzie do nich pasował zasilacz z tego komputerka, to nie jest złącze zasilania ATX. Najprostsze rozwiązanie to kupienie takiej płyty na ebay, cena to około 300zł z wysyłką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zizu32 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Pochwal się czy coś udało Ci się zrobić z tym HP..? Jeśli nie to może chcesz sprzedać obudowę..? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...