pit Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 - co do "ktos gdzies mowil . etc" napisalem po tym jak poraz drugi nie podales konkretnego zrodla swoich informacji, skoro jest inaczej, to w porzadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 jak możecie to skończcie te Swoje sprzeczki... bo chyba nie poto jest ten topic :-) POZDRAWIAM>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 narazie to prowadzimy dyskusje a nie sprzeczke ;] a od tego jest forum zeby dyskutowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 no w sumie racja... ale nie ma ostatnio nic konkretnego oprócz Wszej dyskusji kto ma racje.... Kurde... tylko nie zaczynajmy teraz My... bo bedą 2 dyskusje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 narazie to prowadzimy dyskusje a nie sprzeczke ;] a od tego jest forum zeby dyskutowac No wlasnie :). Zwlaszcza, ze w koncu doszlismy do porozumienia. :). A moze tak ktos jeszcze cos powie konstruktywnego na temat watku glownego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Mam pytanie do znajacych przynajmnije z grubsza zasady dzialanie rynku telekomunikacyjnego a w szczegolnosci ustawy regulujace swiadczenie uslug dostepowych - chodzi mi konkretnie jaka instytucja lub organ (w sumie chyba tylko URTiP) moze rozpatrzyc moja reklamacje wobec nieuczciwego operatora, ktorego abonentem mam nieprzyjemnosc byc. Ogolnie rzecz biorac moj provider (nie wymienie nazwy, gdyz jest to zbedne - nie jest to w kazdym razie TPSA) praktykuje ostatnio dziwne rzeczy - blokady praktycznie wszystkich portow p2p, statyczne ciecie pasma na 256kbit/s, blokady komunikacji pomiedzy VLAN-ami - i tak od ponad miesiaca - ciagle wykrecajac sie ze to w celu odciazenia i poprawy pracy sieci co jest zreszta nieprawda bo siec dziala do [gluteus maximus] odkad jestem jej abonentem (czyli juz okolo 1,5 roku) - jednak do tej pory dawalo sie wytrzymac glupie tlumaczenia no i nie bylo blokad, ktore pojawily sie ostatnio. Szefostwo firmy na moje argumenty ze w umowie nie ma ani slowa o mozliwosci blokad i ograniczaniu transferow odpowiada ze nie ma rowniez slowa na temat niemoznosci takowych czynow - czyli bledne kolo - poza tym struktura sieci lamie chyba wszystkie znane postanowienia o budowie i utrzymaniu struktur informatycznych. Czy w zwiazku z dosyc nieprzyjemna sytuacja ktora ma miejsce moge to gdziekolwiek zglosic liczac iz przynajmniej jedna osoba spojrzy na to bardziej uwaznym okiem ?? - i ewentualnie czy moge sie domagac jakichkolwiek odszkodowan w zwiazku z odbieraniem przeze mnie niepelnej jakby nie bylo uslugi (mam dostep praktycznie tylko do portow najbardziej standardowych czyli 80, 21, 25, 110 - co jest dla mnie i wielu innych abonentow calkowita porazka. PEACE...^__^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 niewiem czy w tych praktykach jest cos zlego blokada p2p w dzisiejszych czasach to normalka i niema sie czemu dziwic zaraz jak dostane DSL to pierwsza rzecza ktora zrobie bedzie wlasnie blokada p2p a statyczny podzial pasma na 256 kbit/s ktore niejest mala wartoscia - pozostaje sie spytac za ile placisz ???? bo jezeli bys placil za 512 aaa by dawal 256 to przewal ale jezeli masz 256 to tak powinno byc ze jest statycznie podzielone ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 I tu nalezy cos wyjasnic. Placisz 70zl/mc nikt Ci nie kaze( mozeasz wykupic powiedzmy polpaka symetrycznego (bo przeciez nie chcesz ograniczen;) ) 2Mbit za 1938,58zl na miesiac, dodatkowo aktywacja 2804,78zl). Wiec nie dziw sie ze w cenie 70zl/msc musza byc ograniczone pewne uslugi. Jak latwo policzyc przy takim laczu(nie wiem jakie macie) 27 osob utrzymuje samo lacze. Dodatkowo zus conajmniej 560zl/wlasciciel, dodatkowo kilkaset zl za kazdego pracownika co daje kolejnych 8 osob minimalnie. Nastepnie bank, telefony itp kolejne osoby. W efekcie okolo 50 osob potrzebnych aby firma nie generowala strat. Pozatym nie mozesz udowodnic, ze ktos cos przycial. Moze inny inteligent, (zaliczajacy sie do tych 5% ssaczy i bluzgaczy bo tak zazwyczaj jest na sieci, ze 5% generuje 90% ruchu i dodatkowo najbardziej nazeka) wlasnie robi to co ty chcesz czyli ssac, ssac i jeszcze raz ssac uniemozliwiajac tym samym skozystanie przez Ciebie z netu. Pozatym podkreslam istota sieci jest w miare staly dostep za niewygorowana cene ale zwiazany z koniecznoscia dzielenia sie laczem i pewnych ograniczen. A NIE JA PLACE ILES TAM ZLOTYCH NA MIESIAC I MNIE SIE WSZYSTKO NALEZY A ZE INNY NIE MOZE SKORZYSTAC ALBO ZE MU BEDE PRZESZKADZAL TO MNIE NIC NIE OBCHODZI. Radze pogadac z przedstawicielem i zaproponowac blokowanie ulug w godzinach powiedzmy 10-00 a w nocy "samowolka" (albo chociaz sprobowac takie rozwiazanie). Pozatym nie licz ze nie bedzie na profesjonalnej sieci uzywane cbq, htb czy inne aplikacje regulujace ruchem. A tak z innej beczki moja dziewczyna jest na sieci gdzie niema zadnych ograniczen - efekt nawet strony sie nie otwieraja... Chbya sie nie zrozumielismy :). Ja zadzownilem do pana K. By poprosic o przywrocenei sytuacji ktora juz kiedys miala miejsce. to znaczy odblokowanie portow po godzinach 24 do 8 rano. Ja doskonale rozumiem ze nie mozna zapychac lacza tylko sciaganiem. Dlatego uwazam ze to ejst najrosadniejsze wyjscie, bron boze nie domagalem sie odblokowania non stop. Bo tez mam znajomych ktorzy tak maja (na laczu 256 kbit!!!) i wiem jaki ejst tego efekt. Druga sprawa, 70 zl jak na siec osiedlowa moim zdaniem jest do duzo. I jezeli uwazasz ze tak sa koszty to teraz, tzrymaj sie mocno krzesla. 250 osob na lacze 4 mbit czy 6 jakie tu mamy, uwazasz ze jest wystarczajace? Jakbys zobaczyl samochod , szefa tej firmy to znowu bys spadl z krzesla :). Trzecia sprawa, to hasla typu "Pan sie naczytal jakichs <span style="color:red;">[ciach!]</span>l o portach i probuje mi bog wie co udowodnic" albo " Ja tu jestem panem, to moja siec i moge zrobic co mi sie chce...moge pana odpiac w kazdej chwili" badz " Chcialbym zglosic awarie - jaka awarie? - no awarai jest internet nie dziala- jakto nie dziala jak dziala - no nie dziala - no dziala :) - nie dizala - a pani dalej jak ten swistak zawija w te sreberka " :] to ostatnie jest z innej sieci pod panowaniem COMPROMISU :). Pan lisiak prowadzi bardzo ostra polityke, potem sa tego takie efekty. Teraz moim zdaniem i tak juz jest lepiej niz kiedys, ale jego zachowanie nadal pozostawia wiele do zyczenia. Tak czy siak....od 2 tygodni wyglada na to ze blagania i straconer nerwy odniosly skutek. To znaczy jest 1:41 a ja z irca ciagne 30 kb/s Nie jest to zabojczy transfer ale naprawde nic wiecej mi za te 70 zl nie trzeba. Raki: co do Twojego podlaczxania. To niC!! :) Ja opdlaczylem sie do compromisu na samym poczatku, jak jeszce nie prowadzili na trak szeroka skale sieci osiedlowych. Otoz sam sobie pociagnalem kabel. Wedle ich zyczenia BNC poniewaz odleglosc na skretke byla za duza a hub`a widocznie im bylo szkoda. No i zapieprzalem z kumplem na drabginie przez 2 dni 200 mb kabla powiesilismy i czekam.....czekam....chodze , codziennie (!!!) zeby uprzejmie ktos podlaczyl kabel do nich , poniewaz on nadal wisiak pzred ich dzwiami. I tak sobie chodzilem qrfa MIESIAC!!! az w koncu ktos im pocial wszystkie kable wychodzace z firmy , nie mam zielonego pojecia kto. Otoz pan Lisiak oczywiscie mial zamiar mnie oskarzac bo sasiad widzial dwoch chlopakow na drabinie na klatce (a kogo mial kuraw widziec jak kable ciagnelismy razem) . Myslalem ze mu przywale (znowu!!) ale o dziwo!! na drugi dzien kabel byl podlaczony a net dziall. Nie wiem kto to zrobil ale jestme mu wdzieczny i nie dzfiwie sie :]. bo na pewno mial powod..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Mam pytanie do znajacych przynajmnije z grubsza zasady dzialanie rynku telekomunikacyjnego a w szczegolnosci ustawy regulujace swiadczenie uslug dostepowych - chodzi mi konkretnie jaka instytucja lub organ (w sumie chyba tylko URTiP) moze rozpatrzyc moja reklamacje wobec nieuczciwego operatora, ktorego abonentem mam nieprzyjemnosc byc. Ogolnie rzecz biorac moj provider (nie wymienie nazwy, gdyz jest to zbedne - nie jest to w kazdym razie TPSA) praktykuje ostatnio dziwne rzeczy - blokady praktycznie wszystkich portow p2p, statyczne ciecie pasma na 256kbit/s, blokady komunikacji pomiedzy VLAN-ami - i tak od ponad miesiaca - ciagle wykrecajac sie ze to w celu odciazenia i poprawy pracy sieci co jest zreszta nieprawda bo siec dziala do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> odkad jestem jej abonentem (czyli juz okolo 1,5 roku) - jednak do tej pory dawalo sie wytrzymac glupie tlumaczenia no i nie bylo blokad, ktore pojawily sie ostatnio. Szefostwo firmy na moje argumenty ze w umowie nie ma ani slowa o mozliwosci blokad i ograniczaniu transferow odpowiada ze nie ma rowniez slowa na temat niemoznosci takowych czynow - czyli bledne kolo - poza tym struktura sieci lamie chyba wszystkie znane postanowienia o budowie i utrzymaniu struktur informatycznych. Czy w zwiazku z dosyc nieprzyjemna sytuacja ktora ma miejsce moge to gdziekolwiek zglosic liczac iz przynajmniej jedna osoba spojrzy na to bardziej uwaznym okiem ?? - i ewentualnie czy moge sie domagac jakichkolwiek odszkodowan w zwiazku z odbieraniem przeze mnie niepelnej jakby nie bylo uslugi (mam dostep praktycznie tylko do portow najbardziej standardowych czyli 80, 21, 25, 110 - co jest dla mnie i wielu innych abonentow calkowita porazka. PEACE...^__^ zarzuc umowa :] tylko na jej podstawie mozemy CI pomoc...... PanterX: blokada p2p - owszem (jakby u mnie w Lanie byl ktos po za mna kto by ciagnal z p2p to bym wycial, ale ze ciagne tylko ja to po co :?: :P), ale nie blokada przez cala dobe. po za tym, obcinanie portow - paranoja :!: po co :?: neuro masz przerabane ze swojim providerem :( ta widzialnosc VLANow to tez paranoja :? przeciez, jezeli mogli by ciagnac pliki miedzy soba, to by nie obciazali lacza , tak samo z graniem..... jezeli masz duza siec, to przeciez zawsze znajdziesz kogos kto z Toba pogra, a tak to zapychasz ludziom neta :? oprocz tego regulaminu, jak mozesz to podrzuc umowe (tam czasem tez cos jest po za tym co w regulaminie :?) i powiedz ile placisz..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Mam pytanie do znajacych przynajmnije z grubsza zasady dzialanie rynku telekomunikacyjnego a w szczegolnosci ustawy regulujace swiadczenie uslug dostepowych - chodzi mi konkretnie jaka instytucja lub organ (w sumie chyba tylko URTiP) moze rozpatrzyc moja reklamacje wobec nieuczciwego operatora, ktorego abonentem mam nieprzyjemnosc byc. Ogolnie rzecz biorac moj provider (nie wymienie nazwy, gdyz jest to zbedne - nie jest to w kazdym razie TPSA) praktykuje ostatnio dziwne rzeczy - blokady praktycznie wszystkich portow p2p, statyczne ciecie pasma na 256kbit/s, blokady komunikacji pomiedzy VLAN-ami - i tak od ponad miesiaca - ciagle wykrecajac sie ze to w celu odciazenia i poprawy pracy sieci co jest zreszta nieprawda bo siec dziala do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> odkad jestem jej abonentem (czyli juz okolo 1,5 roku) - jednak do tej pory dawalo sie wytrzymac glupie tlumaczenia no i nie bylo blokad, ktore pojawily sie ostatnio. Szefostwo firmy na moje argumenty ze w umowie nie ma ani slowa o mozliwosci blokad i ograniczaniu transferow odpowiada ze nie ma rowniez slowa na temat niemoznosci takowych czynow - czyli bledne kolo - poza tym struktura sieci lamie chyba wszystkie znane postanowienia o budowie i utrzymaniu struktur informatycznych. Czy w zwiazku z dosyc nieprzyjemna sytuacja ktora ma miejsce moge to gdziekolwiek zglosic liczac iz przynajmniej jedna osoba spojrzy na to bardziej uwaznym okiem ?? - i ewentualnie czy moge sie domagac jakichkolwiek odszkodowan w zwiazku z odbieraniem przeze mnie niepelnej jakby nie bylo uslugi (mam dostep praktycznie tylko do portow najbardziej standardowych czyli 80, 21, 25, 110 - co jest dla mnie i wielu innych abonentow calkowita porazka. PEACE...^__^ Do URTiP chcesz zglosic, ze wlasciciel lacza zarzadza nim wedlug wlasnego uzania ? :D, dobre... Jak cos to chyba do rzecznika praw konsumenta( czy czegos takiego :)) Natomiast co do calkowitego wyciecia na stale portow od p2p to faktycznie nienajlepiej... Z tym mozna poradzic sobie tylko w jeden sposob porozmawiac ze wszystkimi mozliwymi znajomymi czy im to odpowiada jesli tak to dup... zbita jesli nie udezrczyc wszyscy razem albo odblokowuja chociaz w godzinach nocnych albo rezygnujecie z umowy.( o ile to jest mozliwe bez konsekfencji finansowych oraz macie pewnosc, ze gosc na to nie przstanie pozbywajac sie tym samym niezadowolonych wiec radze uwazac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 tak zgadzam sie nie cala dobe w nocy sobie moze latac np od 24 do 8 albo od 2 do 8 (niektorzy do pozna graja) . Ale jezeli np placi 70 zl za 256 kb to czego sie spodziewac ja sie niedziwie ... - w TPSA masz SDI za 140 zl/m-c a tutaj 256 np za 70 to przy takich cenach nic dziwnego : /// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 otoz co do mojego problemu. Znalazlem rozwiazanie jak ominac spowalnianie portow. Dziana na tym Kazaa, FTP, IRC i w zasadzie wzsystko czego mi trzeba. Jest taki program www.http-tunnel.com Niestey jest on platny i razcej ciezko zarejestrowac go na lewo. Daltego na dniach jezeil mi sie uda zalpacic karta to strace te 20 zł i sprobuje bo jestem bardzo ciekaw. Jezeli nie karta, to znajde inny sposob (w liscie tez mozna). Wersja darmowa dziala , z tym ze jest ograniczenie do 1,5 kb/s. W wersji platnej jest dostep do szybszych serverow. Zycze milej leORT: ORT: ORT: ktury, mam nadizeje ze sie to komus przyda...wyglada rozsadnie :]. Poza tym to swietny sposob na BANA na ircu :] hiehie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Tak czy inaczej w ten sposob mozesz wylacznie konkretne "spowolnione" porty ominac. Ale jak sie polapie admin co kombinujesz zalozy sztywne cbq/htb ewentualnie cos w tym stylu i jedynie pozalujesz. Bo wtedy nawet przy pomocy portu 80 bedzie sie wolno sciagalo, ewentualnie poczujesz bol jak bedziesz chcial wejsc na "duza" strone www. Jezeli niemasz alternatywnej mozliwosci zalozenia netu lub alternatywa jest duzo drozsza niewarto adminowi wchodzic w droge ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 No nie konkretne, tyko te ktore mnie niteresuj. Bo w ircu i np. flash FXP wpisuje mu adres proxy ktorego strawiam u siebie na kompie a on sie laczy z ichnim serverem, przez ktory do mnie to leci juz po 80 (mniej wiece, szpecem nie jestem ;) ale tak sie to przedstawia w mojej glowie) . I mowie po raz kolejny, ze ja nie bede ssac jak po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y 24H/7 (bo Ty chbya ciagle tak zakladasz) bo tak czy siak by sie zorietnowali. Chcialbym po prostu w pelni korzystac z lacza ktore dostaje. Podpisujac umowe nie zgadzlaem sie na zadne ograniczenia. Jako ze ja poki co alternatywy nei mam, a wlasciciel com-pormisu zachowuje sie jak sie zachowuje uwazam moje postepowanie za calkowicie FAIR w stosnku do jego. Najwyzej mnie odlacza, mam to w [gluteus maximus] i tak juz dosyc nerwow przez ten caly interes stracilem. Duzo sciagam (uploaduje) na ftp`y na porcie 21 nic sie nie dzieje. Ja tez korzystam ze stron www i widze w jaki sposob obciazane sa one przez p2p itd ( w zaden??!?) poniewaz w nocy kiedy czasami wygalda na to ze wszystko jest odblokowane , strony chodza przyzwoicie a IRC leci po 40-50 kb/s. Z kolei powiedz mi po jaka cholere mi transfery z www po 200 kb/s kiedy z IRC`a mam op 1 kb/s ?? Zdazalo mi sie skanowanie FTP`ów w poszukiwaniu pub`ow przez 2-3 dni. Nofrmalnuie juz powinni mnie dawno odlaczyc, a mimo to nadal tu jestem. Dlatego szczerze watipe w umiejetnosci naszego "opiekuna sieci" ktory na haslo czemu nie mozna grac w internecie w couter strike`a odpowiada "a po co gracie w takie starocie??".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Jak admin wie co to iptraf, netwatch oraz tcpdump ewentualnie alternatywa zaraz sie polapie ;). Natomiast na pytanie po co 200kB/s na strone to widac jak sie wchodzi na strony gdzie jest duzo zdjec ( o ile ktos ma takie potrzeby :D). A jak latwo przestac korzystac z neta to sie mozna przekonac jak sie go straci. Ja mialem taka sytuacje ale zrezygnowalem z UPC z wlasnej woli... Natomiast z tego co pisalesz wczesniej wiem, ze nie chcesz ssac non stop i dlatego nie bede za bardzo atakowal. Aczkolwiek nadal nei bardzo zgodze sie ze stwierdzenie chce kozystac z lacza w pelnym zakresie. Bo jak by kazdy tak chcial to isp kupowal by lacze za 1500zl i sprzedawal za 30-75zl koncowemu odbiorcy. W efekcie szybko by sie zadluzyl i zostal pozbawiony wszystkich laczy :(. Ale nadal podkreslam, czytajac wczesniejsze wypowiedzi, ze raczej isp leci w bambuko wiec mozesz sprobowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 jezeli by mnie odlaczyli to chcac nie chcac :). Cos bym wymyslil :) hehe...mam na mysli np. neo+. Bo faktycznie, bez netu teraz jak bez reki :] kiedys tak nei bylo. Pozyjemy zobaczymy, dam znac jaki efekt z tym proxy i czy pisze z domu....czy moze z kawiarenki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjb Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Z moim ISP jest ten sam problem, co u Szymona. Tyle, że bariera wynosi 4,5 kB, co i tak jest śmieszne. Co ciekawe firma w żywe oczy kłamie, że nic nie blokuje i zwala winę na ProFuturo od których bierze łącza. Ale dopiero jak się ich przyciśnie, to między wierszami się do tego przyznają. Najciekawsze jest to, że gdy słyszeliśmy przed zapłaceniem pieniążków o takim niecnym procederze i pytaliśmy się ich o to, to kłamali, aby nas tylko pozyskać. A teraz w ogóle nie chcą rozmawiać, i odpowiadają: "Jak się Panu nie podoba, to kup se Pan Neostradę". Dodali, że w ogóle to zamierzają wprowadzić całkowitą blokadę P2P, albo wprowadzą dodatkowe (czytaj: słone) opłaty za korzystanie z tego!!! Dlatego ostrzegam wszystkich z Lublina i Świdnika, którzy są przed wyborem swojego ISP przed OSZUSTAMI I ZŁODZIEJAMI z firmy RESETNET. Ta blokada to nie jeden numer, który nam (i nie tylko) wykręcili, dlatego mogę z czystym sumieniem ich tak nazywać. Na szczęście wkrótce już będę u poważnego ISP. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 cjb, polecam ten motyw z http-tunnel`em :). Bo nawet jak zablokuja w cholere p2p itd...to i tak wejdziesz :] Skolei jezeli juz Ci zablokuja calkowicie, to wtedy juz razcej na pewno sie kapna ze robisz jakies przekrety, ale z drugiej strony nei lamiesz chyba zadnego punktu regulaminu. Program legalny, za internet placisz itd.....sam nie wiem. Tak czy siak ja czekam zeby moc zplacic za ten kod i powiem Ci na 100% czy to zdiala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjb Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Tak, dopóki jeszcze mam od nich internet to się zabawię w tuneling (dzięki za info!). Ale i tak już zdecydowałem, że ich opuszczam. Zresztą nie sam, bo dzięki mojej akcji "reklamującej" tę firmę, odejdzie ładnych parę osób. Kanciarzom powinno się dawać solidnego kopa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Czy uzywal ktos z Was tego http-tunnel ? Mam problem z konfigiem otoz chyba zrobilem wszystko dobrze tzn. dla np. WinMX podaje mu w konfigu dwa porty oraz jako adres IP ponizej adres swojej maszyny a w samym WinMX ustawiam na primary connection na odpowiednich portach. Niby http-tunnel pokazuje mi ze jest polaczenie ale w kolumnie active jest N. I co tu zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 http://members.lycos.co.uk/kefir001/kazaa_...tunelowanie.htm http://members.lycos.co.uk/kefir001/kazaa_...http-tunnel.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Czy ktos ma moze Socks Cap-a i moglby mi go podeslac na maila ? - bo nie moge sciagnac probowalem z kilku stron... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Oj, jak widze takie posty , to aż ciarki przechodzą :? Też miałem podobne problemy, ale od tego czasu jest ok- wolę nie drażnić Admina za dnia, więc jak coś "ssam" większego, to zostawiam na noc. A, co zauważyłem- udostepniać w sieci też lepiej nie robić za dnia, bo transwer na poziomie 1200 kilo/s skutecznie rozwala sieć, że nawet gadu/tlen gubią połączenie O_o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Mam w [gluteus maximus] problemy mojego admina idiota zablokowal wszystkie porty p2p i to nie tylko na dzien wiec trzeba sobie radzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 no wiec mailem powiedziec co sie dzieje. Zaplacielm 5$ doslownie minute potem dostalem KOD na maila. Wpisalem kod do programu. Do tego zainstalowalem jeszce jeden program PERMEO. neuro tez go zainstaluj. www.permeo.com. Tam po prostu wybierasz ktora aplikacja ma byc przez proxy. Nie musisz konfigorwac kazdej po kolei. Ja sobie puscilem GG (bo tez bylo blokowane mialem laggi ) i mirc. Wlasnie ciagne STAR TREK ELITE FORCE 2 :] z irca 60 kb/s o 15 w dzien. Dla mnie progz bomba...teraz tylko zeby mnie nie odlaczyli :]. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Szymon-->THX tylko jedno pytanie jakie IP wpisujesz w HTTP-TUNNEL przy dodawaniu portow do przekierowania ? - swoje czy docelowe z ktorym sie laczysz - i czy jest mozliwosc edycji wpisanych wartosci bo juz dwa razy odinstalowalem program nie mogac znalezc drogi edycji zle wpisanej wartosci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 nie wpisywalem zadnego ip. Zrobilem to tak jak pokazali na tamtej stronie ktora Ci dalem. Oprozc tego skorzystaj tez z http://www.http-tunnel.com/HT_Help.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 sory ze sie wdam ale mi nie dziala jak powinien u nas admin zablokowal porty od 1700 w gore do 1750 i nic nie lata :(( i tunel nie pomaga chelp PLS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 sory ze sie wdam ale mi nie dziala jak powinien u nas admin zablokowal porty od 1700 w gore do 1750 i nic nie lata :(( i tunel nie pomaga chelp PLSpoprwaka wszystkie numery portów z zakresu 17000-17050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...