stahurski Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Chciałbym zrobić bootowalnego pendriva ,a w zasadzie kartę pamięci w czytniku z programem MHDD.Przeszukałem w necie wszystko w temacie,co mi zajęło pół dnia. Oczywiście można wypalić MHDD na płytkę,no ale potraktujmy to jako wyzwanie.Napewno jest to wykonalne,kwestia odpowiedniego kodu. Utrudnieniem jest to,że karta pamięci nie posiada struktury plików jak pendrive. Programy które używałem: Mobalivecd ,Multibootiso,Grubinst,Minitoolpartition wizard. Poradniki ,według których próbowałem tego dokonać: http://www.dobreprogramy.pl/Bootowalny-pendrive-lub-karta-pamieci,Blog,18863.html Bootowalny pendrive USB + multiiso menu - Dyski Twarde - CDRinfo.pl Instalacja Windows xp z USB, pendrive-a, karty pamięci flash | Daniel Walendowski - Moje wirtualne podwórko Tworzenie bootowalnego pendrive – Boot USB | Tidnab Home Page Bootowalny pendrive USB + multiiso menu - Dyski Twarde - CDRinfo.pl Bootowalny pendrive z Memtest86 w 5 min - www.stahurski.fora.pl Rozwiązywanie podstawowych problem�w z dyskami HDD. Benchmark.pl Edytowane 16 Stycznia 2011 przez stahurski 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Spróbuj w ten sposób Laptop Nie Botuje Z Pendive-a - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne W załączniku dodałem przerobione (za pomocą isohybrid) ISO. mhdd.zip Edytowane 16 Stycznia 2011 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stahurski Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Na tej stronce widnieje Mhdd wśród innych programów mozliwych do zainstalowania na pendrivie: Multiboot USB Flash 1.5 » Full Free Software Download Game Movie E-book Music Rapidshare hotfile megaupload Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawoor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Z syslinuksem Ci się nie udało? Mam MHDD na pendrive z syslinuksem - w syslinux.cfg wystarczy wpisać: LABEL mhdd KERNEL memdisk APPEND initrd=mhdd.img floppygdzie mhdd.img to obraz dyskietki z MHDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...