rysiu 18 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 mam kolumnę basową 8 Ohm i wzmacniacz który ma 2 wyjścia 4 Ohm. czy po połączeniu obu tych wyjść uzyskam 8 omów czy nie?? czy to wo gule możliwe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Podłącz kolumny z impedancją 8 Ohm normalnie do wzmacniacza obsługującego 4 Ohm bez obaw (czy tam tubę do jednego z wyjść) ... bardziej ryzykowne jest w drugą stronę. Poza tym producenci kolumn i tak zwykle kłamią z impedancją, więc te Twoje 8 Ohm na prawdę może być średnio 4 Ohm. ps. w ogóle to kiepski ze mnie polonista ... ale są pewne granice których przekraczać nie wypada ps. przecinek dodałem - przynajmniej się staram ;) Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiu 18 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kendzens Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2011 jesli wzmiaczniacz posiada opcję mostka, to mozesz podłączyc jego 2 kanały do jednej kolumny aby zwiększyć moc. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...