Skocz do zawartości
per00

Nowe podzespoły do 850 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po przeanalizowaniu różnych tematów złożylem taki oto komputer z budżetem 1300 zł, zmienilibyście coś jeszcze w tym? czy może dołożyć parę złotych do wydajniejszej karty?

SeaSonic SS-400ET 80+ 400W 144.00 zł

Goodram DDR3 2GB PC1333 CL9 105.00 zł

Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ) 159.00 zł

AMD Athlon II X3 445 AM3 BOX 258.00 zł

Tacens Prior Limited Edition 121.00 zł

Asus Radeon HD5670 512MB DDR5 310.00 zł

razem 1301 zł

myślałem nad dołożeniem do Palit GeForce GTS 450 512MB DDR5 /128bit, jakie rozwiązanie będzie najlepsze? uprzedzam też, że póki co posiadam niestety już starszy monitor jest to Samsung SyncMaster 753dfx, opłaca się przy tym inwestować w droższą kartę?

jeżeli coś zaproponujecie proszę wklejajcie gotowe linki z techplanet, gdyż tam będę składał swój nowy komputer.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mogę coś zasugerować bo widzę, że dla Ciebie liczy się najniższa cena, Poszukaj sobie używanej karty graficznej np. GTS250 1GB najlepiej jakaś wersja OC nawet używana na allegro. Taka karta chodzi w granicach 250-300 zł za nową/używaną. Na bank będzie się lepiej sprawowała od tej podanej przez ciebie. Kolejna rzecz zasilacz. Akurat na tym nie ma co oszczędzać. W przypadku jakbyś ustrzelił sobie GTS250 w cenie 250 zł, to te 50 zł dołóż do zasilacza np. takiego Be quiet! Pure Power L7 430W. Są to groszowe sprawy a przynajmniej będziesz miał ten komfort psychiczny że jak coś Ci padnie to nie z winy zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna rzecz zasilacz. Akurat na tym nie ma co oszczędzać. W przypadku jakbyś ustrzelił sobie GTS250 w cenie 250 zł, to te 50 zł dołóż do zasilacza np. takiego Be quiet! Pure Power L7 430W. Są to groszowe sprawy a przynajmniej będziesz miał ten komfort psychiczny że jak coś Ci padnie to nie z winy zasilacza.

Sprawdziłeś przynajmniej w googlach co to za marka ten egzotyczny Seasonic? :mur:

Nie warto dokładać do tego Be quieta.

Dla mnie zestaw jak najbardziej w porządku co do grafiki pozostałbym przy tym Radku skoro i tak monitor w niskiej rozdziałce to większej mocy zbytnio nie potrzebujesz a przynajmniej prądu trochę zaoszczędzisz :wink:

Edytowane przez RAKU 44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój poprzedni zasilacz to: Seasonic S12II-430 Bronze 430W Padł mi po 3 tygodniach użytkowania. Może trafiłem na wadliwą sztukę, nie neguje samej firmy. Mam po prostu nie miłe skojarzenia i to wszystko. Jeśli reszta osób sobie chwali to tylko się cieszyć.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz adavenan z tym to różnie bywa i każdej firmie może się zdarzyć. Ja natomiast miałem Be Quiet! Dark Power P7-PRO 650W i padł dwa razy w ciągu 2 lat.

Zasilacz dobry i nie ruszał bym go.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1300 zł na cały zestaw, wymagania? głównie normalny użytek, plus też, żeby dało rade pograć w gry typu: nba 2k11, pes 2011 czy jakiś COD, nic ponad to na razie. aha i zależy mi, żeby płyta główna miała w miarę dobrą zintegrowaną kartę dźwiękową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, potrzebuje na gwalt kupic zestaw, zastanawiałem sie nad czyms takim:

AMD Athlon II X3 445 AM3 BOX 255zł

SeaSonic SS-500ET 80+ 500W 144 zł

Goodram DDR3 2GB PC1333 CL9 81zł

Tacens Prior Limited 126zł

razem 606 zł

zostalo do wydania max te 250 zł i teraz nie wiem co robic z karta graficzna i plyta glowna, czy kupic plyte ze zintegorwana karta graficzna czy kupic tansza plyte i jakas rownie tania uzywana karte, mieszcac sie w cenie. choc nie wiem czy jest sens bo za okolo 2 miesiace planuje dolozyc do duzo lepszej karty. poradzcie cos, dodam ze w gry jak gram to juz nie w z jakimis kosmicznymi wymaganiami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GA-880GM-UD2H będzie moim zdaniem dobrym wyborem. Za 264 zł kupisz ją w morele.net, a użyta tutaj integra - radeon HD4250 da sobie radę spokojnie, jest jedną z lepszych, nawet odpalisz nowsze tytuły na niskich detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten GB nie posiada side portu ( dodatkowa własna pamięć karty graficznej ) za to Asrock 880GMH/usb3 posiada tą pamieć i podnosi to znacznie wydajnosc zintegrowanej karty graficznej.

ASRock > Products > 880GMH/USB3

Ps Żaden GB na 880 nie posiada side port :/

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi