piotrun Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam Niedawno przeinstalowałem system Windows7 64 bit... i wszystko by było ok. tylko, że norton ciągle wyświetla mi komunikat o wysokim wykorzystaniu procesora przez audiodg.exe. Skorzystałem z porady na tej stronie : Fix: Audiodg.exe High CPU Usage Owszem pomogło... ale ja mam podłączone do lapka głośniki Creative 2.1 i wyłączenie tej funkcji : powoduje, że nie mogę korzystać z tej aplikacji tj. regulowania tonacji dźwięku, basów itd. A więc troszeczkę lipa :-| Czy ktoś spotkał się z tym problemem i mógłby mi pomóc :rolleyes: Sprzęt: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01914829&tmp_task=prodinfoCategory&lc=pl&dlc=pl&cc=pl&lang=pl&product=4043801#N24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Dwie rzeczy, które mogą pomóc: 1) wyłączyć NetworkThrottlingIndex (ustaw na FFFFFFFF, zrestartuj pc) 2) wyłączyć MMCS (Multimedia Class Scheduler) - aby to zrobić, trzeba wywalić zależność w usłudze Audio Wszystko jest w rejestrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...