weeSt Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam ! Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość ! To więc tak dzisiaj dostałem nową kartę graficzną GTX460 OC2 Gigabyte . Problem leży w tym że karta nie działa w 100% wydajności , zainstalowałem nowy system Win7 64bit wszystkie sterowniki najnowsze i chciałem sprawdzić ile uzyska pkt w 3DMark06 i wynik był taki ze uzyskałem 14k punktów co jest bardzo słabym wynikiem myślałem ze uzyskam około 16k punktów co nawet mój znajomy mówił . Zaraz podam resztę sprzętu i może ktoś miał już taki problem i sobie z nim poradził ? Intel Q9950 Asus P5Q Deluxe 4GB ramu Gigabyte GeForce GTX 460 OC2 1GB DDR5 Corsair 750W Pozdrawiam ! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Podkręć procka,wtedy uzyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 I rozdzielczość na jakiej był test u Kolegi u u Ciebie- taka sama? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Oczywiście zasilanie podłączone...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zainstaluj sobie MSI Afterburner albo chociaż GPU-z (w tym wypadku pamiętaj, żeby w zakładce z sensorami zaznaczyć rejestrowanie w tle). Uruchom jakąś aplikację 3D i sprawdź, czy w trakcie jej pełnoekranowego działania rdzeń jest obciążony w 100%. Jeśli tak, to pewnie pozostaje Ci podkręcić procka. Q9550 powinien polecieć na ~3.4GHz przy standardowym napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 GeForce GTX 460 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Temat do zamknięcia :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...