Skocz do zawartości
NiemacieK

GF4 TI4200 + ZALMAN CNPS3000+ Co o tym sadzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W niedalekiej przyszlosci zamierzam zderzyc ze soba mojego CREATIVE TI4200 z w/w ZALMANKIEM. Ciekaw jestem jakie beda tego efekty. Moze ktos juz testowal taki mix. Generalnie jak ktos ma jakies zdanie na ten temat to bardzo prosze o podzielenie sie tym ze mna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysł, ma tylko jedną wade - zajmie Ci sporo slotów PCI...

Poza tym wpożo, jakbym robił AC na grafe też bym pewnie się zastanawiał nad siakimś Zalmankiem :)

Szczeze mowiac nie zalezy mi na slotach, bo mam tylko swojego LAJFA na samym dole i sieciowke pietro wyzej. Tak czy inaczej mam wolne miejsce pomiedzy grafa a LAJFEM, wiec dlaczego nie wcisnac tam ZALMANKA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowimy dokladnie o tym ZALMANIE o ktorym mowimy czyli CNPS3000+ i to prawda ze jest ona na procesor a nie na grafe i na tym polega cala radocha (zaje**sta wydajnosc- jak na kuler na GPU, troche dlubania i kombinowania). A co do ZM80A-HP jak dla mnie kiszka- przebajerowany i deko drogi- ale to tylko moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada imponujaco, ale mimo wszystko podejzewam ze wydajnosc nie bedzie az tak dobra jak w przypadku zastosowania 3000+ (no i odpada cala frajda z kombinowaniem). Co do instalacji to najprosciej przykleic, ale ja myslalem nad zrobieniem zapinki w ksztalcie literki H (TI4200 ma 4 otwory naokolo GPU).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi