Szymon Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ehhhhhhhhhh poddaje sie. Bylo dobrze :) a teraz uwaga moj ISP stwierdzil ze takie lacze jakie mamy na ten rejon to za duzo iii...odpial jedno :) hurra....<span style="color:red;">[ciach!]</span>le taki interes :) siedzie tutaj do wakacji , bo itak mnie przez duza czesc nie bedzie. A potem musze pogadac z mama i nie wiem, moze to <span style="color:red;">[ciach!]</span>lone neo+ wezme zeby ona zalpacila chociaz tyle ile placi teraz czyli 70 zł a ja reszte bym placil. Bo ja juz nie mam sily :) i give up! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Szymon -> w koncu wlasciwa decyzja :D neo+ jest spoko, chociaz jest z tpsa. ja od juz 2 czy 3 miechow nie mialem ZADNEGO problemu z neo+ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Szymon -> w koncu wlasciwa decyzja :D neo+ jest spoko, chociaz jest z tpsa. ja od juz 2 czy 3 miechow nie mialem ZADNEGO problemu z neo+ :Da jakie macie transfery srednio ?? bo na reklamach daja do 512 kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 transfery srednio powinny byc 60 kb/s chyba :] ale lba se nie dam obciac :]. Fajnie wszystko ale z tyym abonam,entem to ciezko mi bedzie przekonac :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 no tak ale jak ktos mial sdi i dotego 4 osoby w sieci to jak znalazl po 50 pln i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 transfery srednio powinny byc 60 kb/s chyba :] ale lba se nie dam obciac :]. Fajnie wszystko ale z tyym abonam,entem to ciezko mi bedzie przekonac :(( to dobrze ze sobie nie dasz :P max transfer to 57kbps (512/9=57kB) ;) a jak przestawia na centrali na 640kbps to bedzie ~71kB ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Jestem wlasnie swiezo po rozmowie telefoniczenj z wlascicielem firmy "COM-promis" panem Krzysztofem Lisiakiem. Zadzwonilam, zeby dowiedziec sie czegos o awarii lacza w Superjdnostce, ktora trwala od piatku po poludniu do poniedzialku do godz. 12.00. Probowalam przez te dni dodzwonic sie na podany przez firme telefon awaryjny, pod ktorym niestety nikt sie nie zglaszal przez caly weekend. Pan Lisiak od samego poczatku rozmowy przyjal postawe agresywna i obrazajaca rozmowce, na pewno nie byla to postawa godna wlasciciela firmy wobec klienta. Stwierdzil na samym poczatku podniesionym tonem "No byla awaria!" (bardzo odkrywcze). Pytalam czemu nie bylo z nimi kontaktu przez tyle dni i otrzymalam odpowiedz, ze nikt nie mowil, ze ten telefon ktos bedzie odbieral (!?). Dowiedzialam sie rowniez, ze cala ta siec im sie nie oplaca, bo mialo byc 80 osob podlaczonych, a jest 40, ze siec jest w fazie rozruchu i rozne rzeczy jeszcze moga sie zdarzyc, ze awarie sie zdarzaja i ze "jak jest pani taka madra, to niech pani sama podlaczy Superjednostke" (!!!). Mowie, ze chodzi mi o to, ze przez tyle dni nie ma z nimi kontaktu, a powinien. Odpowiedz: "A PANI DALEJ SWOJE JAK W TEJ RAKLAMIE SWISTAK W TE SREBERKA". Rozumiem, ze moze nie byc mozliwosci naprawienia awarii w ciagu godziny, czy dwoch od zgloszenia, ale jesli nie ma mozliwosci tego zrobic w ciagu kilku dni tylko z powodu nieodbierania telefonow "awaryjnych" to uwazam, ze wlascicel firmy powinien przyjac inna postawe w rozmowie z klientem. Nie wspomne nawet, ze nie uslyszalam nawet cienia pokory, skruchy, czy slowa przepraszam za zaistniala sytuacje a wrecz przeciwnie, atak na moja osobe i obrazliwe stwierdzenia (ktorych ja w jego strone nie kierowalam). Mysle, ze takie podejscie do klienta daje odpowiednia wizytowke firmie. Jestem bardzo zdegustowana i wiem, ze nie mozna tego tak zostawic. to jakas babka pisala :) z superjednostki w katowicach :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A wracajac do tego tunela jest jakis progros alternatywny do odblokowywania portow ?? Mi najbardziej zalezy na grach online a nasz admin zablokowal wsio P2P i inne bo nawet Q3 nie dziala :( a to juz przegiencie nie uważacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nie marudz juz. Jak na podstawie wszystkich umieszczonych linkow sobie nie poradziles to i tak nic nie ukradniesz z lacza. Pozatym moze masz obciety transfer a nie przyblokowane porty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nie marudz juz. Jak na podstawie wszystkich umieszczonych linkow sobie nie poradziles to i tak nic nie ukradniesz z lacza. Pozatym moze masz obciety transfer a nie przyblokowane porty.ok ok ok juz nie bede sory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ok na zakonczenie, podam wam jeszcze tresc maila jaki otrzymalem od szefa tego s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ialego biznesu :) Witam! Chciałbym zglosic pare waznych problemow zwiazanych ze sposobem w jaki panstwa firma dostarcza internet 1. Jak zostalem poinformowany, obcieto w moim rejonie ( ul. Reymonta) przepustowość łącza. Nie widzę powodów dla, których mialbym zgadzac się na gorsza jakosc uslug bez zmiany ceny. Argumentacja, iż w w/w rejonie wieksze lacze jest nie potrzebne jest po prostu smieszna. Załaczony screen z pingami do przykladowej strony Allegro.pl udawadnia rzecz odwrotna 2. Fakt iż na serwerach ftp ciagle zostaje rozlaczany i musze ponawiac polaczenie swiadczy o tym iż lacze jest wlasnie p r z e c i a z o n e 3. Uwazam ze przyzwoitosc nakazuje by odliczyc w oplacie abonamentowej dni, w których internet nie dzialal w ogole lub prawie w ogole. Gdyz transfery na poziomie modemu telefonicznego nie sa tym za co zgodzilem się placić i co chcialem kupic podpisujac z wami umowe. Proszę się ustosunkowac do tych uwag. Oczekuje jasnych odpowiedzi i konkretnych czynnosci - a nie ingorowania moich moich mailii jak to zwykle bywa - prowadzacych do spelnienia obietnic, które zostały mi dane podczas podpisywania umowy. Poniewaz to, co po tej modyfikacji sie dzieje przekracza juz wszelkie granice jakie moglem sobie wybrazic w stosunku do tego lacza. Dziekuje Czekam na odpowiedz PozdrawiamSzymon Nowak I TERAZ UWAGA ODPOWIEDZ PANA LISIAKA!!!! ok,proponuję neo lub dsl,z poważaniem Krzysztof Lisiak ollll jeee :)) od lipca jestem bez ionternetu :) <span style="color:red;">[ciach!]</span>le "uslugi" tego scierwa :> pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ping na poziomie 1k :?: :lol: na modemie mialem lepiej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Jezeli te pingi sa norma oznacza, ze gosc niema pojecia o zarzadzaniu siecia. Podejrzewam (jestem na 100% pewien) idiota obcina na poszczegolne regiony typu Twoja ulica i co sie tam dalej dzieje g... go obchodzi. Z czystej ciekawosci pytam ile koles ma lat. Jego odpowiedz dala mi wyobrazenie 20-25 lat cwaniak z dobrym autkiem ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 napisalem do niego z czystej ciekawosci ;) o to wynik >> 1) jakie posiadacie wyjscia na swiat (predkosci) TPSA - DSL'e ZIG ZAG lacza o przepustowosci 1 Mbps >> 2) transfery w sieci lokalnej i po za nia (np do task.gda.pl) siec - Fast Eth poza - jak Pan sie domysla róznie - zalezy od ilosci aktualnie podlaczonych wyznawców Kaaza >> 3) ograniczenia (jakies porty, tylko transfer, ile czasu itp) tak na p2p w dzien >> 4) co jezeli nie ma czegos w regulaminie a i tak to robicie? i tak to robimy - cokolwiek by to bylo Pzdr Krzysztof Lisiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Timm facet ma gdzies miedzy 30 a 40 lat. Blizej 40 razcej, jezdzi taka wypasiona BM`a :] on po prsotu czuje sie tutaj maks mocny i traktuje ludzi jak zwykle szmaty bo mu oni wisza. Widocznie innym sie to podoba, mnie nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A nie mozecie dac takiemu cwelowi nauczki ? ;]. Niepamietam moze sie pomylilem ale chyba po 70 zeta bulicie. Zorganizuj grupe osob, wez dsl i po 40zl ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 zrobie tak ze powywieszam ogloszenia. Zobaczymy jaki bedzie tego effekt, ale luzdie generalnie sa na nie. Nie wiem moze nie chca placic za instalacje czy jak. moze im tak fajnie... Aha ten co odpisuej to SZEFU :> administrator siedzi cicho :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 To rzecz normalna... Ludziom zle, ale boja sie, ze moze byc jeszcze gorzej, a utopia dodatkowe 200... Probuj z dsl 0,5 nawet jak nie wyjdzie z tego duza siec to przy 6 osobach wyjdzie was po 50zl i bedzie dzialalo lepiej (chyba ze sami kaowcy to wezma :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 albo lacza radiowe podlacz sie do kogos kto juz ma neo lub dsl i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ale jazda ;) wyslalem mu kolejnego maila (zeby wyjasnil mi te niedopatrzenia :D) i o to wynik :] hmmm... >> Jedno z drugim sie kloci. Jak mozecie miec zablokowane p2p skoro kaaza >> chodzi? Skoro jest zablokowana, to nie ma mozliwosci wplywania na >> transfer.... otóz jednak ma... bo nie trzeba od razu blokowac, mozna ograniczac transfer na p2p w okreslonych godzinach, do okreslonego poziomu, do okreslonych miejsc itp, itd >> Obciecie pasma itp....?? Ciekawa polityka.... >> Macie ograniczenia transferow na jakis portach? tak, mamy, miewamy, rózne, na róznych portach w zaleznosci od potrzeb hmmm... (po raz 2gi) czy to tylko wrazenie, czy faktycznie pachnie impertynencja... czy nie za duzo tych pytan? Powiem tak: mozemy i robimy wszystko co tylko jest mozliwe, dopuszczalne i zgodne z etyka internetu. Siec jest wlasnoscia nasza i naszych klientów i w zw z tym dzialamy dla szeroko rozumianego dobra naszych abonentów by spelnic ich oczekiwania i zapewnic finansowanie przedsiewziecia. Natomiast anonimowi szamani, którzy gro czasu w sieci poswiecaja na testowanie transferów z coraz to dziwniejszych i conajmniej podejrzanych serwerów nas nie interesuja. Proponuje Panu zakupic w TPSA DSL'a: chodzi przyzwoicie a w razie awarii zglosznie chetnie przyjmie cierpliwa panienka pod numerem 9696. Mysle, ze wyczerpalem tym samym temat. Pzdr, Krzysztof Lisiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 napisz mu <span style="color:red;">[ciach!]</span>l sie ty kupo gowna s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysynie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lony w dupe <span style="color:red;">[ciach!]</span>y. ;) a tak na powaznie, to powiedz ze po prostu orientuejsz sie wsrod uzytkownikow ich sieci. A oni mowia ze wszystko jeast teraz blokowane 24H na dobe a od paru dni to juz wogole sie nawet stron WWW nie da ogladac. I zeby pital w tajge z tym jego netem bo konkurencja nadchodzi :twisted: mam nadzieje ze jak najszybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Witam! Mam nadzieje ze admini nie przeniosa mojego topicu :) poniewaz problem dla mnei jest naparwde powazny a tutaj zaglada spora ilosc osob i do takiej mialem nadzieej trafic. mam powazne problemy z moim dostawca internetu (jezeli tych cepow mzona tak w ogole nazwac). Otoz powszeecnie znany Pan i wladca niejakeij firmy COM-PROMIS pan Krzysztof L. Zarzyczyl sobie abonament 70 zł na miesiac oraz pospowalnial wszystkie porty z wyjatkiem poczty,www,i ftp port 21 do 2 k..... http://www.compromis.pl/aktualnosci.html "osiedle" nazywa sie superjednostka. Nie wiem co com-promis chcial przez to powiedziec ale tym samym udowadnia swoja ignorancje wobec ludzi. Opowiadac o tekstach i wyczynach tych <font color="#FF0000">[ciach!]</font> mozna by dlugo...ale poki co wam tego oszczedze. Czekam na odp... Przede wszystkim ten c.h.u.j nie ma prawa ci tak ograniczac lacza. Na 100% w umowie powinienes miec zagwarantowane jakies minimum z jego strony. Nie moze sobie tak po prostu tego ograniczac.... Na twoim miejscu rozwiazalbym umowe (masz do tego idealna podstawe, nie ma co ci grozic kara za przedterminowe zerwanie umowy) i zrobil sobie neostrade... koszt co prawda dwa razy tyle co to twoje "stale lacze" ale tu przynajmniej widac, za co sie placi...... Poza tym - dywersja... skoro to taki cap to mu troche napsuj zycia.. hmmm.... kiedys jak sie bawilem to wystarczylo jakis programik mu podeslac w ktorym silkropem zasadzony byl backorifice... a potem mieszac, mieszac mieszac... ewentualnie rozjeb skrzynke, zabierz sprzet, huba, router i sprzedaj na allegro :))))) FIGHT! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 To, ze ktos jest chamem co juz wczesniej ustalone zostalo nie oznacza, ze nalezy kogos namawiac do lamania prawa... Pozatym na zlosc nie zrobi tylko temu cepowi ale rowniez sasiadom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 kiedys widzialem, ze wystarczy wyslac w pakiecie dodatkowe dwa bajty pod kompa z win i sie kazdy na tym glebal ;) mozna by to rozeslac jako broadcast i powiedziec, ze lisiak wirusy rozsyla ;) taki flood ping na serwer z bramka dobrze by mu zrobil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 na innym forum gosc podsunal mi inny pomysl. Po prostu zebrac informacje, porozsylac do paru komputerowych gazet w polsce typu CHIP itd... i miec nadzieje ze ktos bedize chcial opublikowac temat jak traktuje sie klienta w polsce rpzez tego typu firmy. Mysle ze jezeliby to wypalilo, to lisiaka by chbya krew zalala :-). ps. noose Ty wogole zyjesz na tym GG ? :) odzyawsz sie czasem? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 na gg :?: czasem :P jak jestem w domu (23-10) to czasem cos skrobne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Raki: co do Twojego podlaczxania. To niC!! :) Ja opdlaczylem sie do compromisu na samym poczatku, jak jeszce nie prowadzili na trak szeroka skale sieci osiedlowych. Otoz sam sobie pociagnalem kabel. Wedle ich zyczenia BNC poniewaz odleglosc na skretke byla za duza a hub`a widocznie im bylo szkoda. No i zapieprzalem z kumplem na drabginie przez 2 dni 200 mb kabla powiesilismy i czekam.....czekam....chodze , codziennie (!!!) zeby uprzejmie ktos podlaczyl kabel do nich , poniewaz on nadal wisiak pzred ich dzwiami. I tak sobie chodzilem qrfa MIESIAC!!! az w koncu ktos im pocial wszystkie kable wychodzace z firmy , nie mam zielonego pojecia kto. Otoz pan Lisiak oczywiscie mial zamiar mnie oskarzac bo sasiad widzial dwoch chlopakow na drabinie na klatce (a kogo mial kuraw widziec jak kable ciagnelismy razem) . Myslalem ze mu przywale (znowu!!) ale o dziwo!! na drugi dzien kabel byl podlaczony a net dziall. Nie wiem kto to zrobil ale jestme mu wdzieczny i nie dzfiwie sie :]. bo na pewno mial powod..... No wreszcie sie doszekalem uruchomienia netu!!! I powiem że ogólne pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne!!! Fakt że od podpisania umowy instalacja trwała 1 miesiac...ale było mineło, a net jest!! I w sumie chyba nie ma żadnych ograniczeń a płace 59zł miesięcznie za 256kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 256kb tylko dla siebie? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Tak :-) Tylko dla mnie i nikogo więcej ... heheh też sie ciesze!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Tak :-) Tylko dla mnie i nikogo więcej ... heheh też sie ciesze!!! Nie chce Cie martwic ale zdradz sekret admin/wlasciciel jakiej sieci tak perfidnie Cie oszukal ? ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...