Skocz do zawartości
matikolud

Dobry TV?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy dostanę coś lepszego w tej cenie , na razie co znalazłem to najlepszym wyborem jest Telewizor LCD SHARP LC-32LE320EBK , proszę o wasze opinie z góry dzięki .

Pozdrawiam.

pytanie co rozumiesz pod słowem "lepszy"

trochę szukałem i w końcu kupiłem tego Sharpa- nie narzekam, obraz wygląda ok choć jedyne co do tej pory odpaliłem to kablówke a tam co najwyżej kilka programów niby-HD (720p).

Ja szukałem czegoś z matową matrycą(mocno naświetlany pokój), energooszczędnego(kobita włącza rano ja wyłączam wieczorem)o porządnych parametrach obrazu...

Jeżeli energooszczędność nie jest priorytetem to masz kilka modeli na jarzeniówkach - nawet w okolicach 37 cali co ma sens jak chcesz oglądać prawdziwe HD z np 3 metrów (philipsy 5405h na przykład), a i inne firmy wyprzedają starsze modele.

Widziałeś test tego Sharpa na HDForum?(niby w artykułach wymagana jest subskrybcja ale wystarczy wejść w forum i tam cały artykuł jest w temacie)

Edytowane przez Gerlath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mam pytanko , twoim zdaniem dobry jest ten telewizor i czy go kupowac?

ja kupiłem, i nie narzekam- choć do wybrednych zapewne się nie zaliczam to jest różnica w porównaniu do tańszych- nie przy zwykłych programach SD ale przy HD i szybkim ruchu.Dźwięk jest taki sobie- nie tragiczny ale takie "nic nadzwyczajnego".

A ty zrobisz jak uważasz- pomyśl jakie masz priorytety- bo no gdyby nie to że TV chodzi u mnie po 12-16h na dobę, i brak miejsca, to bym wybrał jakiś starszy model 37' na CCL w podobnej cenie co ten Sharp- jednak z 3m HD będzie widoczne raczej dopiero na tej wielkości...

LED oprócz energooszczędności nic nie wnosi.

Nikt za Ciebie nie dokona wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, tym bardziej, że przy wybieraniu telewizora trzeba dokładnie sprecyzować swoje wymagania i warunki w jakich będzie pracował odbiornik (nasłonecznienie pomieszczenia etc). Co do modelu to niewiele drożej i możesz się pokusić o 40" c650 bo ex500 to już dopłata około 500zł. Co do świetlówek to dają radę zwłaszcza w tym progu cenowym (wypadają na pewno lepiej niż diody w wydaniu Edge czyli krawędziowym)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również popieram serię C650 od Samsunga. Pseudo-LED (LED krawędziowe) nie ma większego sensu, bo (o ile mi wiadomo) jakość obrazu jest taka sam (lub czasami nawet gorsza?) od tradycyjnego LCD, a kilkanaście mm nikogo jeszcze nie zbawiło. Zamiast tego mamy komplet: FullHD, 100Hz, HDMI, USB, MPEG4 (z DVB-T) i na deser RJ45 oraz możliwości podłączenia WiFi. Więc gdy podłączymy to do Netu, mamy iPla, YT, FB, Tweeter i masę innych serwisów bez potrzeby wsłuchiwania się w szum wiatraków i stuków głowicy dysku.

Gdyby była jeszcze opcja podpięcia myszy/klawiatury oraz odpalenia cywilizowanej przeglądarki, to komputer można by odpalać tylko na święta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi