Skocz do zawartości
rlz

Gigabyte GA-8I915P Duo Pro nie włącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Set:

Intel Pentium 4 3.0 / core 2 duo 4600

2 x 1GB ddr 2 667 / 2 x 256 ddr

Gigabyte GA-8I915P Duo Pro

Nvidia 6600GT / ATI 3450

Zasilacz jakaś lipa ale działa

Mam problem z tym setem. Bo nie reaguje na przycisk włączania ale jeżeli z tyłu zasilacza wyłączę i potem włączę to uruchamiają się wiatraki i diody ale reszta komputera nie. Powiem, że zasilacz działa, karta graficzna, ramy, procek i zasiłka. Były testowane na innym komputerze. Na początku myślałem, że to zasilacz więc podłączyłem mu OCZ Fatal1ty 400w ale to i tak nie pomogło. Jeżeli na zasilaczu wyłączyłem i potem włączyłem to nadal uruchomiały się wiatraki i diody ale diody w komputerze i zasilaczu migają jak głupie. Czy da się jakoś naprawić tą płytę?

post-184668-0-39132800-1295126163_thumb.jpgpost-184668-0-95875800-1295125777_thumb.jpgpost-184668-0-94656700-1295125967_thumb.jpg

Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=UXOubUNfDgo

Edytowane przez rlz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj na monitorze kompletnie nic się nie wyświetla?? Jeśli tak to prawdopodobnie wina BIOS'u może coś da restart biosu (zworka/bateria) To tylko taki moje spekulacje :)

PS. Czy przypadkiem to się nie stało po wymianie procesora?

Edytowane przez przemo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi