aerial Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 No ale co to ma do chłodzenia bieżącą wodą w takim razie? Ten temat jest o wykorzystaniu wody z sieci do chłodzenia, nie o układzie który ma zamiast chłodnicy zbiornik z lodem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 W przyszłym tygodniu mała modernizacja.... :). Dwie karty zamiast trzech.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Hm, czyżby 2x GTX 690? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 hmmm ciekaw jestem jakie ;) stawiam SLI z 670 :P [tak zgaduje] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Nie no zmiana na 670 była by bez sensu. Wybórł padł na dwie 690tki :) + bloki od Koolance. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 no to będzie ciekawie :D ciekawe czy np. 4x 670 niebyły by lepsze [w ogolnym rachunku, chodzi mi i wydajność do zużycia energi] od 2x 690 [to takie moje rozmyślania, poszukam info o tym] czekamy w takim razie na foty :P i wyniki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 no to będzie ciekawie ciekawe czy np. 4x 670 niebyły by lepsze [w ogolnym rachunku, chodzi mi i wydajność do zużycia energi] od 2x 690 [to takie moje rozmyślania, poszukam info o tym] czekamy w takim razie na foty i wyniki Nie da się zrobić konfigu z czterech 670tek . Jeżeli chodzi o cztery 680tki to wolałem sobie to odpuścić choćby ze względu na ilość bloków wodnych. Poza tym wg mnie dwie zwodowane 690 powinny poradzić sobie z czterema 680tkami. W każdym razie czekam na paczkę ze stanów bo wyrwałem w mega dobrej cenie te karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 When further inquired by the journalists, Nvidia’s contact replied: "Change in plans.....we will be offering 4-Way SLI support for GTX 670 in a future driver." więc jest szansa że będzie bo karty mają po te 2 złącza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Pierwsze koty za płoty... ROK TEMU TAKI WYNIK MIAŁEM NA 2 580tkach ALE W TRYBIE P . Jedna 690tka robi za trzy 580tki. Teraz czekam tylko na bloki wodne, i parę nowych modów w budzie. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez scooby14444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Swietnie prezentujacy sie komp ;] Mam male pytanie: Czy kable z zasilaczy sa oryginalnie w takich oplotach? Czy musiales je samemu oplatac? Jaki jets koszt takiej modyfikacji (orientacyjnie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 To są przedłużki coś w ten deseń: https://www.cooling.pl/akasa-kabel-przedluzacz-flexa-8pin-40cm,produkt,553860.html?from_category=68_71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Jak przedstawia się teraz max pobór prądu zestawu przy obciążeniu wymagającymi grami,benchmarkami i BarsWf hash cracker? Wiem że duet zasilaczy AX850 spokojnie daje sobie radę ale zżera mnie kocia ciekawość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Na procku 5.0 Ghz i kartach na 1050 Mhz maksymalny chwilowy pobór w 3dm11 dochodzi do 960W, sporo mniej niż na trzech 580tkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dzięki za info...po montażu bloków wodnych na obydwu kartach graficznych podaj jak zmienił się flow względem poprzednio używanego TRI SLI. BTW nie myślałeś o zastosowaniu pompy montowanej w drugim pomieszczeniu tuż po filtrach wody? Chodzi o zwiększenie flow w układzie który w tej chwili jest zależny od ciśnienia wody w instalacji. Taki luźny pomysł,nie wiadomo czy to da wymierne rezultaty (kwestia mocy zastosowanej pompy) Przy TRI SLI flow był dosyć niski. Pytanie co teraz się będzie działo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Flow był niski ale jak się okazało nie z powodu węży czy bloków ale z powodu filtra. Mam założony 2 um i taki musi być bo jak założyłem 20um to się po 2 miesiącach zrobił muł w wężach i blokach. Max flow to 80 ltr/h ale w praktyce i tak waha się pomiędzy 10 a 20 ltr/h. Bloki są już w Polsce, musze złożyć deklarację celną, także pod koniec tygodnia powinny być założone, a tu chyba max co da się wycisnąć na powietrzu: Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez scooby14444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 W sumie ilość generowanego ciepła w przypadku dwu szt GTX690 będzie podobna lub mniejsza (zależy od OC) od tego co generowały trzy szt GTX580. Po testach przekonamy się jak ta zmiana wypadła w praktyce. Chętnie zobaczę podsumowanie różnic w wydajności/flow/temperaturach/poborze mocy dla starego i nowego konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...